2009.06.02. 07:35 – Dankó Gábor

Jimi Hendrixet megölték

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

James "Tappy" Wrightról tudja valaki kicsoda? Nem? Hát akkor elmondjuk, hogy ő egy egykori road, aki most  akar híres lenni, ha már fénykorában ez nem sikerült neki. Hamarosan ugyanis könyve jelenik meg, aminek a legnagyobb szenzációja az a rész, ahol leírja, hogy egykori munkaadója, Jimi Hendrix nem is úgy halt meg, ahogy azt mi eddig tudtuk.

A legendás gitáros a hivatalos jelentések szerint saját, alkohol és gyógyszerek keveréke okozta hányásába fulladt bele Londonban, 1970. szeptember 18-án. Ezt végül is Tappy sem tagadja, de leírja, hogy mindezeket Michael Jeffery pumpálta bele a zenészbe, aki történetesen Hendrix menedzsere volt.

Mindezt állítólag maga (az akkor éppen nagyon részeg) Jeffery mondta el Wrightnak pár évvel az eset után. Tettét azzal indokolta, hogy Hendrix ki akarta őt rúgni, és így szándékozott rátenni kezét a kétmillió dolláros biztosítására. „Többet ért nekem halva, mint élve.” - idézi Tappy Jefferyt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a menedzser hogyan vette rá a gitárost, hogy bevegyen egy rakás gyógyszert, aztán még bort is igyon rá, meg azt sem világos, hogy a biztosításának hogyan lehetett ő a kedvezményezettje, de a Rock Roadie című könyv reklámjának ez az ingatag, de rendkívül hatásos sztori is simán megteszi.

Ja, és hogy mindezt Michael Jeffery miért nem tagadja? Hát mert a menedzser 1973-ban repülőgép-szerencsétlenségben meghalt.


rock bulvár hendrix



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása