2019.08.18. 10:58 – m.adi

Ma mindenki szakértőnek gondolja magát – Yeasayer-interjú a Szigetről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Majdnem egy évtized után ismét a Szigeten lépett fel az egyik legjobb amerikai artrock-zenekar, a Yeasayer. A kísérletezgetős, kreatív, közhelymentes zenét játszó együttes sosem foglalkozott még annyit a politikával, mint 2019-es lemezén, és úgy néz ki, hogy az érdeklődésük azóta sem nagyon változott, a zenekar tagjai (a képen sorrendben Anand Wilder, Chris Keating és Ira Wolf Tuton) ugyanis szinte csak ilyen témákról akartak beszélni a koncertjük előtti interjúnkon. Így látja ma a világot három progresszív művész New Yorkból. (Fotók: Artlasso)


interjú sziget trump yeasayer sziget2019



2019.08.17. 08:47 – dankógábor

A Tankcsapda ingyenes próbatermet kaphat Debrecentől (FRISSÍTVE!)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tankcsapda_3_1.jpg

Debrecen város közgyűlése hamarosan szavazni fog arról az előterjesztésről, amit Papp László polgármester adott be, és amiben az áll, hogy a város egyik 191,4 négyzetméteres raktárhelyiségét ingyenesen használhatná majd a Tankcsapda. A zenekar képviseletében a kérést Fejes Tamás dobos, a Tankcsapda Music Kft ügyvezetője juttatta el az önkormányzathoz, aki azzal indokolta a dolgot, hogy

az együttes a jelenleg használt próbatermét „kinőtte” és szüksége lenne egy olyan helyiségre, ahol megfelelő felszereltségű és méretű próbatermet tudnának kialakítani.

Ha a zenekar megkapja a raktárhelyiséget (maximum 15 évre, ami egy alkalommal öt évig meghosszabbítható), akkor minden évben igazolnia kell, hogy azt arra használja, amire kérte. A raktárhelyiség amúgy nemzeti vagyonnak minősül, így csak közfeladat ellátására lehet használni. A Tankcsapdánál ez a kulturális szolgáltatás, előadó-művészeti szervezet támogatásában valósul meg. (via 444)


tankcsapda



2019.08.16. 17:00 – Lángoló Gitárok

Arcok a SZINről 2. - Clean Bandit

Elektronikus tánczene klasszikus zenészektől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

clean_bandit.jpg

Szinte hihetetlen, de kevesebb mint két hét van hátra az idei Szegedi Ifjúsági Napokig. Magyarország legrégibb fesztiválja idén is hagyományaihoz méltó felhozatallal készül a nyár zárására Szegeden, a napfény magyar városában, hiszen a magyar élvonal mellett komoly nemzetközi fellépőket vonultatnak fel a rendezvény négy napja alatt. Ráhangoló sorozatunkban ma a fesztivál második napjának főzenekara, az elektronikus tánczenét klasszikus hangszerekkel ötvöző Clean Bandit kerül sorra, akik új albumukat épp a SZINen mutatják be először a hazai közönség előtt.


pop programajánló fesztivál szeged klasszikus dance house electro szin szegedi ifjúsági napok SZIN clean bandit



2019.08.16. 12:27 – Lángoló

A busójárás nyers black metalban - Itt az első RÉM-Ep

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rem_mrn.jpg

A RÉM nevű egyszemélyes zenekarnak igazából nincs semmilyen konkrét célja. A Mr N.-ből előtörő hangulatok egyfajta zenei leképeződése, amelynek fókuszában a rá nagy hatással bíró emlékek, helyszínek, és érzések állnak. Ezt az origót igyekszik felhasználni a szövegek és a hozzájuk tartozó zenék megírásához, amelyeket együtt próbál egységbe és keretbe fogni a RÉM megjelenése. A zene a stílusát tekintve a tág értelemben vett nyers primitív black metál keretein belül igyekszik mozogni, amely most, és a későbbiekben is részleteiben mindig az adott anyag témájához igazodik.

A bemutatkozó EP tematikája már évekkel ezelőtt, életem első busójárása kapcsán megfogalmazódott bennem, amikor volt szerencsém Mohácson járni és belekóstolni ebbe az elképesztően látványos és magával ragadó ősi tradícióba, amely méltán képezi részét a világ kulturális szellemi örökségének.

A RÉM első, Poklade című EP-je hat számot tartalmaz (Introval és Outroval együtt), amelyek mind a busójárás egy-egy fontos elemét mutatják be. A Sötét Malaszt a telet, a Hamu és Liszt a busókat, a Telet Úsztat a koporsóúsztatást, és a Hevít pedig a tüzet és a máglyagyújtást. Itt meg is lehet hallgatni:


premier RÉM #hangfoglaló2019



2019.08.16. 11:41 – dankógábor

Itt egy új Opeth-dal, svédül és angolul

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

opethband.jpg

In Cauda Venenum címmel szeptember 27-én jelenik meg az új Opeth-lemez, amiről egy dalt meg is lehet alább hallgatni. Nagy meglepetés nincs benne, ugyanaz a prog metál, amivel már jó ideje működik a svéd csapat, szóval hörgicsélést ne várjon senki továbbra sem. A Svekets  Prins című szám igazi érdekessége, hogy svédül van, de ott az angol verzió is, igaz nem klippel, mint az anyanyelvi. Mellesleg a teljes lemez kijön svédül és angolul is. Korábban egyébként megjelent már a Hjärtat Vet Vad Handen Gör című szám is, ezt is meg lehet alább hallgatni, akár angolul is, ha valaki a 8:28-hoz léptet.


opeth



2019.08.16. 10:18 – dankógábor

A Ministryvel közös dal is lesz az új David Hasselhoff-lemezen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

openyoureyesalbumcover-1080x675.jpg

Pár hónapja először viccnek gondoltuk, de aztán kénytelenek voltunk komolyan venni, hogy David Hasselhoff valóban olyan lemezt készít, amin heavy metal is lesz. Kiderült ugyanis, hogy az új lemezének producere az az Adam Hamilton, aki amúgy az L.A. Guns tagja volt egykor basszusgitárosi poszton. Sőt, a lemezen szerepel Tracii Guns is, aki a fent említett csapat alapító-gitárosa, illetve szintén alapítója a Guns N' Rosesnak, csak onnan Slash kitúrta. Aztán lesz még az anyagon  Echo & The Bunnymen- és The Jesus and Mary Chain-feldolgozás is, de a lényeg, hogy tényleg annyira metál lesz, hogy az egyik dal a Minsitryvel közös. Először azt hittem ez valami másik Ministry, de Hasselhoff Facebookja egyértelművé tette, hogy ez valóban Al Jourgensen csapata. Azt azért meg kell említeni, hogy a közös produkció Neil Diamond Sweet Caroline című száma lesz, de igazából ez mindegy is. Már így is az év legjobban várt lemeze, a Toolt is megelőzve. Szeptember 27-én jelenik meg egyébként, és itt a dallista:


david hasselhoff



2019.08.15. 11:00 – Lángoló

Pillangóhatás - Itt a Holychicks új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még tavasszal jelent meg Ezmáraz címmel a Holychicks első nagylemeze, amivel kapcsolatban már lehetett olvasni egy nagyobb cikket itt a Lángolón, és természetesen a lemezt is meg lehetett hallgatni. Most újabb premiert tartunk, nálunk lehet megnézni először a vidám Pillangóhatás klipjét. 

A zenekar fennállása során többször szóba került már, hogy szeretnénk egy igazi nyári hangulatú, bulizós, fesztiválozós klipet.

- mesélte Seprényi Fanni, a zenekar basszusgitárosa. A dalhoz egy szabad rendezésű videóklip készült, ami tökéletesen adja át a dal hangulatát és a lányok mindig vidám életérzését.

A korábbi videóink között a legtöbb megrendezett volt, ahol hosszas matekozás, tervezgetés előzte meg a felvételt, most azonban valami merőben más volt a cél.

- tette hozzá Seprényi. A Hello Ugar fesztiválon játszottak a lányok, ahol Jónás Jácint jó barátjuk készített róluk őszinte pillanatokban őszinte felvételeket.

Jácint látásmódjára és türelmére feltétlen szükség volt, ahhoz hogy a klip elkészülhessen. Hozzá képest nekünk viszonylag egyszerű dolgunk volt, azt csináltuk, amit szoktunk: koncerteztünk, nevetgéltünk, táncoltunk - egyszóval jól éreztük magunkat.

És akkor a klip:


premier holychicks #hangfoglaló2019



2019.08.14. 18:18 – Lángoló Gitárok

Last minute metalcore zúzda - For The Fallen Dreams, Skywalker, InVisions és The Royal a Dürer Kertben

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

for_the_fallen_dreams_2019.jpg

Augusztus 22-én, azaz jövő csütörtökön egy elég súlyos last minute buli várható a Dürer Kert Room 041 termében. Tizenegy év után ugyanis visszatér Magyarországra a tavaly Six címmel már hatodik lemezét megjelentető amerikai metalcore csapat, a For The Fallen Dreams, ráadásul érkezik velük érkezik a Skywalker, az InVisions és a The Royal is. A koncertre a New Beat és a Lángoló Gitárok közös játékában páros belépőt is nyerhettek. Játék és ajánló a hajtás után! 


ajánló hír program metal nyereményjáték metalcore skywalker post hardcore dürer kert for the fallen dreams new beat 041 invisions the royal



2019.08.14. 16:42 – Prieger Zs.

Hírek dalban - folytatás várható

Benkő Dávid projektje, punk-rock kamerással 

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hirekdalban.jpg

Egyszeri abszurd ötlet? Könnyed viccelődés vagy társadalomtudatos mélyreásás? Lesz-e folytatása? Erről kérdeztük a számtalan zenekarban közreműködő, örök jókedvű PASO- és Subtones-zongoristát, Benkő Dávidot.


hírek dalban #hangfoglaló2019



süti beállítások módosítása