2009.11.15. 09:48 – Dankó Gábor

David Lynch és a pszichedelia - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mai klipösszeállításunkban szerepel egy David Lynch-ihlette Thome Yorke-videó, egy sötét, vérrel és férgekkel teli Katatonia-klip, egy koncerten felvett Future Of The Left-videó, egy utópisztikus Muse-alkotás, és egy LSD-ben ázott Wolfmother-montázs. 

Thom Yorke - All For the Best
(Rendezte: Melinda Tupling)

A Radiohead énekesének All For The Best című dalára készült az alábbi klip. A szám egy Mark Mulcahy-feldolgozás a Ciao My Shining Star: The Songs of Mark Mulcahy lemezről, amin Yorke-on kívül olyanok szerepelnek még, mint Michael Stipe, vagy a Dinosaur Jr. A klip története elég egyszerű (egy féri keres egy nőt), de mindezt olyan tálalásban, mintha valami David Lynch-filmet nézne az ember.

Future Of The Left - Arming Eritrea

A neten több helyen azt hiszik, hogy ez nem a legújabb Future of the Left-videó, pedig de. Ez egy sima kisköltségvetésű koncertklip az idei év egyik legjobb lemezét produkáló zenekartól, nincs benne semmi különleges, olyan, mintha mindenféle kalózfelvételből vágták volna össze. Lehet így is történt, de ettől még hangulatos.

Muse - Undisclosed Desires

A legutolsó Muse-lemez egyik legjobb dalára készült videó méltó Matt Bellamy énekes-gitáros üldözési mániájához, mivel elég utópisztikus lett a sok furcsa szerkezettel, a rengeteg kábellel és a tévékkel. A kábelruhában vonagló nőről meg ne is beszéljünk.

Katatonia - Day And Then The Shade
(Rendezte: Lasse Hoile)

A sötét metálzenét játszó svéd Katatoniának milyen lenne a legújabb klipje, ha nem sötét: rángatózó képek, szürke felhők, romok, erdő, féreg, vérző fa, tó stb. A főszereplők pedig tipikus kinézetű gót lányok, akik hol egy mezőn rángatóznak, hol kiabálnak, hol véres az arcuk, hol a földön fetrengenek, hol féreg dől a szájukból, de úgy anblokk őrültek mind.

Wolfmother - New Moon Rising

A Wolfmother Led Zeppelin-találkozik-a-Black Sabbath-szal-zenéjét eléggé túlzás pszichedellikusnak nevezni, viszont a klipjeik, de maga az egész zenekar imidzse is eléggé olyan. A mostani videónak sincs semmi története, csak zenélnek a tagok, amit különböző LSD-ihlette effektel, képekkel színeztek ki. 


thom yorke klip muse katatonia wolfmother klipmegosztás future of the left



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása