2019.06.30. 23:32 – KirschAndrás

Helló előző évezred! - Slipknot, Slash, Ugly Kid Joe és Papa Roach a Volton

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slash-2.jpg

A Volt továbbra is ugyanazt az eklektikus felhozatalt hozza zenében, mint eddig. Gyakorlatilag minden megfér a soproni fesztiválon, bár most azért igyekeztek egy napra hozni a hasonló stílusokat, és nem volt olyan, hogy a Motörhead után David Guetta jött a nagyszínpadon. Persze valaki háboroghat, hogy a Slipknot előtt Cypress Hill volt, de a legendás rapcsapat a rockerek egyik kedvence, számos találkozási ponttal, úgyhogy még ők sem lógtak ki. Ennek ellenére ebben a posztban róluk nem lehet olvasni, külön cikk lesz róluk, mivel interjút is készítettünk velük, szóval itt összeszedtük azokat a külföldi rockzenekarokat, akiket láttunk. (Fotók: Máté Éva)


fesztivál volt



2019.06.28. 14:42 – Nihil_AK

Hasba szúrta magát Steven Adler, a Guns N' Roses eredeti dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

steven-adler-2019.jpg

A TMZ híradása szerint tegnap este fél hétkor szúrt sebbel szállították kórházba Steven Adlert, a Guns N' Roses eredeti dobosát. A hírek szerint a zenész saját magát szúrta hasba, de a sebesülés körülményeiről egyelőre nem lehet sokat tudni, mindössze annyit, hogy Adler állapota nem életveszélyes, és hogy rajta kívül más nem érintett az esetben. Reméljük, ez nem azt jelenti, hogy Steven újra Brownstone úrral táncol reggelenként, hiszen annak idején köztudottan drogproblémái miatt került ki a zenekarból. Azt most inkább ne feszegessük, hogy ezen az alapon akkoriban jószerivel az egész zenekar lapátra kerülhetett volna, csak a többiek tudtak annyira vigyázni magukra, hogy a koncerten és a stúdióban nyújtott teljesítményük rovására annyira azért ne menjen a cuccozás. A magunk részéről ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk neki, a hajtás után felidézve az Appetite For Destruction egyik dalát, amit jóval ritkábban szokás emlegetni, mint a Sweet Child O'Mine-t, pedig sokkal jobb annál, és Steven nélkül biztosan teljesen másként szólt volna.


rock hír baleset guns n roses hard rock steven adler



2019.06.28. 14:26 – Nihil_AK

Itt az Anima - Hallgasd végig Thom Yorke új szólólemezét!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thom_yorke_anima.jpg

Szólóalbumot jelentetett meg Thom Yorke, a Radiohead frontembere. Az Anima című, kilenc dalt tartalmazó lemez társszerzője és hangmérnöke Yorke zenekarának állandó producere, Nigel Godrich volt. Akik szeretik a Radiohead elektronikusabb megközelítésű dolgait, garantáltan jó lóra tesznek az Animával, bár abban is biztosak vagyunk, lesznek páran, akik az ilyesmit már idegesítő puttyogásnak tartják majd. Állást foglalni még korai lenne, mindenesetre nyitott füleknek bátran ajánljuk ezt a kísérletezős anyagot. Annál is inkább, mert helyet kapott rajta egy Dawn Chorus című dal is, amely az egyik anyazenekarának olyan dalai közül, melyeket már régóta játszanak, de lemezre mindmáig nem kerültek. Yorke egyébként kedvenc saját dalai között tartja számon az említett szerzeményt, amiről egyébként a legutóbbi Moon Shaped Pool albumot kiadó cégüket is elnevezték. Az Anima a folytatásban végighallgatható.


rock hír radiohead thom yorke art elektro szólóalbum teljes album nigel godrich



2019.06.28. 11:22 – Lángoló Gitárok

Majdnem telitalálatnyi kép a Toto koncertjéről

Lángoló galéria

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tegnap este a Budapest Sportarénában adott lépett fel a Toto, akik a mostani turnén négy évtizedes pályafutásukat ünneplik. Az Artlasso.hu jóvoltából kaptunk egy maréknyi képet a négy év után ismét hazánkba látogató Steve Lukatherék koncertjéről, amit most ti is megnézhettek. 


galéria rock koncert hard rock toto budapest aréna artlasso



2019.06.28. 10:20 – Nihil_AK

"Nincs semmi félreértés, tipikus..." - Csak itt egy új dal a Korntól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

korn_2019.jpg

Szeptember 13-án érkezik a Korn The Nothing címre keresztelt új lemeze, amelynek producere Nick Raskulinecz (Mastodon, Deftones, Alice in Chains, Rush, meg még úgy hatezer zenekar) volt. Az album felvezetőjeként - mert mi mindannyian kislemezt akarunk! - meg is érkezett egy új dal, a You'll Never Find Me, és van hozzá, ha nem is klip, vagy szöveges videó, de elég jól kinéző animált visualizer a lemezborítón szereplő drótfigurával. Azt nem tudjuk megmondani hirtelen, hogy honnan ilyen ismerős a refrén akkordmenete, az viszont biztos, hogy akik eddig szerették a zenekart, azok valószínűleg könnyen megbarátkoznak majd ezzel a dallal. Ugyanis ha lenne lapra szerelhető, bárki által összerakható Korn-dal az Ikeában, valószínűleg valami ilyesmit vinnénk haza a dobozban. Az összes alkatrészt nem sorolnánk végig Jonathan Davis védjegyszerű szövegritmizálásától a refrén előtti akkordbontásos kiálláson át a középrészt felvezető csibészeltetésig, de ha kedves olvasóink meghallgatják a szerzeményt, valószínűleg össze tudják majd rakni, mire gondoltunk - akár nylontasakra rejtett multifunkciós imbuszkulcs nélkül is. Ez természetesen nem kritika - mernénk mi olyat?! - mert azonnal beleül a fülbe ez a bő három és fél perc, ugyanakkor abban azért reménykedünk titkon, hogy ennél meglepőbb fejezetek is lesznek az anyagon. Dallista, borító, ismerkedési lehetőség a hajtás után!


video rock hír metal korn új dal



2019.06.27. 17:17 – Kovács.Attila

A punk keresztapja, 1. rész - Iggy és a Stooges

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_stooges.jpg

Iggy Pop az a fajta előadó, akinek néhány számát még akkor is ismered, ha soha nem hallgattad egyik lemezét sem. Ha olyan nyelvterületen élsz, amelyre bármilyen szintű hatással volt az angolszász kultúra, minimum egy-két filmes betétdal képében biztosan találkoztál már az I Wanna By Your Dog vagy a Lust for Life című alapvetésekkel. Szóval, amennyiben nem Fekete-Afrikában vagy Ázsia hegyvidéki részein tengetted az elmúlt negyven-ötven évet - és ha ezeket a sorokat olvasod, jó eséllyel így van – legalább érintőlegesen biztosan eljutott már hozzád a punk keresztapjának munkássága. Iggy hamarosan, július 24-én ismét Budapestre érkezik. Ennek örömére mostantól néhány héten keresztül, a koncert napjáig arra teszünk kísérletet, hogy különböző aspektusokból bemutassuk a hetvenkét évesen is irigylésre méltó formát mutató proto-punk legenda karrierjét. Az első fejezetben egy alapos időutazásra indulunk az előző évszázad hatvan-hetvenes éveibe. 


punk iggy pop the stooges blues rockandroll karriertörténet protopunk



2019.06.27. 13:27 – edicsek

Környezettudatosabb, de nagyon más lett a Volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

voltvibe.jpg

Idén új helyre költözött a Volt fesztivál, ami bár csak néhány métert jelent elméletben, a gyakorlatban az első napokon a gyakorlott Voltra járók csak keringtek össze-vissza, mert semmi sincs a jól megszokott helyén, és maga a helyszín struktúrája, elrendezése is sokat változott. (Fotók: Rockstar Photographers)


fesztivál volt



2019.06.27. 13:00 – Rácz Mihály

Kölcsönvett szárnyakkal - A Dead Can Dance koncertjén jártunk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dead_can_dance_artlasso_001.jpg

A boldogság váratlanul lepi meg az embert. Eleve másképpen terveztem, azazhogy szinte sehogy. Pedig a Dead Can Dance majdnem a nyolcvanas évekbeli kezdetektől ott volt a szellemi/lelki táplálékaim közt. Épp ezért a túl nagy elvárásokat félretettem, és eldöntöttem, azokat úgysem lehet megugrani, tán még alulról súrolni sem, a koncertet valahogy csak kibírom, vagyis már előre kiöntöttem a gyermeket is a fürdővízzel. Innen volt szép nyerni. (Fotók: Artlasso.hu)


koncert beszámoló dead can dance világzene ethereal lisa gerrard brendan perry dark wave budapest aréna



süti beállítások módosítása