2011.08.20. 14:00 – mista

Zene, ami teherbe ejt - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A kanadai Fucked Up konceptalbumához elkészült a második videó, ezúttal egy szerelmi háromszög bonyodalmairól, a Girls perverz autóbuziknak és céltalan merengésre vágyóknak készített klipet, a Chromeo meg egy rakás szép, fiatal nőt ejt teherbe a zenéjével, és mintha még valamit üzenni is akarna ezzel a hülyéskedés mellett. Eközben Bobafett & Bobakrome új videójában többek között van egy csúszdázó kutya, a több mint tíz év után visszatérő UFO együttes új videoklipje pedig természetesen az egyre markánsabban divatba jövő kilencvenes évek legrosszabb pillanatait idézi.

Chromeo - When The Night Falls

A napokban jelent meg a Chromeo legújabb klipje a tavalyi, Business Casual című harmadik nagylemezükről, ezúttal a Solange Knowles (Beyoncé húga) közreműködésével készült When the Night Falls című számhoz. A videót a Daniels néven már több emlékezetes klipet is készítő Daniel Kwan és Daniel Scheinert rendezte, és folytatja a megszokott Chromeo-hagyományt: története van, maguk a zenészek a főszereplők, humoros, ezúttal is egy rakás feltűnően szép nő körül bonyolódnak az események, és mint majdnem minden klipjük, ez is arra játszik rá, hogy mennyire borzalmasan szexi is a Chromeo zenéje. Most éppen annyira, hogy minden fiatal nő, köztük Solange is rögtön teherbe esik tőle és feltüzelt vadmacskaként igyekszik megfogni magának a duó valamelyik tagját, akik persze fejvesztve menekülnek a megállíthatatlan kismamaáradat elől. A végén aztán mintha még valami komolyat is akarnának mondani, de persze azért olyan nagyon mégse. Eheti klipválogatásunk egyértelműen legerősebb darabja.

Bobafett & Bobakrome - Csodapisti lát

Amikor tavaly megjelent a két rapper Bagolyköpet!!! című lemeze, itt írtunk róla, most pedig készült egy új videó a lemezen hallható Csodapisti lát című számhoz, a felvételeket Eposone készítette. A klipben egy koncert jelenetei mellett látunk például csúszdázó kutyát, hintázó rappereket és egy pókember-jelmezes kisfiút is, meg még egy csomó mindent. Mindezt pedig az ilyen klipektől eltérő módon akár többször is simán nézhető a nagyon jól eltalált hangulatnak köszönhetően. Igazán jól sikerült klip.

Fucked Up - The Other Shoe

A kanadai zenekar június elején adta ki harmadik nagylemezét, a David Comes to Life címmű 18 számos, 4 részre osztott, majdnem 80 perces konceptalbumot. A The Other Shoe című dal az első, "Act One: Love, then tragedy strikes the town." című fejezet része, amiből korábban a Queen of Hearts című számhoz már készült egy emlékezetes klip. Most Matt Eastman készítette el a legújabb videót, ami az előzővel ellentétben már konkrétan a lemez történetéül szolgáló, David nevű srác életéből mutat be egy részletet, emellett pedig a zenekar is felbukkan benne. Bár kissé zaklatott, kusza a sztori, de egy szerelmi háromszögről van itt szó, mint kiderül, viszont nincs megnyugtató befejezés, úgyhogy minden bizonnyal jön majd a folytatás. Éppen ezért, így, önmagában elég nehéz megítélni a klipet. Maradjunk abban, hogy várjuk a további fejleményeket. A zenéről meg már korábban megírtuk, hogy tök jó.

Girls - Vomit

A San Francisco-i Girls új klipjét nézve először az jutott eszembe, hogy készítettek egy videót kifejezetten autóbuziknak, hiszen a hat és fél perces klip elején perceken keresztül semmi más nem történik, csak egy 1966-os Ford Mustangot ismerhetünk meg szinte perverz részletességgel. Később aztán beindul a motor, elindul a kocsi és utcákat látunk, éjszakai fényeket, meg az énekest a volán mögött. Lassú dalhoz lassú folyású, merengős klip passzol - valami ilyesmit gondolhatott Austin Rhodes rendező, nekem meg végig az járt a fejemben, hogy oké, oké, de mi értelme manapság az ilyen klipeknek, amikor mondjuk az OK Go ezekben a percekben is valami újabb, szuperkreatív őrületen töri a fejét. Azért az autóbuzik és az eseménytelen bambulásra vágyók talán értékelni fogják. A zenekarnak amúgy szeptember közepén jön az új, Father, Son, Holy Ghost című lemeze, már ha ez érdekel valakit.

UFO - Égig érő nyár

Azt, hogy a nyolcvanas évek revival után most már tényleg a kilencvenes évek lett az új sláger, mi sem mutatja jobban, mint hogy idén még az UFO együttes is visszatért, pedig az elmúlt több mint tíz évben már majdnem mindenki szerencsésen elfelejtette őket. Vagyis hát a fenéket, felbukkanásuk pontosan azt igazolja, hogy vannak még bőségesen ebben az országban, akiknek az általuk képviselt, már akkoriban is borzalmas zenei világ a tinédzserkort, első szerelmet, balatoni nyaralást, meg ki tudja még milyen romantikus ifjúkori emlékeket idéz. Erre pedig, úgy tűnik, bőven lehet építeni akár új dalokkal is. El is készült a visszatérő slágernek szánt szám, aminek már a címe is garancia arra, hogy az együttes hozza a tőle megszokott színvonalat. Mindez az Égig érő nyár debil klipjéből is tökéletesen leszűrhető, amit senki sem vádolhat azzal, hogy ne passzolna tökéletesen a dalhoz. Sajnos Dr. Love-nak már nem piros a haja, cserébe láthatóan megöregedett, de még mindig próbálja hozni a bulikirály figuráját a csajok oldalán, akikről meg nyilván senki sem tudja eldönteni, hogy ugyanazok-e, mint annak idején, de ez nem is számít. Egyébként a zenekarnak a videó YouTube-oldalán olvasható kommentje szerint ebben az egészben látnunk kéne "a poént, a vidámságot, a kellő kritikát, intrikát és a fanyar humort". Ez pedig azért érdekes, mert ha ehhez hozzávesszük például a Kelemen Kabátban múltkori borzalmát, akkor egyre erősebb a gyanú, hogy a magyar mainstream popzenében ez a kilencvenes évek revival is már megint a baromi erőltetett "annyira rossz, hogy az már jó"-hozzáállás formájában fog elsősorban lecsapódni, amire sajnos még mindig komoly tömegek vevők. Persze, érthető a dolog, hiszen ennél többhöz például tehetségre lenne szükség, így meg annak hiányában is el lehet lavírozni egy ideig, még akkor is, ha ezeknek a produkcióknak a nagy része egész egyszerűen csak pocsék.


ufo klip girls chromeo bobakrome fucked up solange klipmegosztás bobafett



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása