2018.07.04. 08:36 – KirschAndrás

A fémdetektor idén is kiakad - Rockmaraton – július 9-14

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cannibal.jpg

Napjainkban már a legkevésbé sem menő azon siránkozni, hogy egyes zenei rendezvényekről teljes egészében kiszorult a metál, és a húszezres napijegyért C-kategóriás indie popra vedelhetjük a nyolcszáz forintos sört. Kiváltképp, mióta a Rockmaraton Dunaújvárosba költözött, és olyan headlinereket vonultat fel, mint a Cannibal Corpse, az Iced Earth, az Overkill vagy a Sick Of It All.

Július 9-étől a Szalki-szigeten ismét megrendezésre kerül az év leghúzósabb rock- és metálfesztiválja, mely a hétfői nulladik nap után máris vészesen erős felhozatallal indít. Kedd főattrakciója a Cannibal Corpse, akik Red Before Black című lemezüket hozzák el nekünk. Az új anyagon olyan témákat taglalnak, mint a kertészkedés, az alternatív erőforrások vagy transzcendentális világszemlélet – mondaná, akinek halvány fogalma sincs az egyik legmeghatározóbb death metal intézmény munkásságáról. Előttük Bobby „Blitz” Ellsworth izzítja be a torkában rejlő flexet, az Overkill ugyanis The Grinding Wheel című nagylemezét prezentálja élőben a kötelező thrashklasszikusok mellett. És persze a punkoknak is kijut a jóból a G.B.H. és a Toy Dolls jóvoltából. A szerdai napon a német power metal újhullám két felkapott formációja, az Orden Ogan és a Powerwolf kezdeményez spontán Halloween-bulit a nagyszínpadon. Akárcsak - némileg súlyosabb formában - a Dr. Living Dead és a Brujeria, akik szintén elkötelezett hívei a színpadi álcázásnak. (Azért Shane Emburyt halálbiztosan be tudjuk azonosítani erdőtűz-sújtotta páfrányfrizurájáról.)

Csütörtökön a hardcore-hoz kötődő néptáncoké, valamint a bunkó groove-oké a főszerep: a New York Hardcore leginkább klubműfaj (már csak a stage diving nevezetű társas foglalkozás okán is), ám a Madball és a Sick Of It All egy szabadtéri színpadon is képes gyilkos teljesítményre. New Orleans legesztétikusabb zenekara, a Crowbar pedig gondoskodik róla, hogy átéljük, milyen egy láncos daru vasgolyójával kidobózni, esetleg vasúti sínből szőtt kardigánt hordani. Pénteken a black és a power-folk vonal kerül előtérbe: az orosz Arkona után az Iced Earth tavalyi nagylemezét, az Incorruptible-t, majd végül az Alestorm kalózkodik a nagyszínpadon. Közben persze a Carpathian Forest is feldobja szolid esti sminkjét a Maybelline jóvoltából, illetve a nemrégiben életre kelt (már, ha stílszerű ilyen kifejezéssel élni jelen esetben) Tormentor is felidézi a black metal aranykorát. A Sátán szombaton sem alszik, ugyanis a Tiamat visszatér a 90-es évek elejére, mikor még a fordított keresztes logó dekorálta lemezborítóit. És ha önmagában a Clouds album nem lenne elég, a zseniális Wildhoney-t is csaknem végig eljátsszák. A svédek után a finn 69 Eyes csomagolja rock’n’roll borítóba a Vámpírnaplókat. A főzenekar előtt azonban még az Evil Invaders idézi fel a thrash metal legemlékezetesebb éveit, valamint az Asphyx is könnyekre fakasztja az old school death metal szimpatizánsait.

Részletes beosztás, mindenféle bővebb infó itt.


fesztivál hír rockmaraton



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása