2019.10.14. 13:34 – Lángoló

Lélegzetek - Itt egy új Solidmen-videó + az új nagylemez is meghallgatható

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sinco_solidmen_171012mika_48.jpg

A Solidmen zenekar tematikus albummal jelentkezik Táncórák idősebbeknek címmel. A zenekar hivatalosan hatodik lemeze egy fő témát jár körül: a férfi és nő közötti állandó csatározás, a szerelem kettőssége, a két nem kapcsolatába folyton visszatérő hullámhegyek és hullámvölgyek megélése áll a központban. 

Szeretek koncepciózuson gondolkozni, mert így igazán meg lehet élni, körül lehet járni egy-egy témát. És hát ki ne akarná megélni a nők témáját? Ebből adódóan tele van az album kérdőjelekkel, kétségekkel és kiáltással, de remélem, hogy a pozitív kicsengés is érződik. Bár nem tudom, hogy melyik az utolsó szám.

– árulta el az énekesük, Oláh Róbert.

Ráadásul érdekes vizuális koncepcióval is előrukkolt a csapat, hiszen mind a nyolc dalhoz forgattak klipet, amiből hét szövegvideó, azonban a különlegesebb fajtából: profi táncos (Kisbakonyi Anett) által külön a dalokhoz írt koreográfiák elevenednek meg a lábakon keresztül. A Lélegzetekhez készült klipben már Anett teljes valójában megmutatja, hogyan kell a rockzenét tánccal megszelídíteni és élvezni. A felvételeket és utómunkát Lerch Péter készítette, végezte.

A Lélegzetek című számban a véletlen egymásra találás, a másik fél megismerésének legelső (tánc)lépései állnak főszerepben, míg a másik könnyedebb dal, a Körbe-körbe inkább már az állandóan ismétlődő körökről, az elveszettségről szól, melyhez az ellenkező nem akaratán kívül is hozzájárul.

A Táncórák idősebbeknek a Hunnia Records gondozásában jelent meg és megtalálható az összes digitális zeneboltban, de itt is meghallgatható:

A zenekar nyáron rápihent az őszi lemezbemutató turnéra, melynek keretein belül a következő időpontokban és helyszíneken találkozhattok velük:

10.23. Budapest - Dürer kert // Eugene Tooms EP bemutató
10.25. Székesfehérvár - Ikon Club // vendégzenekar: Alvajárók Égboltja
11.04. Pécs - Szenes Klub
11.09. Budapest - Edison Bar & Ink // vendégzenekar:  Alvajárók Égboltja

A turné további állomásai és részletei hamarosan megtalálhatóak a zenekar Facebook-oldalán

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


solidmen #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása