2019.10.24. 13:22 – Rácz Mihály

Állj bele a mélybe - Itt a Meszecsinka új LP-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meszecsinkaannamari.jpg

Az évek óta jobbnál-jobb albumokat megjelentető és nemzetközileg egyre ismertebb (és nem mellesleg külföldön is gyakran koncertező) Meszecsinka első LP-je jött most ki a Budapest Vinyl kiadásában Állj bele a mélybe címmel. Az anyag ugyanaz (címben is), mint amit CD-n a NarRator Records hozott ki idén nyár elején - azaz nem egészen, mert egy normál LP-re nem fér fel háromnegyed óránál több, így erre a fekete vinylre hat szám került a CD-n lévő tízből. Direkt áthallgattam a lemaradtakat, és jól döntöttek – az LP-re került hat az album sava-borsa. Ezen felül az is jelentős különbség, hogy a vinyl verzióra új maszterelés készült (Tanka István munkája), mert a kétféle hanghordozó másfajtát kíván meg, így aki nem feltétlenül lemezgyűjtő, de az akusztikai csemegéket értékelni tudja, érdemes beszereznie ezt a másfajta dinamizmust és élményt kínáló hanghordozót (is).

Azt írtuk pár hónapja erről a mesterműről többek közt: „[…] a csillagos ég magasából a mélység forgatagába merültünk szinte percek alatt. Mondanám, hogy a mélységi mámor gyönyörével, de ez azért nem ennyire egyszerű. Egyrészt azért sem, mert itt most az álmok megfejthetetlen útvesztője, a kiútkeresés gubancai, a küzdés és vívódás, az elvesztés kétirányú fájdalmai, és az elmúlás halálfélelme a körkörös érzelmi és gondolati örvény kellékei; és azért sem egyszerű, mert mégis csak van mindebben gyönyör mégis: minimum a közös átélésé, hogy innen kívülről belehallgatva máséba, kiderüljön, nem vagyunk egyedül mégsem a zűrzavarban. És ha ezt egy zenekar ilyen szinten tudja tálalni, ha létezik az úgynevezett popzenében, a popkultúrában ekkora kifejezőerő, akkor mi is baj?”

(x) A vinyl lemezeket a Pro-Ject Audio Systems lemezjátszóin hallgatjuk.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


meszecsinka #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása