2011.02.14. 07:45 – lánggitár

Eminem nagyot bukott az idei Grammyn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az egész világon úgy harangozták be az ide Grammyt, hogy az a tíz jelölés kapó Eminem nagy napja lehet, ehhez képest óriásit bukott a rapper, ugyanis végül csak két kategóriában lett első. Ő vihette haza a legjobb rapalbumért járó díjat, illetve övé lett a legjobb szóló rap előadás is. Akiknek viszont még Kanye West is örült, az az Arcade Fire (képünkön). Ők rakták le tavaly ugyanis a legjobb albumot az asztalra a Grammy döntőbizottsága szerint (meg szerintünk is). A rapper West ezt írta Twitteren: "Arcade Fire!!!!!!!!!! Van remény!!! Amikor ilyen történik, úgy érzem mindannyian nyertünk! KURVA JÓ!" Az Arcade Fire ehhez képest csak ennyit írt (ezt nem fordítjuk le): „OH MY GOD OH MY GOD OH MY GOD OH MY GOD OH MY GOD OH MY GOD. Thank you EVERYONE.” A kanadai zenekar közvetlenül a Month Of May című daluk előadása után kapta a díjat, és ezen annyira meglepődtek, hogy már az arany gramofon birtokában eljátszották a Ready To Startot is (videó alább). Az év dala és az év felvétele is az itthon nem annyira ismert country zenekaré, Lady Antebellumé lett, akik az Need You Now című dalukért kapták az elismerést. Egyébként ez a zenekar nyerte a legtöbb díjat is, hat jelölésből ötöt vihettek haza.

Természetesen Lady Gaga is kapott díjakat, egész pontosan hármat, ahogy Jay-Z és John Legend is ennyit nyert. Az év rockalbuma a The Resistance lett a Muse-tól, és 39 év után Paul MccCartney is nyert egy Grammyt az év szóló rockzenei teljesítményért, amit a Helter Skelter koncertverziója kapott. A legjobb rockdala az Angry World lett Neil Youngtól, az év alternatív albumát pedig a Black Keys készítette. Az év felfedezettje a jazzénekesnő Esperanza Spalding lett, megelőzve a mindenki által várt Justin Biebert is. A legjobb elektronikus zenei album díja La Roux-é lett, a legjobb tánczenei felvétel pedig Rihannáé (Only Girl (In The World)). A legjobb rockelőadásért (New Fang) a Them Crooked Vultures vihette haza az elismerést, és hosszú karrierje során végre kapott díjat az Iron Maiden is, ők az El Dorado című dalukkal nyerték a legjobb metálelőadást. Az életműdíjakat már szombat este kiosztották, itt a Ramones, Dolly Parton és Julie Andrews kapott díjat, vasárnap pedig a rákos betegségéből lábadozó Aretha Franklin részesült elismerésben. Az összesen 109 kategória minden nyertese megtalálható itt.

A zenei szakma legnagyobb elismerésének számító Grammyket helyi idő szerint vasárnap este adták át a Los Angeles-i Staples Centerben, ahol természetesen hatalmas show kísérte az eseményt. Lady Gaga most sem bírt egójával, egy hatalmas tojásban vitette végig magát még a vörös szőnyegen is (videó itt), és előadta új dalát is, de rajta kívül többek között még olyanok léptek fel, mint Mick Jagger, Barbra Streisand, Katy Perry, Eminem és Rihanna együtt, a Muse, Justin Bieber, az Arcade Fire stb.


hír grammy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása