2011.02.15. 23:42 – KirschAndrás

Varacskosdisznó felvarróval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sodom @ Diesel Club 2011.02.13.

Egyes akadémikus professzorok vért izzadnak, hogy alátámasszák az időutazással kapcsolatos elméleteiket, miközben a Sodom maga a nagybetűs Marty McFly-paradoxon. A kifejezés legpozitívabb értelmében. Ez a koncert ugyanis egy olyan nosztalgikus időcsapdába taszította a jelenlévőket, amikor még a thrash metal egyet jelentett a farmermellényre fércelt Kreator-felvarróval. Az ének-zene tankönyvre firkált Possessed-logóval. És ha igazán elragadtatjuk magunkat: a depeses, broszos gecik vérében gázoló magasszárú cipőkkel.

A Dieselben összegyűlt közönség maximálisan idomul a performansz szellemiségéhez: van itt partvisbajszos benzinkutas thrasher, Peterdi Pál-garbós negyvenes családapa, Deicide-pulóveres, szemüveges szociológus hallgató, valamint fejkendős organizmus, aki már kapunyitás előtt két órával fülesbagolyra itta magát. A zenekar az In War And Pieces-szel kezd, gyakorlatilag az egyetlen szerzeménnyel, melynek születése 2010 körülre datálható. Onkel Tom meglehetősen szolid öltözékben, bokáig leeresztett basszusgitárral reszel, mellesleg úgy fest, mint egy lepukkant gyújtogató a Rex felügyelőből. A dobok mögött a jókisfiús külsejű Markus Freiwald szegel, már-már zavarbaejtően pontosan. (Aki ismeri a Sodom-életmű korábbi darabjait, bizonyára tisztában van vele, miért is hathat ez szokatlanul a jelenlegi környezetben.) Vele ellentétben Bernemann Kost gitáros igazi old school arc, ha úgy tetszik, ő a Twin Peaks Bobja Bayern München-rajongó kiadásban.

Az M16-t még visszafogottan bólogatjuk végig, ám a Nuclear Winternél már nincs pöcsölés. Jelenlegi formájában maga a varacskos mocsármetál, erre tapadnak a piócák Rambo vádlijára, Hanyi Istók erre boncol békát a nádasban. Az Outbreak Of Evil és a Blasphemer ugyancsak felér egy láncfűrészes disznóelletéssel, a feelingre pedig csak ráerősít herr Angelripper közjátéka. Emberünk ugyanis labdát formál ronggyá izzadt Sodom-pólójából, dúsan meglocsolja sörrel, majd a tömegbe dobja azt. (Mellékvágányos magánvélemény: ha az ominózus ruhadarab valaha is mosóporral érintkezne, a tulajdonos joggal szolgálna rá, hogy lopótökkel verjék le a veséjét.) Végezetül megkapjuk azt a blokkot, melynek reményében kimozdultunk otthonról, ugyanakkor az Agent Orange, az Ausgebombt és a Remember The Fallen mellett az Ace Of Spades-et is eldarálják. És persze az a kedélyes fiatalember sem baszott be hiába, aki a soundcheck alatt is a Bombenhagelt követelte üvöltve.

Pusztított, tarolt, köszönjük szépen!

(A kép nem a koncertről van.)

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (5/5)

metál koncertbeszámoló thrash sodom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása