2011.10.24. 13:30 – gihi

Road – Carbovaris-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Elkészült a Carbovaris zenekar első, igazi videója, amit most elsőként a Lángoló Gitárok olvasói láthatnak. A srácok a Road című dalukat választották ki és forgattak hozzá kisfilmet a Recording Pictures csapatával. A forgatásról és az új zenekarok helyzetéről beszélgettünk Nyitray Dániel basszusgitárossal és Balázs Soma gitárossal.

Pár héttel ezelőtt már megjelent egy videótok, mi volt ennek a célja?
Nyitray Dániel: Mint minden kezdő, meg úgy általában véve magyar zenekar pénzhiánnyal küzdünk, és ezért csináltunk egy road movie jellegű kis videót a Gravity című számunk alá. Nem egy koncepcióval leforgatott stúdió klipről van szó, hanem egy iMovie-ban összevágott videó halmazról, ami kicsit bemutat minket, hogy milyenek vagyunk, hogy szoktunk baromkodni együtt. Van benne félmeztelenség, elefántszex, kacsa üldözés és fagyi nyalás is.
Balázs Soma: Az egy funmovie, arra jó, hogy az emberek belőjék kb. milyen gyerekek is vagyunk.

Milyen ötletből született a Road videó és kivel forgattátok?
NyD: A Recording Pictures nemrégiben alakult fiatal csapat, akiknek egy felhívására jelentkeztünk, ők kiválasztottak minket és végül így álltunk neki a munkának közösen. A srácokkal összeültünk egy csütörtöki napon, és a hétvégén már neki is álltunk a forgatásnak, nem szaroztunk sokat.
BS: Gyorsan kitaláltuk velük mit is vegyünk fel és miért, és a tárgyalás után két nappal már a puszta közepén forgattuk a klip jeleneteit.

 

A szám, amihez készült talán az egyik legjobb dalotok, tervezitek, hogy lemezt is készítetek?
NyD: Valójában pont most fejeztük be az elmúlt két év legnagyobb munkáját, az első lemezünket. A 13 számos album Ligeti Gyuri (ex Puzzle, Zagar) produceri munkáját dicséri. Ezt a nagyközönségnek decemberben mutatjuk be, várhatóan a lemezbemutatóra ellátogatóknak ingyenes lesz, szóval ajánlott követni a történéseket.

Érdemes még bárkinek is lemezt kiadnia?
NyD: Anyagi szempontokból valószínűleg nagyon keveseknek éri meg konkrét fizikai formában lemezt kiadni, de azért valljuk be, egyrészt presztízs kérdés, másrészt fasza érzés kézben fogni egy korongot.
BS: Másrészt az emberek mégis örülnek, ha nem ugyanazt az öt számot kell hallgatniuk. ennek nincs reklámjellege, hanem tessék, ezen dolgoztunk eddig, itt van mind! EP-ket kiadni értelmetlen. Azt az ember egyszer meghallgatja és kész. De a lemez, az más, azt az emberek képesek napokig hallgatni replayben.

Nagyon fiatalok vagytok. Mennyire vesznek komolyan a szervezők, milyen nehéz egy-egy koncertet összehozni valahol?
NyD: Főleg eleinte sokszor éreztették velem a zenei szakmában, hogy csak kis pöcsösök vagyunk, és mit akarunk mi egyáltalán? De mindig akadtak olyan emberek, akik láttak bennünk fantáziát vagy csak szimplán jófejségből segítettek, hívtak koncertekre stb. Most már, hogy valamennyire ismernek minket, egyre több pozitív csalódás ér.

Mint új zenekar mennyire sikerül és milyen nehézségek árán bekerülnötök a magyar zenei életbe?
NyD: A saját utunkat próbáljuk járni, az underground-indie és a mainstream színterek között, ami nem egyszerű feladat.
BS: Vannak páran akiknek imponál hogy fiatalok vagyunk, de van, akiket ez idegesít. Egy biztos, nagyon jónak kell lenni.

Milyen lehetőségei vannak egy fiatal zenekarnak?
BS: Mostanában tehetségkutató dömping van. Ez nem lehetőség, csak azt mondják róla. Sokat kell próbálni, sokat kell tapasztalni és megy az magától.

Próbálkoztok ti is a magyar nyelvű szövegekkel, miért nem elég jó az angol?
NyD: Az angol elég jó, sőt elsőre elképzelhetetlennek tartottuk hogy magyar szöveget énekeljen Ármin, de lassan beleszoktunk a dologba, és most már új kihívást látunk a dologban. Arról nem beszélve, hogy ennek segítségével egészen más közönséget szólíthatunk meg.

Mit terveztek még erre az évre?
NyD: Úgy istenigazából megünnepeljük a második szülinapunkat november 5-én a Morrison’s Közgáz Klubban, valamint az évvégi lemezbemutatóra készülünk ezerrel, ami ha minden jól megy tényleg nagyot fog szólni.


indie interjú premier pop exkluzív carbovaris



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása