2018.10.31. 11:24 – Lángoló Gitárok

Pénteken The Devil's Trade lemezbemutató koncert az Instantban

Nyerj páros belépőt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tdt_press_02.jpg

Makó Dávid (HAW, ex-Stereochrist) akusztikus folk/blues szólóprodukciója, a The Devil's Trade szeptember 28-án jelentkezett új albummal, mely a német Golden Antenna Records gondozásában jelent meg. A lemezbemutató koncertre, ami most pénteken lesz az Instantban, a Jonathan Hultén és a Sonya társaságában lejátszott Európa-turné záróakkordjaként, most egy páros belépőt is nyerhettek, ha válaszoltak nekünk egy egyszerű kérdésre. 

Az új albumról Dávid a következőket mondta el: 

A lemez a világ végéről szól, globális, és perszonális értelemben, és arról, ahogy a miket körülvevő egyetemes káoszban miként sikerült apránként megtalálnom a szabadságot, és egyfajta békét, ami meg tud élni a bennem dolgozó éktelen haraggal. A vak varjúcska története egyelőre csak a fejemben létezik, és konkrétan a dalokban nem is jelenik meg, csak a borítón – ami Borbás Róbert (Grindesign) barátom munkája - látható egy részlet belőle. Ebben a történetben a megvakított varjú felcseperedik, és bosszújaként elhozza a világ végét.

A lemez kiadásával kapcsolatban a Golden Antenna Records mellett nagyobb kiadók is szóba jöttek, de Dávid számára magáért beszélt az, amilyen előadókkal foglalkoznak, és hogy mennyire nyitottak a The Devil's Trade zenéjére. Az első lemez, és a turnék ismeretében még előzetes demót sem kellett küldeni az új dalokról, pedig tudták, hogy az új lemez más lesz. Még az sem zavarta őket, hogy nem egy stúdióban készültek a felvételek, hanem Szabó „Nagyúr” Márton keze alatt,  kísérletezve, négy különböző helyszínen – az utolsó dal konkrétan egy dunakeszi konyhában, ahol egy vasalódeszka volt az állvány és egy kézi fúróra erősítve a mikrofon.

A lemezhez egy új videóklip is készült Magyar Dániel rendezésében, aki olyan rock és metál zene rajongóként olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Hiperkarma, a Polly is Dead, a Shapat Terror, vagy a Tisztán a Cél Felé. A videó 4 hónapon keresztül készült, teljes egészében 3D-s technológiával. Dávid jeleneteit egy greenbox stúdióban rögzítették, Dani azt követően illesztette bele az általa megálmodott virtuális világba. A végeredmény egy igazi 3D - CG - video montázs.

Dávid nemrég jött haza a Crippled Black Phoenix-szel közös hat állomásos turnéról, jelenleg Jonathan Hultén (Tribulation) társaságában co-headliner-ként járja Európát. November 2-án érkezik a hármas Budapestre, az Instantos koncert lesz a What Happened To The Little Blind Crow hazai lemezbemutatója is egyben. Ehhez a koncerthez kapcsolódik a mai játékunk, melyben a következő kérdésre várjuk a választ: 

Mi az új album kezdődalának címe? 

A választ holnap, azaz november 1-jén éjfélig várjuk Lángoló - The Devil's Trade - játék tárgyú levélben a jatek@langologitarok.hu e-mail címre. Pénteken reggel sorsolunk, a szerencsés nyertest e-mailben értesítjük. A sorsolás után a beérkezett üzeneteket töröljük az adatbázisból. 

A koncertről további információk a Facebook-eseményen! Tavalyi interjúnkat itt olvashatod


játék folk koncert magyarország instant lemezbemutató akusztik the devils trade doomfolk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása