2020.03.20. 09:50 – Lángoló Gitárok

Shake! – Fenékrázós sláger és koncertklip a Supergootól

Lángoló premier és miniinterjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

band2.jpg

Február végén a Hooligans vendégeként a Barba Negra Music Club-ban lépett fel a Supergoo, akik meg is örökítették a borítékolhatóan forró hangulatot, hogy a mostani koncertmentes időszakban is kapjunk pár perc rock 'n roll - vagy ez esetben, hogy a zenekart idézzük, powerpop - életérzést. Premier a hajtás után! 

A csapat gitáros/dalszerzőjét, Szőke Gábort, alias Szöszöt pár kérdéssel be is támadtuk a formáció és a dal kapcsán.

Milyen elképzelésekkel futottatok neki a Supergoo-nak? Milyen zene volt az elképzelés? Elég szerteágazó a tagok zenei múltja...

A zenekart igazából én találtam ki, az elképzelésem az volt, hogy mindenképpen szeretnék valami mást csinálni, mint amit a Joystixal csinálunk. Kicsit próbáltam modernebb megszólalású dalokban gondolkozni, több gépet beletenni a dalokba, de azért nem elszakadni a rockzenétől teljesen, ebből lett egy ilyen egyveleg, amit én popzenének gondolok, de igazából nincs jelentősége mit húzunk rá. Egyfajta gőzleeresztő, ellazulós dologról lenne szó, ahol tudatosan arra mentünk rá, hogy lazább, bulizósabb zene legyen, amiben még mi is jól és komfortosan érezzük magunkat, illetve aki esetleg eljön egy bulira annak is beindul rá a keze-lába. Nincs mélyenszántó mondanivaló, inkább egyfajta hangulatot próbálunk közvetíteni illetve kreálni a dalokkal.

Magyar és angol nyelvű dalaitok is vannak. Mennyire lehet könnyű, vagy éppen nehéz két nyelvű zenekarként érvényesülni a hazai piacon?

Nem tudom, mivel még ilyennel nem próbálkoztam, de őszintén szólva már nem is érdekel. A Joystixban azt hallgatom az emberektől 15 éve, hogy miért nincsenek magyar szövegek, most itt meg az megy, hogy ezt angolul kéne. Angolul születik minden dal, amit írok, bármelyik zenekarról is beszélünk, itt úgy gondoltuk közösen, hogy legyenek magyar verziók is, hiszen úgy látjuk, hogy itthon még mindig a magyar nyelv, ami könnyebben utat talál az emberekhez. Tény, hogy egy ilyen típusú zenénél egyáltalán nem egyszerű az angol szöveg által meghatározott hangulatot egy-egy dalban átvinni úgy magyarra, hogy ne legyen kellemetlen, vagy béna, nem is tudok ilyenre példát itthon sajnos... (nevet) Rendületlenül próbálok továbbra is megbarátkozni a magyar szövegekkel néha több, de inkább kevesebb sikerrel… (nevet)

A most megjelenő dalotok, a Shake! egy igazi partyhimnusz, hangulatos koncertklippel. Van valami jó sztoritok ennek kapcsán, vagy egy kis extra infó esetleg?

Ez az első dal, amit írtam kifejezetten erre a zenekarra, leültem a stúdióban egy gitárral és Balázzsal, aztán öt perc alatt megvolt a dal, majd kábé másik öt perc alatt meg a szöveg. Hogy ez most jó-e, vagy sem, azt döntse el mindenki maga a dal meghallgatása után!

A klip felvételét és utómunkálatait Fauer Csaba és Ábrahám Márk végezte. A zenekar mindeközben gőzerővel készíti első lemezét, és várják, hogy újra útnak indulhassanak, hiszen ez a zene is, mint minden más, a színpadokon, élőben mutatja meg igazán az erejét! Figyeld a banda Facebookját, hogy megtudd, hol nézheted meg őket legközelebb élőben!

Supergoo:

Székelyhidi Balázs – ének (ex-Roxx69, Disco Express)
Szőke Gábor „Szöszö” – gitár, vokál (The Joystix, ex-Zorall, ex-Slang, ex-Sonicdollz)
Marton Zoli – basszusgitár (The Joystix, Holy Shit!)
Dakos Lilla – billentyű, vokál (Catsby, Piros Cipellők, Hungarian Rhapsody)
Boros Péter „Pöpi” – dob (Republic, ex-Zorall, ex-Sing Sing)

Aki nem látta volna, nézze meg a Supergoo Játékszer című dalához készült klipet is! 


premier magyar rock videó magyarország hír powerpop supergoo szőke gábor szöszö



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása