2020.02.06. 18:00 – Lángoló Gitárok

Földet ér - Itt a Nincs Ott Semmi debütáló EP-je

Lángoló premier + dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nincs_ott_semmi.jpg

Első EP-jével jelentkezett a budapesti, az indie rockban utazó Nincs Ott Semmi. Az ötszámos anyagot a saját definíciója szerint az alternatív és a populáris metszéspontja felé törekvő, a gitárzenét zongorával ötvöző csapat a folytatásban dalról dalra is bemutatja az olvasóknak. Premier a hajtás után! 

Általában a zenekarról és az EP-ről

Nincs ott semmi. Semmi mögöttes tartalom. Kellett egy név, amikor 2018 szeptemberében úgy döntöttünk, gyakrabban összejárunk zenélni. Négyen voltunk, mindenki zenekarozott már korábban, és voltak félkész dalaink. Gitárzene néhol elektromos zongorával, indie és mainstream, alternatív és populáris, valahogy próbáljuk megtalálni a végletek közötti átmenet homályos képletét. Borús és sokszor elszállós dalszövegeink erős kontrasztot teremtenek a dallamvilággal, így tudjuk létrehozni saját valóságunkat.

Játszottunk már kisebb vidéki fesztiválokon és néhány budapesti klubban, ugyanakkor az első fontosabb mérföldkő számunkra a Földet ér című kislemezünk. Terveink között szerepel, hogy az EP valamennyi dalához videoklipet készítsünk, illetve hogy a nyári időszakban minél több fesztiválon részt vegyünk fellépőként. Az év vége felé pedig szeretnénk nekilátni az első nagylemezünk felvételének. 

A zenekar tagjai: Takács Dániel – dob, Harangozó Péter – basszusgitár, vokál, Szekrényes Dániel Péter – gitár, szinti, vokál, Márkó Ákos – ének, gitár

A dalokról

Andalgó

Körülbelül két éve íródott ez a dal. Egyrészről merengés, belső vívódás, másrészről pedig valamit „mondani akar”. Épp úgy tesz fel kérdéseket, mint ahogy állításokat is megfogalmaz. Megpróbálja felvezetni a lemez hangulatát.

Ha a tested földet ér

A lemez címadója. Talán ez a dal lóg ki legjobban a többi közül, viszont pont ezért szeretjük. Inkább képzelgés, vizionálás, egyfajta sajátos hangulat jellemzi.

Ha itt van ő

Ez a legfrissebb szerzeményünk az EP-n. Két, egymással kapcsolatban lévő ember belső, tudatalatti monológja az első találkozásuk élményével fűszerezve. Erősen szarkasztikus lett.

Szabadon létezni

Amikor séta közben az ember elfelejti, hogy hányan vannak körülötte, kizárja a teljes külvilágot és elgondolkodik azon, hogy vajon miért van olyan reményvesztett helyzetben, majd dühös lesz, végül pedig belenyugszik.

Szívemből

Ez a dal leginkább a magány érzését igyekszik körüljárni, ami hol valós, hol látszólagos. A zenei környezet ugyanakkor ezt próbálja sokszor feloldani, néhol pedig megerősíteni.

További információk a zenekar Facebookján és Instragramján


indie premier rock magyarország alter ep dalról dalra nincs ott semmi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása