2019.12.13. 11:57 – Szponzorált Tartalom

Jó áron találtunk egy jó koncertfotós telefont, amivel elmentünk a Ghostra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_20191203_214200_1.jpg

Bár Marky Ramone annak idején megmondta, hogy a koncerteken telefonnal fotózni baromság, azóta viszont rengeteget fejlődött a technológia. Míg régebben valóban olyan volt egy koncerten készült videó vagy fotó, hogy nem igazán lehetett megmondani, hogy a felvételeken napkitörést láthatunk vagy koncertet, mostanra teljesen megváltozott a helyzet, de még ma sem minden telefonra igaz, hogy olyan képeket készít, amiket aztán tényleg bárki szívesen visszanéz otthon. 

Szerencsére a legtöbb gyártó rájött már arra, hogy az emberek nemcsak koncerteken, de úgy bárhol szeretnének olyan képeket készíteni, ami nem csak akkor lesz maradandó emlék, ha sikerül felidézni, hogy a színes paca vajon melyik koncert is lehetett, vagy hogy egy esti buliban, esetleg a koncert után az elmosódó csóva a képen az mégis ki lehet. És ki lehet fogni olyan készüléket is, aminél nem is kell mindezért horror árat fizetni. 

Mi a Honor 20 készülékével mentünk el Ghost-koncertre, és mivel már az interjúnk alatt megmondta Tobias Forge, hogy a látvány kiemelten fontos a bulin a zene mellett, így kipróbáltuk, mit is tud a telefon. De beszéljenek helyettünk a képek, amiken semmit nem szerkesztettünk. 

Az első izgalmas kérdés az volt, hogy a mesterséges intelligencia vajon mihez kezd ha meglátja valamelyik névtelen ghoult vagy magát Cardinal Copiát, de nem nézte se kutyának, se tengerparti tájnak, mondjuk pápának se, de a színpadi előadást tökéletesen eltalálta. A telefon hátlapján négy kamera van, a fő kamera 48 megapixeles felbontásra képes, de van egy ultraszéles látószögű kamera, amivel könnyen le lehet olyan képeket csinálni, amibe belefér az egész színpad, de ha elrugaszkodunk a koncertfotózástól, akkor is nagyon szórakoztató funkció ez a sima hétköznapokban is. A mélységélességet kezelő kamera igazán akkor kezd el élni, mikor portréképeket készülnek vele, ez felel ugyanis, hogy a háttér tökéletesen elmosódjon, ez különösen akkor néz ki jól, ha az alany mögött fények vannak, és van egy makrofotó kamerája is, hogy az elkapott pengetőt is erőlködés nélkül le lehessen szépen fotózni. Egyébként a kamerába került éjszakai módot is érdemes kipróbálni, nem koncerten, hanem gyenge fényviszonyok mellett tudja a mesterséges intelligenciának köszönhetően kijavítani a kézmozgást okozta elmosódást, és olyan képet készíteni, mintha állvánnyal fotózta volna valaki például az esti tájat.  És ki ne hagyjuk a 32-szeresre lassított videó elkészítését, ez szintén koncerteken túl lehet jó szórakozás, bár ha valakinek sikerül egy kiadós headbangelést 960 fps-ben lassítani, az valószínűleg kifejezetten izgalmas videó lesz. 

A Honor 20 másik nagy előnye a kamerája mellett, hogy sokáig bírja. Ezt egyrészt a 3750 mAh akkumulátorának, másrészt a Kirin 980-as processzornak köszönheti, ami a mesterséges intelligenciát az energiafelhasználáshoz is használja, vagyis szépen kitanulja a felhasználó szokásait, és optimalizálja az akkumulátorhasználatot. Ennek a jelentősségét majd a nyári fesztiválok alatt lehet igazán megérezni, mikor nem kell azon aggódni, hogy egy nap hányszor kell elzarándokolni a konnektorhoz tölteni. Ekkor lesz igazán hasznos a gyorstöltés is, amivel fél óra alatt 50 százalékosra lehet tölteni a telefont. 

És aki játszani is szeret a telefonnal, és ez alatt nem csak a Candy Crush szerű játékokat érti, annak hasznos infó, hogy a 6 GB-os RAM és a GPU Turbo 3 segítségével nem kell azon aggódni, hogy szaggatni fognak az olyan játékok, mint mondjuk a Fortnite. 

A telefont 130 ezer forint körül lehet megvenni, de a szolgáltatóknál jóval százezer forint alatt be lehet szerezni. Android 9 fut rajta, de a pletykák szerint a frissítés is érkezni fog rá hamarosan, hiszen a Honor 20 Pro már meg is kapta. Részletesebb specifikációk innen érhetőek el.




süti beállítások módosítása