2019.05.26. 19:00 – Lángoló

Zsúfolt hiány - Itt egy új Úrfi-dal, amit ruhákért cserébe lehetett kapni

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

urfi_1.jpg

A legutóbbi Úrfiról szóló hírünk az volt, hogy a DreherFeszt Felfedezőt megnyerő csapat jótékonysági ruhagyűjtést szervez. A ruhákért a zenekar dalt adott ajándékba: akik vittek valamilyen cuccot, hamarabb megkapta a csapat legújabb dalát. Alább az akcióról lehet olvasni, illetve magát a dalt is meg lehet hallgatni.


premier úrfi



2019.05.26. 10:34 – dankógábor

Ozzy akar még egy utolsó Black Sabbath-koncertet, ahol Bill Ward dobol

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Black Sabbath évekig tartó búcsúzkodása az eredeti dobos, Bill Ward nélkül ment le. Hogy egész pontosan miért nem vett részt a turnéban, utolsó lemezben, nem teljesen tiszta a nyilvánosság számára. Talán Ward túl sokat kért, a többeknek meg ez nem tetszett. Persze ezt nem direktben beszélték meg, hanem menedzserek, ügyvédek közbeiktatásával. Az is feljött, hogy Ward nincs megfelelő fizikai állapotban egy ilyen turnéhoz, és tény, hogy korábban hiányzott az újrázásokból a szíve miatt többször is. Ozzy Osbourne viszont mindig is elmondta, hogy ez őt némiképpen zavarja, (ahogy az is zavarta, hogy az utolsó nagylemezt nem az ő, turnén is részt vevő dobosa, hanem a Rage Against The Machine-es Brad Wilk játszotta fel, ha már Ward nem tehette). Most azt nyilatkozta a Kerrangnak, hogy a birmighami búcsúkoncertek keserédesek voltak, és nem a befejezés miatt, hanem mert nem az a négy ember játszott rajtuk, akik ezt az egészet elkezdték.

Talán egy nap lesz még egy utolsó koncert, nem tudom.

Legyen! Bár először saját magát kéne újra formába hozni a sok közelmúltbeli betegség, baleset után.


black sabbath



2019.05.26. 10:06 – dankógábor

Készül az új Mars Volta-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marsvolta.png

Úgy tűnik valóban lesz valami a 2012-ben feloszlott Mars Voltával, akár még az idén. Az At The Drive-In legutóbbi feloszlásánál ugyan Cedric Bixler-Zavala énekes elárulta, hogy egy kis pihenés után újra elindítják majd a Mars Voltát, de azt nem lehetett tudni mikor. Igazából ezt most sem lehet tudni, csak annyit, hogy valóban megtörténik a dolog, illetve hogy Omar Rodríguez-López gitárossal a stúdióban dolgoznak. Mindezt rajongóknak válaszolgatva árulta el Bixler-Zavala Twitteren, szóval semmi konkrétum, hivatalos infó. Meg igazából az sem jelent semmit, ha fel is veszik a lemezt, mivel állítólag a második Antemasque-albumot is rögzítették, volt olyan koncertjük is, ahol szinte csak új számokat játszottak, aztán egyszer csak eltűnt a zenekar, lett helyette At The Drive-In. Most meg nincs At The Drive-In, de a már eleve kész Antemasque helyett úgy tűnik Mars Volta lesz. Amúgy végül is teljesen mindegy mi jön, csak ne legyen olyan unalmas, mint az At The Drive-In újrázása volt.


the mars volta



2019.05.24. 13:28 – -dj-

Winter Ethereal - Egybekezdéses ítélet az Arch/Matheos új lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

arch-matheos_winter-ethereal.jpg

Az Arch/Matheos Jim Matheos (Fates Warning-gitáros) és John Arch (ex Fates Warning-énekes) projektje. Ez a második lemezük, és ahogy a Sympathetic Resonance, úgy ez is ajándék a progmetal-rajongóinak. Nagyjából itt be is fejezhetnénk a témát, de azért persze valamivel több kifejtést igényel a Winter Ethereal. Matheos bármibe fog, azon markánsan rajta van az egyénisége. Kezdve a kissé száraz, jellemzően magasabbra hangolt gitárhangzástól, a félelmetesen pontos riffelésen át, a csak rá jellemző, érlelt gitárdallamokig, az arányokat, kapaszkodókat, szellőzést hagyó hangszerelésről már nem is beszélve. John Arch ehhez adj a szenvedélyes dallamait, amit a néhányaknak idegesítő kappanhangján énekel el. Ők ketten együtt nagyon jó dalszerzők, és ez a Winter Ethereal összes daláról ordít. Egyetlen kötözködnivaló van, mégpedig, hogy Arch néha túlénekli a dalokat, valahol egyszerűen kevés az instrumentális szakasz, de ez sem olyan vészes hiba. Aki bírja a két szerző dolgait, az már régen ezzel a lemezzel kel és fekszik, de aki az éve egyik legjobb prog lemezét szeretné hallgatni, nyugodtan vegye-vigye. (4/5)


ezt hallgasd arch/matheos



2019.05.24. 10:06 – dankógábor

Richard Ashcrofté lett a Bitter Sweet Symphony

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kegyetlen 22 éve lehetett Richard Ashcroftnak, a Verve frontemberének. Írt egy dalt több mint két évtizeddel ezelőtt Bitter Sweet Symphony címmel, amiben felhasznált egy vonósok által játszott, de Mick Jagger és Keith Richards által írt hangmintát, amiért eredetileg 50 százalék jogdíjat ajánlottak fel az eredeti szerzőknek. Ez Allen Kleinnek, a Rolling Stones akkori menedzserének nem tetszett, mivel szerinte Ashcroft többet használt fel Jaggerék szerzeményéből, mint ígérte, és úgy beperelte őt, hogy 22 éve a dal jogdíjának 100 százaléka a Rolling Stones alapítóinak folyt be. Magyarán A Verve legnagyobb slágerének lejátszásaiból, amiből azért igencsak sok volt, egy fillért nem keresett az, aki szerezte. Ez változott most meg.


mick jagger keith richards the verve richard ashcroft



2019.05.24. 10:00 – Lángoló

Bódító - Itt van Hesz Ádám új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hesz_1.jpg

Új dallal jelentkezett Hesz Ádám, akit többen úgy írnak le stílusilag, mintha Ed Sheeran és ByeAlex keveréke lenne. A zenét és a szöveget is Hesz szerezte, csupán a hangszerelésbe segített be a Sign zenekar frontembere, Czinke Máté. Hesz így mesél a Bódító című dal születéséről:

A Strand Fesztivál inspirálta a dalt, amikor a tábortűz színpadnál zenéltem tavaly. Számomra ez a tipikus nyári életérzés, amikor bizsereg a tested és neki kell vágni az éjszakának, a Balatonnak, a felszabadulásnak.

A dalhoz egy teljesen spontán videó is készült, ugyanis az alkotók kivitték a műtermet a szabadba, nem volt koreográfia, sem lebeszélt forgatókönyv, a turisták és a bámészkodók is beszállhattak a forgatásba.

Nem akartam képben szigorúan követni a szöveget, és ezáltal szájba rágóssá tenni a tartalmat. Viszont izgatott, hogy milyen lenne egy komfortzóna elhagyós, táncolós téma. Az én tánctudásom azonban gyakorlatilag nem létezik, de ez nem is igazán zavar, attól még szívesen megmozdulok. Vállaljuk önmagunkat! Ez az üzenete a videónak.

A klipben szerepel egyébként a Hesz zenekarának néhány tagja is, így Takács Bálint, Tenki Dani és Kovács Kristóf is feltűnik. A videót Fegyverneky Sándor rendezte, az operatőri és vágási munkákért pedig Polhodzik Ádám felelt.


hesz ádám



2019.05.23. 18:23 – Lángoló Gitárok

Kétszer három nap az improvizáció bűvöletében - Nyerj páros belépőket a Babel Jazz Fesztiválra!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kika_sprangers.jpeg

Jövő héten Budapesten és Balatonbogláron kétszer három napon keresztül a jazz rajongóit kényeztetik a Babel Sound világzenei fesztivál szervezői. Május 27 és 29 között, tehát hétfőtől szerdáig a Budapesten, május 31-től június 1-ig pedig Balatonbogláron várja a műfaj iránt érdeklődőkat a Babel Jazz Fesztivál izgalmas hazai és külföldi fellépőkkel. A rendezvényre most két páros bérletet is nyerhet egy-egy szerencsés olvasónk, amivel a fesztivál összes programja szabadon látogatható mindkét városban. Ajánló és játék a hajtás után! 


játék jazz programajánló fesztivál hír világzene fúziós snétberger ferenc babel sound babel jazz fesztivál kika sprangers nikolai ivanov nakedband shalosh trio



2019.05.23. 17:37 – Lángoló Gitárok

Új albumának turnéjával érkezik a Budapest Parkba a Good Charlotte

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

good_charlotte.jpg

Minden zene a generációjának szól. Az albumok és dalok tudatosan vagy akár tudat alatt a nagyközönség érzelmeit, tapasztalatait, a nagyvilág eseményeit adják vissza. Ez a filozófia rejlik a Good Charlotte tavaly megjelent Generation Rx című lemeze mögött is, amit először augusztus 14-én mutatnak be a magyar közönségnek, természetesen a jól ismert slágerek társaságában. 


punk pop programajánló koncert hír good charlotte budapest park



2019.05.23. 17:08 – Lángoló Gitárok

Betegség miatt lemondta fellépését az Open Road Festen Glenn Hughes

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

glenn_hughes.jpg

Egy nem annyira kellemes hír az Open Road Festről. Betegség miatt lemondta koncertjét Glenn Hughes, aki a fesztivál pénteki napjának fő produkciójaként lépett volna fel. Orvosi utasításra a zenekar menedzsmentje az összes májusi, és a júniusi turnédátumot, köztük a magyarországi fellépést is törölte. Amennyiben érkezik hír az esetleges pótlásról, azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat. 


rock fesztivál hír alsóörs hard rock glenn hughes open road fest lemondott koncert



süti beállítások módosítása