2011.09.20. 14:00 – Lángoló Gitárok

Itt a Sav - Fish!-lemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Egy hete bemutattunk két új dalt a Fish! Sav című harmadik nagylemezéről, most pedig a teljes albumot is meg lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon. A lemez a szegedi Black Hole Sound stúdióban és a budapesti Hitspace-ben készült a nyár folyamán, Vári Gábor irányításával. CD nem készül belőle, viszont szeptember 27-étől ingyen letölthető lesz mp3 és flac formátumban a megújult zenekari honlapról, illetve már most is hozzá lehet jutni a 110 darab pakk egyikéhez, amiben egy egyedi, kézzel varrott, sorszámozott póló és egy fish!-es usb album lesz, amihez egy dedikált díszcsomag is jár. Ezen kívül a Mafla által készített speciális kiadvány tulajdonosai szerepelni fognak a zenekar következő klipjében is. Szóval hajtás után ott a teljes lemez, illetve Kovács Krisztián énekes minden egyes dalhoz fűzött egy kis kommentárt, ajánljuk mindenki figyelmébe azt is.

Sav

Egy perc őrjöngés, a cím kétféle értelmezése: az egyik a ’savazás’, a zenekarra jellemző irónia és általános hozzáállás, a másik pedig a divatos reflux betegségre vonatkoztatható. A szöveg egy orvosi vizsgálat utáni próbán született fél perc alatt. A dal programadó az albumhoz, eszerint minden zavaró tényezőre, minden seggfejre savat hányunk, nem kell görcsölni. Zeneileg egysejtű, ámde feszes punkrock egy pazar stadionrefrénnel.

24/7

Slágerrel nyitunk! Az emberek a tévé előtt élik az életüket, mások szintén irányított életét figyelve és közben nem történik velük semmi, kivéve mondjuk a hétvégéket, amikor az egész ország be van baszva…ez a hét fénypontja. Rengeteg felesleges dolog történik és ezt rengeteg felesleges ember csinálja. Vári Gábor stúdiós hangmérnök szerint a netes trollokról szól. Reméljük, ide is írnak valami jót.

Kellemetlen vagy

Mindenki ismer olyan arcokat, akik csak zavarnak, hülyeségeket beszélnek és nem veszik észre magukat. Persze vannak szerethető bolondok, de itt az igazi vérszívó kreténekről van szó. A felvételek előtt, alatt sok minden történt a tagok magánéletében, barátságok, kapcsolatok mentek szét, maradjunk annyiban, hogy rengeteg a faszfej. Alapra vett pöcslengetős rock és fröcsögés.

Mi vagyunk itt

Itt kiderül, hogy szeretjük a hiphopot és a kilencvenes években nőttünk fel. Már tavasszal elkészült dal, egyfajta odamondogatós kinyilatkoztatás a kollegáknak, haveroknak és a hallgatóknak, amelyben büszkék vagyunk rá, hogy nem tartozunk semmilyen vonulathoz, nem vagyunk sem alter, sem metál, sem punk, nem páváskodunk reggeli műsorokban, nem vagyunk celebkedős kamurockerek, hanem szeretünk embereknek játszani klubokban és fesztiválokon, zeneileg pedig valahogy mindenből belefér egy kicsi. Még egy kis Hammond is.

Egyszer akarom

Party rockers in the house tonight, haver! Házibuli, igazi szemét panelpop, diszkómetál, szotyizás az erkélyről, bor az éjjelnappaliból, bepróbálkozás, rábaszás. Ez már nyáron is elég jókat ütött a fesztiválokon, mintha direkt koncertre íródott volna, olyan öt perc alatt. Egyszer akarom a közepébe…a zenekaron belül is megoszlanak a vélemények, hogy minek a közepe és hol. A végén hallható kis zönge az egyik erősítőből szólalt meg a felvételek alatt. Szegeden stúdióztunk, valami szerb rádió lehetett.

Szegénykém

Foglalkozási ártalom, hogy rengeteget találkozunk részeg, beszórakozott emberekkel, illetve olyanokkal, akik nem tudják, hol a határ és ilyenkor először aranyosak, majd kínosak, végül kimondottan taszítóvá válnak. Amikor valaki annyira be van baszva, hogy nem tudja, mit tesz…ez vicces, ugyanakkor roppant szánalmas is egyben. Soha nem hallgattunk Foo Fighterst.

Kamu

Imádjuk a 311 vagy a Sublime dolgait, az előző nagylemezen a Személyes üzenet volt ilyen kicsit reggae beütésű szám, most is van itt egy ilyen. Van benne egy kevés nagyon korszerűtlen szkreccs is. Az egészen korai dolgainkra emlékeztet, szövegileg a Mi vagyunk itt mellett ismét körbejárva kicsit a magyar zenei életet, fesztiválostól, utazóstól. Kis pénz, kis foci, cigányélet, de az együtt éneklős bulikért minden megéri. Főleg, ha fizetnek is érte.

Szám a semmiről

Volt egy fasza szörfpunk téma, de a szöveg hiányzott, épp nem volt semmi mondanivaló. Így lett jó végül, alapvetően egy nagyon vidám dalocska, de a refrénben beborul azért, a Hungária találkozik a Green Day-jel. Itt a Kamu után ismét felpörög a lemez.

Ez a dal

A szöveg a Csinálj egy lemezt idejében már kész volt, de nem volt megfelelő alap hozzá, most viszont híres, befutott sztárokként simán énekelhetünk a grupikról, hátha összefutunk párral. Egy kicsit a klasszikusok előtt is fejet hajtunk zeneileg, AC/DC, kis Stones, kis hetvenes évek.

Mindenki nyomja

Marad a klasszikus hangulat, gyönyörű Fender hangzásunk van, ide ez kellett gitárilag. Maga a dal egy rocksláger a szexről, mindenki nyomja, akkor is, ha nem lenne szabad, vagy ha éppenséggel szar. Ha a szövegből kimaradt valami nyilvánvaló helyszín, akkor írjátok meg.

Így még nem elég

A tényleg nagyon sikeres Magasan száll lehet a kapcsolódó dalunk, legalábbis fílingben. Kicsit ez is a túl gyors felnövésről, az elszalasztott lehetőségekről szól, középen egy kis rockoperával, aztán robban a bomba. Amikor megszületett, már tudtuk, hogy ezt akarjuk utolsó dalnak. A Vári ebben szólózott egyet, hogy magáénak érezze az anyagot. Kicsit engedett is az árból.


premier pop rock exkluzív fish



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása