2019.07.31. 10:58 – dankógábor

A Hatebreed frontembere kiborult a Chvrches miatt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chvrches-x-deftones-600x315.jpg

Hétfőn jelentette be a Deftones a második Dia de los fesztivált, amit San Diegóban tartanak november 2-án. Ez a Deftones saját fesztiválja, a kedvenceiket hívják meg rá, gyakorlatilag, mint egy hatalmas házibuli. Idén olyan előadók játszanak majd rajta a házigazdán kívül, mint a Churches, a Gojira, Jpegmafia, a Hum, a Youth Code és a Brutus. Szóval elég eklektikus a felállás, metállal, szintipoppal, hip-hoppal, rockkal. (A nyitóképen a Chvrches két tagja veszi közre a Deftones énekesét.)

Na most, a Deftonesról a kezdek óta köztudott, hogy rengeteg nem metál hatásuk van, a nu metal címkétől is igyekeztek mindig távol tartani magukat. Valószínűleg nem is nagyon szeretnék metálnak hívni magukat, de hát ez van, ha az ember torzított gitárt rak a zenébe, azonnal ráég a pecsét. Szóval ez a fenti fesztivál line up egyáltalán nem különleges tőlük, a legtöbb ember nem is lepődik meg rajta, de persze vannak olyanok, akik jobban tudják, hogy milyen zenekarokat kellene a Deftonesnak meghívnia a saját fesztiváljára.

Ilyen például Jamey Jasta Hatebreed-frontember, aki teljesen kiborult a Chvrches neve láttán pláne azon, hogy hol szerepel a plakáton. A Chvrchesről tudni kell, hogy egy remek szintipop-csapat, élőben kifejezetten jók, (ráadásul jönnek a Szigetre is jövő héten, de ez most nem tartozik ide). Valószínűleg a Deftones tagjai között is van olyan, aki bírja őket, másképpen nem kerülhetett volna a fesztiváljukra. Jasta viszont Twitteren fakad ki, hogy mi a franc az a "churches v-vel", és hogy a fenébe fordulhat elő, hogy magasabbra vannak pozicionálva, mint a Gojira. Azt is hozzátette, hogy mennyire zavarba érzik majd magukat, a The Heaviest Matter In The Universe hallatán, meg persze ő ezt egyáltalán nem támadólag írja, de hát akkor is.

Istenem, a zeneipar kurva szopás néha

- teszi hozzá a Hatebreed énekese.

Az ember azt hihetné, hogy ezzel vége, de nem. Jasta rákeresett a "Churchesre v-vel" (tényleg a nevükön viccelődött), és rájött, hogy a skót csapat csinált közös dalt egy csávóval, akinek egy mályvacukor maszk van a fején (Marshmello feat. Chvrches), és az emberek mennyire szeretik a számot.

Jó nekik

- jegyzi meg Jasta.

Nem hagyta szó nélkül a dolgot Lauren Mayberry, a Chvrches énekese. Válaszában értetlenkedik, hogy hogy jön ide a zeneipar, mikor a Deftones saját maga állította össze a line up-ot. Ráadásul igen dicséretes, hogy inkább hidat szeretnének építeni a közösségek között, mint hogy a berögzült korlátoltságot erősítsék. Ő maga látta már élőben a Gojirát is Glasgow-ban, a Deftonest háromszor nézte meg, és nagyon izgalmas számára, hogy részt vehetnek ezen a fesztiválon. 

Csak azért mert valaki "popzenét" hallgat vagy játszik, még nem jelenti azt, hogy nem értenek vagy értékelnek más dolgokat.

- teszi hozzá Mayberry.

Jasta nem válaszolt direktbe a Chvrches frontemberének, de tovább folytatta a twitkampányát. 

Biztos imádni való emberek, és népszerű csapat. Nem értek egyet a zenekarok sorrendjével, ahogy más fesztiváloknál sem, de ha a véleményem fáj valakinek, várja meg a podcastet. Több tisztelet kell a metálnak. Hosszabb karrier, örökség, több lemez, magasabb pozíció.

- írja. Aztán még tovább folytatja, olyanokkal, hogy a hangszeres zene jobb, mint a lemezről játszók ("track acts", ahogy ő mondja, bár meg kell jegyezni, hogy a Chvrches sosem volt track act), illetve kifejti, a változatos zenekari összeállítás egy csodálatos dolog, de nem lenne a Chvrches helyében, amikor a Gojira után kell majd játszaniuk.

Mi pedig mélységesen együtt érzünk most a Deftonesszal. :(




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása