2018.11.06. 12:46 – Lángoló

Pénteken Dan Patlansky az Analog Music Hallban

Nyerj páros belépőt és limitált kislemezt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

promo_foto_5.jpg

Napjaink egyik legegyedibb stílusú blues-rock gitárosa, Dan Patlansky Újbuda idén nyílt új rendezvényközpontjában, az Analog Music Hallban játszik november 9-én. A 20 éve zenélő fiatal gitáros pár éve Joe Satriani turnévendégeként is elismerést szerzett, most pedig Perfection Kills című új lemezét mutatja majd be. A koncertre most páros belépőt is nyerhettek. Nyereményjáték és programajánló a hajtás után! 

Dan Patlansky februárban megjelent kilencedik nagylemeze a Perfection Kills címet kapta. Az új dalokat Dan lakhelyéhez közel, a dél-afrikai Pretoriában vette fel, a Scherzo Productions stúdiójában. Ezúttal a korábbiakhoz képest kissé eltérő hangzású felvételt akart készíteni, és úgy érezte, hogy ez a helyszín megfelelő lesz erre. Mindegyik új dalt Jaco Naudé hangmérnök rögzítette és Stefan Swart keverte, a mastering Pete Lyman munkája. Dan a produceri feladatokat is ellátta, bár az első néhány dal megírásakor és előkészítésekor az előző két lemez producere, Theo Crous is közreműködött.

A lemezzel kapcsolatos elképzeléseiről így mesélt a gitáros:

A Perfection Kills lényege, hogy megmutassa a víziómat arról, hogyan is készül egy olyan lemez, amelynél a dalszerzési folyamat a legfontosabb. A kész termék jóval valóságosabb és természetes hangzású eredményt produkál. Amint megvoltak az alapötleteim, összeültem a zenekarral, és jó egy hétig a közös próbahelyszínen töltöttük az időt. Ezután még néhány kisebb csiszolásra volt szükség, és készen álltunk a felvételre: a félig élő körülmények között lezajló munka két hetet vett igénybe.

Az albumcímről a következőket mondta: 

A művészetekben nem létezik tökéletes forma, hiszen annak a mérésére nincsen eszköz. A tökéletesség hajszolása így sok esetben többet árt, mint használ. Ez járt a fejünkben a stúdióba tartva is: Miért is kéne tökéletességre törekedni?

Dan Joe Satriani Shockwave turnéjának vendégeként szerzett ismertséget pár éve. Az igazi áttörést a több önálló londoni koncert és néhány fesztiválszereplés után érkező Introvertigo album hozta meg 2016 tavaszán, de ez ne tévesszen meg senkit: az idén 36 éves gitáros, dalszerző-énekes immár két évtizede zenél. 

Első albuma az 1999-es Standing At The Station volt, melyet az első nagy kiadós lemez, a True Blues követett 2004-ben. Nemzetközi térhódításának egyik mérföldköve az volt, amikor 2005-ben és 2006-ban Selwyn Miller, vagyis a többek között David Gates, Randy Crawford és Petula Clark mellett is dolgozó menedzser magával vitte egy szakmai bemutatóra New Orleans-be. 2006-ban Dan bekerült a Fender támogatói programjába, amit összesen hat Afrikából érkező zenész mondhatott el akkor magáról. Az ezt követő években sorra érkeztek az új lemezek Real (2006), Move My Soul (2009), 20 Stones (2012), az akusztikus Wooden Thoughts (2013), majd a 2014-es Dear Silence Thieves.

Dan műsorában szinte kivétel nélkül csak saját szerzemények szerepelnek, így egyre többen ismerik meg világszerte különleges, blues-rock klasszikusokban gyökerező remek és változatos dalait, bátor, előremutató gitárjátékát. A budapesti koncertre a város egyik nemrég nyílt rendezvényhelyszínén, az Analog Music Hallban kerül sor. A 11. kerületi zenei központ több szempontból is hiánypótlónak számít: a több száz fő befogadására alkalmas koncertterem mellett egy kávézó-bár és egy 40 helyiségből álló próbaterem-komplexum is helyet kapott az épületben. A Fehérvári és a Szerémi út között található helyszín mellett megoldott az ingyenes parkolás, és villamosokkal, éjszakai járatokkal is könnyen elérhető. 

Ha jól válaszolsz a játékban feltett kérdésünkre, most egy páros belépőt nyerhetsz a koncertre, ezen felül a tiéd lehet egy limitált példányszámban készült kétszámos kislemez is a szervezők jóvoltából. A kérdés így hangzik: 

Melyik magazin választotta Dan Patlansky-t 2015-ben Az év férfi előadójának? 

a. Kerrang!

b. Rolling Stone

c. Blues & Soul

A válaszokat a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk Lángoló - Dan Patlansky - játék tárgyú levélben csütörtökön éjfélig. Pénteken reggel sorsolunk, a szerencsés nyertest e-mailben értesítjük. A beérkezett leveleket a sorsolás után töröljük az adatbázisból. Ugyan nem kötelező, de nem sértődünk meg, ha segítesz egy kicsit a koncert promóciójában, és megosztod ezt a cikket, vagy ajánlod az eseményt a Facebookodon.   

Jegyek kaphatók a Tixa.hu oldalán, de igény szerint színes, nyomdai jegyek is rendelhetők a LOTS Music e-mail címén. További információk a LOTS Music és az esemény Facebook-oldalán


gitár programajánló rock koncert hír blues nyereményjáték dan patlansky analog music hall lots music



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása