2020.04.30. 09:48 – dankógábor

Elmarad a Bánkitó Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nincs-web-07.PNG

A koronavírus miatt elmarad az idén júliusra tervezett Bánkitó Fesztivál. A szervezők ugyan bizakodóan tekintenek a jövőbe, viszont elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben is lehet-e újra fesztivál a tó körül. Idén olyanok léptek volna fel egy rakás magyar csapat mellett, mint az itthon már nagyon várt Oh Sees, a Wolf Parade vagy Kevin Morby. Alább a teljes közleményük.

Van, amikor nem érdemes lázadni

Sok forgatókönyvet jártunk körül az utóbbi másfél hónapban - végigvettük a lehetőségeinket, egyeztettünk hazai szakemberekkel, figyeltük a környező országokban érvényben lévő intézkedéseket, tendenciákat, mindvégig szem előtt tartva, hogy nem fogunk fesztivált szervezni olyan körülmények között, ahol nem garantálható a látogatóink biztonsága. 

A rendelkezésünkre álló információk alapján úgy találjuk, hogy egy nyári fesztiválon kivitelezhetetlen a jelenlegi előírások betartása, ezért azt tartjuk az egyetlen felelősségteljes döntésnek, ha nem rendezzük meg a júliusi Bánkitót.

Nem csak egy fesztiválról van szó, hanem egy közösségről

A Bánkitó fesztivál számtalan civil szervezet, színházi alkotó és képzőművész munkáját fogja össze évről évre minden júliusban. Sok független alkotó számára ez az egyetlen olyan kulturális rendezvény, ahol a munkáját több ezer fiatal elé tudja tárni, ezért felelősségünknek érezzük és mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy a járvány elhaladtával is biztosítani tudjuk azt a rendezvényt a tó körül, ahol a jelenleg ellehetetlenített szervezetek és alkotók befogadó közegre találhatnak.

Mi lesz a jegyvásárlókkal? 

A Bánkitó Fesztivál egy független kulturális rendezvény - a fennmaradása azon fog múlni, hogy azok a Bánkitósok, akik elővételes napijeggyel vagy bérlettel rendelkeznek az idei fesztiválra, miképp döntenek a jegyük sorsáról, a fesztivált megelőző hónapok során befolyó bevételeink (jegybevételek, szponzorációk, vendéglátós bevételek) realizálására ugyanis most nincs lehetőségünk.

Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki megteheti, hogy támogasson minket a már megvásárolt jegye árával, hogy jövőre is megtarthassuk a fesztivált. Természetesen minden jegyvásárlónknak lesz lehetősége arra is, hogy a jegyét a jövő évi Bánkitó fesztiválon használja fel. 

Annak pedig, aki számára a fentiek közül érthető módon egyik lehetőség sem áll most a rendelkezésére, visszatérítjük a jegye árát. 

Minden jegyvásárlónkkal e-mailben fogjuk felvenni a kapcsolatot a különböző lehetőségek érvényesítésének módjával kapcsolatban május 3-a és 7-e között. Kérünk mindenkit, hogy várjon addig türelemmel, és figyelje a postafiókját ebben az időszakban.

Mi továbbra is előre nyilazunk, nem hátra!

Köszönjük, hogy velünk vagytok mindebben, és külön köszönjük azoknak a jegyvásárlóinknak, akik az elkövetkezendő időszakban nem váltják vissza az elővételes jegyüket, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy lehessen jövőre is Bánkitó. Mi ezerrel fogunk dolgozni továbbra is a fesztivál fenntartásán, és reméljük, hogy minél hamarabb újraindul az élet, hogy ismét színházzal, múzeummal, mozival, klubkoncertekkel és kiállításokkal tudjuk majd kitölteni a napjainkat - 2021 júliusában pedig újra találkozunk! 

Hiányozni fogtok. Nyilazzatok előre addig is!


fesztivál bánkitó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása