2019.09.15. 14:20 – Dankó János

Megrendítő művészeti alkotás - A Pokolból című képregényről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pokolbol.png

A Pokolból a magyar képregénykiadás egyik legsúlyosabb kötete. Fizikailag, de tartalmában, hatásában is. Nehéz ügy azt mondani, hogy alapvetés, és ezért mindenkinek olvasnia, látnia kéne, mert valójában rendkívül taszító is, hiszen nagyon plasztikusan, és takargatás nélkül ábrázol egy olyan gyilkosságsorozatot, amitől a mai napig megrendül az emberi elme és lélek. Ennek ellenére tényleg nehéz másképpen minősíteni, mint egy magas szintű művészeti alkotás.




2019.09.13. 11:02 – dankógábor

Gigantikus újrakiadást kap Prince 1999 című lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

prince-1999.jpg

Mikor Prince 2016 áprilisában váratlanul elhunyt, mindenki arról kezdett beszélni, hogy mi lesz azzal a hatalmas kiadatlan dalmennyiséggel, amit maga után hagyott. Állítólag konkrétan egy óriási széf (a Vault) van tele a dalaival, amikből évente össze lehetne állítani egy nagylemezt, és akkor is nehezen érnének a végére. Szóval várható volt, hogy elkezdik kiszórni ezeket, aminek az első jele volt az eredetileg 1984-ben megjelent Purple Rain 2017-es újrakiadása rajta tizenegy addig meg nem jelent dallal, az első konkrét nagylemez pedig a Vaultból a tavalyi Piano and a Microphone 1983 című demó kiadása volt. Aztán jött az Originals, amin Prince előadásában lehet meghallgatni a másoknak írt dalait, most pedig itt a 1999 újrázása. Az eredetileg 1982-ben megjelent duplaalbum deluxe verziójához 35 eddig meg nem jelent dalt csapnak hozzá, mind a Vaultból, de két koncertlemez is lesz benne. Itt a teljes dallista:




2019.09.13. 10:15 – Lángoló

Április első hétfőjén Parkway Drive a Budapest Sportarénában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

parkway_drive_4_small.jpg

A sikeres nyári fesztiválkoncertek, köztük a wackenes fellépés után meghirdette 2020-as európai arénaturnéját a Parkway Drive. A Viva The Underdogs – European Revolution 2020 körút áprilisban indul Németországban, érinti majd a legendás Wembley Arénát is, Budapesten pedig a Papp László Sportarénában játszanak a srácok április 6-án.


budapest programajánló koncert hír metal metalcore turné aréna concerto papp lászló sportaréna parkway drive sajtóbejelentés



2019.09.13. 10:00 – dankógábor

Ízelítő az első magyar hardcore-zenekar vinyljéről - Itt a Marina Revue-LP

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marina.jpg

A Marina Revue eddig csak kazettán terjengett, mint a többi, 80-as évekbeli zenekar felvételei, de most végre bakeliten is be lehet majd szerezni Sikoly a mából címmel. Az anyag nagyrészt megegyezik az 1994-ben, Trottel Records kiadványként megjelent kazettával, ami a Paks Totál 85-öt és az utolsó próbát tartalmazza. A zenekar egyesek szerint az első magyar hardcore formáció volt. Meglehetősen rövid életű volt a karrierjük, mint sok más magyar underground csapatnak abban az időben, és csak ez a két valamire való felvétel maradt fenn utánuk. A 85 őszi feloszlás után a tagok szétszéledtek, Papp Gyuri a Tizedesbe, Boli a VHK-ba ment, Lörke Revue 86 néven futott még egy kört majd az A.M.D.-t erősítette. Rupaszov pedig újra megalakította a Trottelt. A felállásból Boli és Lörke már elhunyt. 200 példány készül belőle szövegkönyvvel, amit először az idei Independent Label Fair / Független kiadók vására alkalmával lehet majd beszerezni szeptember 21-én, a budapesti Eiffel téren. 


marina revue



2019.09.12. 18:00 – Gnosis

Újra Dögvész pusztít - hamarosan itt a fanzine második száma (+sokkoló nyereményjáték)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

45176907_2167757633445107_3518809818770964480_n.jpg

Két év után új kiadvánnyal jelentkezik a Dögvész fanzine. Az idült underground rajongók és Fekete Halál-fanatikusok által pusztulásra lehelt újság ismét kalandra hív minket a sötétség humoros és véresen komoly dögkatlanjába. A részletekről Dögger 'Egyik Alapító Atya' Dögvész mesél a kattintás után, valamint két oldalt exkluzív elolvashattok a hivatalosan most vasárnap megjelenő lapból. Ráadásként pedig egy brutális nyereményjáték keretében tiétek lehet egy csodapakk is. Katt-katt:


nyereményjáték Fanzine Dögvész



2019.09.12. 15:00 – Lángoló

Rabmadár - Itt a Sign új videója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thesign_1.jpg

A fiatal zenészekből álló miskolci The Sign áprilisban jelentette meg Többet mond itt minden rólad című bemutatkozó albumát, amiről most belevalóbb oldalukat mutatják meg a nagyközönségnek a Rabmadár képében, amit alább meg lehet nézni. Legújabb daluk mind zenei, mind képi világát tekintve kicsit eltér a zenekar előző megjelenéseitől és inkább a tagok rockosabb énjét helyezi előtérbe.

Különösen boldog vagyok, mert Green Day és AC/DC dalokon nőttem fel és tanultam meg gitározni. Ezzel a dallal és klippel ezt az érzést akartuk feleleveníteni. A „Rabmadár” egy ízig-vérig autentikus rock dal, ami a szabadságról szól.

- mesélte Czinke Máté. A dalhoz készült klipet a zenekar dobosa, Kollár Ábel rendezte.

Rengeteg ötletünk volt a klippel kapcsolatban - szerettük volna teljesen átadni a klip hangulatát és energiáját. Nagyon örülök, hogy meg tudjuk mutatni egy kicsit más arcunkat is.

– mondta Kollár arról a videóról, amit itt alább látható.


premier the sign #hangfoglaló2019



2019.09.12. 11:03 – Lángoló

A Tavaszi széllel hív buliba a Tribali

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tribali_1.jpg

Másfél évtizede a zenekar örömzenélésből született, és dalaikkal azóta is az életet ünneplik. A Tribali tagjai a pozitív energiát azonban nem csak a zenéjükön keresztül igyekeznek átadni: már évekkel ezelőtt számot írtak az esőerdőkről, fiatalokat tanítanak zenére, és még jótékonysági programokban is részt vesznek. A zeneka szeptember 28-án a Dürer Kertben koncertezik. 


tribali



2019.09.12. 09:41 – dankógábor

Majdnem lett még egy Beatles-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beatles.jpg

Ezt Mark Lewisohn állítja, aki gyakorlatilag egész életét a liverpooli zenekar utáni kutatásnak szentelte. Lewisohn hozzájutott egy kazettához, amin John Lennon, Paul McCartney és George Harrison beszélgetnek a lehetséges jövőről, és mindezt azért rögzítették, mert az éppen kórházban lévő Ringo Starr nem volt jelen. A felvételen állítólag az hallható, hogy a következő lemezre Lennon azt tervezte, hogy ő, McCartney és Harrison négy-négy dalt hoz, illetve Starr is hozhat kettőt, ha van kedve. Korábban azt hitték, hogy mindezt az utolsónak felvett lemezük, az Abbey Road előtt tárgyalták meg, de most valahonnan kiderült, hogy nem, már utána, ami azt jelenti, hogy nem az Abbey Roadot tervezték az utolsó albumnak. (Egyébként az utolsó megjelent lemez a Let It Be lett, de azt még az Abbey Road előtt rögzítették.) További érdekesség, hogy McCartney nem tartotta elég jónak Harrison korábbi dalait, amivel a gitáros vitatkozott kicsit, lévén az emberek szerették a szerzeményeit, de össze nem vesztek. A hír egyébként kissé furcsa annak fényében, hogy a zenekar 49 éve oszlott fel, és utána még Lennon is tíz évig élt, de egyikük sem tett említést erről, és most sem kérdezte meg senki McCartneyt vagy Starrt, hogy tényleg így történt-e. A hírverés mindenesetre jól jön Lewisohnnak, aki színházi darabot csinál a történetből, amivel szeptember közepétől járja majd Angliát.


the beatles



2019.09.11. 20:00 – Lángoló

Azt hiszed - Itt a Dana & The Dreamcatchers új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dana.jpg

A Dana & The Dreamcatchers zenéjében jellemzően az akusztikus megszólalás ötvöződik az electro elemekkel fűszerezett dallamos poppal, olykor megerősödve elektromos gitárzenével. Csordás Daniella énekesnő 2014-es x-faktoros menetelését követően 2 éve zenekarával lépked előre. A formáció több szerzeményének produceri munkája köthető olyan neves szakmabeliekhez mint például Lázár Domokos (Esti Kornél) és Takács Zoltán Jappán (Heaven Street Seven). Az itt klippel bemutatkozó Azt hiszed című daluk júliusban debütált az MR2  Petőfi Rádióban.


premier dana and the dreamcatchers #hangfoglaló2019



süti beállítások módosítása