2009.08.25. 10:44 – Dankó Gábor

Mocskos rockandroll (Chief Rebel Angel-exkluzív)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már jó ideje annak, hogy a Chief Rebel Angel kiadta első nagylemezét. Az azóta eltelt időben sokat megélt a zenekar, főleg ami a tagok változását illeti, de most végre elkészült két új dal is, amit itt a Lángoló Gitárokon lehet először hallani. Klikk lejjebb a dalokért, illetve a Felföldi Péter énekes-basszusgitárossal készült mikrointerjúért .

Miután Pándi Balázs kiszállt tőletek az első lemez elkészítése után, próbálkoztatok más felállásokkal, voltatok négyen is, de a vége az lett, hogy Pándi ismét a zenekarban van és trióban nyomjátok ismét. Mi történt pontosan?Kipróbáltunk másokat, de nem működött. Nem azért, mert nem voltak jók, vagy emberileg nem jöttünk ki, egyszerűen hiányzott valami abból, ami a kezdetektől jellemző volt a zenekarra. Hogy nem gondoljuk túl a dolgokat, azt játsszuk, ami jön, ha szarul szól, vagy kiesünk a ritmusból, akkor is. Én egy kicsit hiányolom is ezt a hozzáállást manapság, szerintem sokan túl komolyan veszik magukat.

Most mennyire tartós ez a felállás most?
Most mindannyian úgy érezzük, hogy ez a kis "szünet" jót tett a zenekarnak, picit lazábban állunk a dolgokhoz, nincs semmilyen kötöttség, nem görcsölünk rajta, ha valami nem működik egyből, hagyunk neki időt, élőben pedig mindenképpen jobbak lettünk, ezt többen is mondták.

Ez a mostani két új dal egy nagylemez előkészülete? Mi a tervetek velük?
Mindenképpen egy új lemez a cél, írjuk is a dalokat, de az év első felében mindenféle nem zenével kapcsolatos dolog felgyülemlett, kevesebb időnk volt velük foglalkozni. Remélem, a jövő év elejéig el tudunk vele készülni. Ez persze hosszú idő, azért gondoltuk, hogy mutatóba felveszünk pár demós dalt azoknak, akiket érdekel, mit csinálunk, milyen irányba halad a zenénk, ha halad egyáltalán. Nagyjából ennyi a tervünk velük, de persze valószínű, a lemezre is felkerülnek majd.

Hol vettétek fel őket? Meg egyáltalán kell valami speciálisat tudni róluk?
Ez egy igazi patchwork-jellegű demo, különösebb editálás és kozmetikázás nélkül. A dobokat a Trousers-dobos Csészi segítségével vettük fel, a gitárt és a basszust a saját próbatermünkben rögzítette Fehér Dávid a Long Pigből, aki főleg grindcore-ban és extrémebb műfajokban dolgozik, az éneket és a keverést pedig Sohajda Peti csinálta a Shapat Terrorból, aki régi cimbora. A Dirt Roads and Rocket Hogs szólóját is ő játssza egyébként, amiről még annyit kell tudni, hogy szeptember-október táján készül rá egy klip - a Dead Bird Song videóját is összeütő csapat közreműködésével.


rock metál exkluzív chief rebel angel



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása