2020.03.23. 10:43 – Lángoló

A Hold szárnyán - 15 perces post-prog-folk-rock monstrum a Foreign Accenttől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fa.jpeg

A kezdetben folk rockot játszó, nottinghami székhelyű Foreign Accentet 2015-ben alapította Fratanolo Anita énekes és Fratanolo János gitáros, hozzájuk csatlakozott a 80-as, 90-es években a gyöngyösi Beyondból ismert Varnyu Roland ütőhangszeresként. Több mint száz koncert után, Kertai Zsolt szólógitáros, Korpásy György basszusgitáros és Ed Marchewicz kavalos/fuvolás csatlakozásával mára lett meg az a felállás, amivel az itt bemutatkozó, már inkább post és progresszív rock stílusú dalt is rögzítették, amire Dr Kárpáti Tibor verseit illesztették rá.

Miközben összeállt a jelenlegi csapat, felfedeztük Dr Kárpáti Tibor verseit, amik elkápráztattak minket. Sőt mi több, az itt elhangzó a Hold Szárnyán című dalt egyenesen a Csillagzápor és a Hajnalhasadáskor versek ihlették, a zene tulajdonképp ezek hangulatát követi, ahogy mi elképzeljük. Senki se lepődjön meg a több mint 15 perces hosszúságon, mivel egy intro és egy outro közé két dalból gyúrtuk össze a végleges változatot. Magyar népzenei motívumokkal, rockzenével, egy pszichedelikus utazásra hívjuk a hallgatóságot. Élet, halál, jelen, múlt, szex, szerelem és az univerzum titkai, ezek lüktetése, hangjai bontakoznak ki a zenéből.

A zenekar egyelőre az Egyesült Királyságban adott csak koncertet, de a terveik között szerepel, hogy a különleges színpadi produkciójukat elhozzák majd Magyarországra is.


premier foreign accent



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása