2020.05.15. 20:00 – dankógábor

Két napig ingyen nézhető a legendás Freddie Mercury-emlékkoncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyarországon két legendás Queen-esemény volt. Az 1986-os koncert, amin mára az is ott volt, aki még akkor meg sem született, valamint a tévében adott 1992-es Freddie Mercury-emlékkoncert, amint olyan sztárok léptek fel, mint David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, a Guns N’ Roses, Robert Plant, a Def Leppard vagy Liza Minelli. A koncert telt házas volt: 72 000 ember nézte a helyszínen, a Wembley Stadionban, és több, mint egymilliárdan a tévében világszerte. Emiatt aztán gyakorlatilag mindenkinek van róla emléke, aki akkor már élt. Az este teljes bevételét a Mercury Phoenix Trust megalapítására használták fel, ami azóta Freddie Mercury egyik legfontosabb örökségeként működik, és eddig közel 17 millió fonttal támogatta az AIDS elleni küzdelmet, a világ 57 országában.

Most is van karitatív célja a vetítésnek, ugyanis WHO COVID-19 legyőzését segítő programját is támogathatjuk vele, aminek célja, hogy a kórházi páciensek megfelelő ellátásban részesüljenek, az egészségügyi dolgozók pedig megfelelő védőfelszerelést kapjanak, valamint, hogy minden lehetséges információ és eszköz rendelkezésre álljon ahhoz, hogy mielőbb kifejleszthessék a járvány ellenszerét. A YouTube a koncertfelvétel segítségével összegyűjtött teljes összeget közvetlenül a WHO-nak juttatja majd el.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása