2010.04.27. 11:30 – _fá_

Messzire viszi hírünket - We Plants Are Happy Plants-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pörögnek a dolgok Bergmann Péter, azaz We Plants Are Happy Plants környékén. Egyrészt őt is felkarolta az MTV brand:new névre hallgató tehetséggondozó programja, aminek köszönhetően valószínűleg hamarosan az eddiginél is szélesebb kör ismerheti meg a nevét, másrészt meg itt az eddigi dalaiból szemezgető Up In the Clouds, amiről már mi is írtunk. Ezeknél is nagyobb hír, hogy egyedüliként képviseli hazánkat a közel 200 zenészt felsorakoztató online jótékonysági dalválogatáson, a Peace-en, olyan illusztris nevek társaságában, mint a Place To Bury Strangers, a Veils, Fennesz, vagy Kid606. Április 30-tól koncertsorozat is indul a brand:new tagjaival, aminek keretei közt élőben is választ kaphatunk rá, hogy miért is WPAHP számít jelenleg az ország egyik legnagyobb ígéretének. Most csak a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg a Twilight of the Dawn című dalából készített klubverziót, illetve megtekinthettek egy kedvcsináló videót az Up In the Cloudshoz, szigorúan az eddig tapasztalt magas színvonalon.

Magyarországot egyedül képviseled a nemzetközi Peace projektben, amiben több mint 50 ország közel 200 előadója vesz részt. Hogy jött a felkérés? Mit gondolsz a projektről, mennyire nagy dolog ebben benne lenni?
A Peace projektet a spanyol Buffet Libre zeneoldal működtetői szervezték, akik már jó ideje követték a pályafutásomat, így rám gondoltak, amikor magyar zenészt kerestek, én pedig egyből igent mondtam, természetesen. Megtiszteltetés és öröm, hogy benne lehetek egy olyan nemzetközi dologban, ami az emberi jogok betartatását segíti.

Ugyancsak részese vagy az MTV brand:new tehetséggondozó programjának: hogy kerültél ebbe a csapatba, miben, hogyan segíti a zene karrieredet? Tartozik hozzád egy mentor: ki ő, és pontosan mi a feladata?
Tavaly októberben kerültem be a csapatba, amikor a Sell Your Soul klipemet műsorára tűzte az MTV.  Idén ősszel budapesti és vidéki fellépéseket és országos promóciót kapnak a brand:new zenekarok, így én is. Az én mentorom a Zagar, ők „vezetnek be” engem ezeken a koncerteken, hiszen egy ismert, befutott zenekar mellett több emberhez van esélyem eljuttatni a zenémet.

 

Az Up In The Clouds válogatás ötlete hogy jött? Mi alapján válogattad rá össze a számokat?
Húztam egy elég éles határt az Apollo, Sell Your Soul idején, hogy azok a számok már rajta lesznek az első albumomon. Pár hónapja pedig összeválogattam 13 számot, amik kedvesek számomra az első egy két-évemből, és ezeket saját kiadásban feltettem az iTunes és Amazon.com oldalakra.

Nem is tervezed az itthoni elérhetőségét a gyűjteménynek (az internet nélkülire gondolok)?
Ennek a válogatásnak nem lesz fizikai kiadása, sem itthon, sem külföldön, az online megjelenéssel pedig célzottan külföldre lőttem, jelen pillanatban ott nagyobb a fizetőképes kereslet a zeném iránt.
De a honlapomon meghallgatható a teljes anyag.

Mikor érkezik az első teljes értékű lemez?
Jelenleg 16 szám van meg az albumra. Ez még csökkenhet, nőhet, de biztos, hogy változni fog. Nagyon régóta dolgozom rajta és szeretném egy rendes kiadó által, rendes promócióval a világ elé tárni. Alapvetően az online megjelenés a cél, de azért szeretném, ha lenne belőle legalább az igazi rajongóknak küldhető CD-változat is. Reménykedek benne, hogy már ebben az évben kijön az anyag, de legkésőbb a jövő év első felére. Jelenleg még sok csiszolás van hátra, nagyon magas elvárásaim vannak magammal szemben.

Mire számítsunk az első albumodat illetően, mennyiben lesz más, mint az eddig ismert WPAHP?
Egységes anyag lesz, ami egy koncepcióra épül. Próbálok egy kerek albumot csinálni, amiben minden hangulatom képviselteti magát, de összefogottan és határozottan. A tisztán szintetikus hangok mellett a „rendes” hangszerek az eddiginél nagyobb teret kapnak a zenémben.

Külföldre tervezel, vagy inkább a hazai közönségednek szól majd a produkció?
Én mindenhol, mindenkinek alapon csinálok zenét, nem szoktam stílushoz vagy országhoz kötni magam, csak azt csinálom, ami jön.


interjú elektro we plants are happy plants



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása