2019.10.30. 14:00 – Prieger Zs.

A magyar Blade Runner - Man + Machine-EP-premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mm_1.jpg

Határozott, kemény, okos és sallangmentes anyag Man + Machine legújabb EP-je, amely a Sideways címet viseli és mindenestül magán viseli a lassan emblematikussá váló M + M-védjegyet.

Az indusztriális vizeken előszeretettel hajózó, a techno-kultúra sajátos idézőjeleit, ideológiai és szakmai titkait töviről-hegyire ismerő alkotót - aki mellesleg egy nagyon jó partysorozatot is tető alá hozott a közelmúltban - már megismerhették olvasóink is, hiszen a lángolónak szánt exkluzív és meglehetősen extrém mixe apropóján már meg is szólaltattuk. Az interjúban kifejtette, hogy legszívesebben törvénytelen, radikális és újszerű zenei akciókat prezentál a megszokott körök helyett, ami persze a végén nem „flamand” és nem „vallon” lesz, hanem „belga”, tehát esszenciális, egyetemesebb értékközvetítésre koncentrál a techno határainak feszegetésével. Ágoston Dániel, vagyis Man + Machine tudja jól, hogy a provokáció, a punk attitűd, a komfortzónán kívülre való lökdösés most még fontosabb az úgynevezett "elektronikus tánczenében", mint eddig bármikor volt. 

Ennek megfelelően keményre és sallangmentesre sikeredett új anyaga is. Ahogy kérdésünkre elmondta: 

Tavaly álltam neki a Sideways című számomnak, amit nem titkoltan inspirált a 2017 végén mozikba került Blade Runner 2049 is, és kifejezetten egy olyan szerzeménynek szántam, ami egy centivel sem kíván több lenni, mint ami: egy sallangmentes techno-track, ami reflektál az aktuális retrospektív hangzásra az elektronikus zenében, illetve arra, amit Man + Machine-ként a sajátomnak érzek.

Az anyagon nemcsak ő szerepel alkotóként, mert mint mondja:

mindehhez jött az ötlet ARKOW barátomtól, hogy készít rá egy remixet a saját szájíze szerint, miközben elkészült a track intro verziója is, ami lényegében a Sideways szintetizátortémájának kiteljesítése lett. Ezzel pedig össze is állt egy kislemeznyi anyag, amit bulikban, illetve pár mixemben már hallhattatok, és ami nemsokára a Raveyard Records gondozásában jelenik meg, méghozzá az Original Mix ingyenes közreadásával; vagyis bárki számára letölthető lesz.

A kiadvány borítóképét pedig nem más készítette, mint a hazai techno-szcénában tán leglegendásabb családnevet viselő Bernáthy Zsiga, aki a kislemez hangulatához, esztétikájához és hangzásvilágához igazította a szerzői elképzeléseket. Élőben legközelebb a november 15-i Raveyard pres. Animal Holocaust eseményen lehet hallani a felvételt.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier man+machine #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása