2011.10.30. 10:00 – Kovács M. Norbert

A férfi legjobb barátja - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Kasabian tagjai egy rejtélyes autós elől menekülnek többek között egy kispolskival, a Supernem frontembere addig mászkál egy lakásban, mígnem egy meglepő helyen találja magát, Katy B meg elutazik a barátnőivel Ibizára bulizni. A Machine Head gyilkos sáskákat szabadít a világra, a Konyha zenekar életképeket és sárkányt eregető lányokat mutat, a Stonedirt videója pedig egyszerűen pocsék. De mindez semmi, hiszen itt van a Duck Sauce új klipje, amit csak egyszer kell megnézni, hogy aztán soha az életben ne felejtsük el többet!

Duck Sauce - Big Bad Wolf (18+)

Armand Van Helden és haverja, A-Trak úgy tűnik, nem tud mellényúlni, ha videoklipekről van szó. Tavalyi nagy diszkóslágerük, a Barbra Streisand klipjét 2010 legemlékezetesebbjei közé soroltuk, most pedig itt a Big Bad Wolf, ami szintén biztosan ott lesz év végi listánkban, és nem kell hozzá különösebb jóstehetség, hogy tudjam, ezzel nem leszünk egyedül. A duó szerint a dance videókban szinte mindig bikinis csajok ugrálnak szexin, úgyhogy ők ehelyett inkább arra koncentráltak, ami a férfiakat valójában érdekli, ez pedig a saját farkuk. Keith Schofield rendező ebből kiindulva készítette el a Big Bad Wolf videóját, amire sok minden mondható, csak az nem, hogy szokványos és felejthető lenne. Ellenkezőleg, ezt a három percet még évek múlva sem fogjuk elfelejteni, akár röhögve, akár undorodva nézzük végig, amint a főszereplők bevetésre indulnak a nadrágjukban lakó legjobb barátjukkal. Kínos pillanatok a munkahelyen, gondos készülődés, csajozás és szex, mindezt úgy, ahogyan eddig még biztosan nem láttuk. A klipről sokat elárul, hogy a megjelenése óta naponta legalább öt, "az év klipje!" tárgysorral ellátott emailt kaptam róla ismerősöktől és lelkes olvasóktól. Ez egy már most klasszikus műalkotás.

Kasabian - Re-Wired

Nemrég adta ki negyedik nagylemezét a Kasabian, amiről itt mondtuk meg az igazat, a napokban pedig megjelent a Re-Wired című dal videoklipje, amit Thomas Carty rendezett. A klipben a zenekar tagjai egy rejtélyes autós elől menekülnek, sorra kötik el a kocsikat, a nagy hajszában még balesetet is szenvednek egy kispolskival, de a titokzatos sofőr újra és újra a nyomukra akad. Végül persze elkerülhetetlen a találkozás, és mindenre fény derül, vagyis majdnem mindenre. Szórakoztató, humoros klip, ami végig képes fenntartani a néző érdeklődését. Nem lövöm le a csattanóját, de hogy sokaknak fog eszébe jutni a Ponyvaregény, az egészen biztos.

Supernem - Hova Megy, Ki?

A Supernem idén tavasszal adta ki negyedik nagylemezét, aminek a premierje itt volt a Lángoló Gitárokon, azóta készült már egy klipjük a Viszlát, szevasz! című dalhoz, most pedig itt a következő. Ebben végig az énekest, Papp Szabolcsot követi a kamera, amint az utcán, egy lépcsőházban, majd egy lakásban mászkál, közben pedig feltűnik körülötte a zenekar és még mások is. Ha jól figyeltem, a videó majdnem három perce alatt mindössze egyetlen vágás van, az is a legvégén, pont a csattanónak szánt poén előtt. Kifejezetten jól sikerült klip lett ez, amit ráadásul a benne elhelyezett humoros apróságok miatt akár többször is érdemes megnézni.

Katy B - Movement

Ennek a 21 éves brit csajnak idén jelent meg a debütáló nagylemeze, meg is volt róla a véleményünk, a rajta szerepelő Movement című dalhoz pedig néhány napja jött ki ez a videó. A lemezen a fiatal énekesnő híres tánczenei producerekkel működött közre, ez a szám éppen Zinc keze alatt született. A hozzá készített klipben Katy és barátnői az esős, szürke Angliából elutaznak nyaralni Ibizára, ahol aztán ennek megfelelően jól érzik magukat az alig három perces videóban. Ennyi az egész, nem több, jövő héten már nem is fogunk emlékezni rá.

Konyha - Feltörték a szíved

Az év elején már egyszer szerepelt ebben a rovatunkban a Konyha zenekar, akkor megjelent legelső klipjük egészen jól sikerült, ezt az együttes tagjai is így gondolhatják, mert a munkát most is Gőbel Ákosra és Reich Tamásra bízták. Az új klipben életképeket láthatunk a zenekar főszereplésével: stúdiózás, utazás, koncertezés, ilyesmi, emellett pedig a videó jelentős részében három lány sárkányt ereget egy mezőn, és feltűnik egy kutya is. Nagyjából ez történik a klip négy percében, ami egészen hangulatosan indul, a végére azonban jócskán kifogy a belőle a szufla. Célszerű lett volna valamivel rövidebbre vágni. Egynek persze elmegy, de a debütáló, kartondobozos klip januárban sokkal emlékezetesebb volt.

Machine Head - Locust (16+)

A kaliforniai zenekar szeptember végén adta ki hetedik nagylemezét Unto the Locust címmel, természetesen erről is volt véleményünk, sőt, a nyáron már ezt a dalt is bemutattuk, amihez most Mike Sloat rendezett videót az új album Paul Gerrard által készített borítóillusztrációi alapján. Az apokaliptikus hangulatú klipben sáskák lepik el a világot, mezőket, utcákat, városokat borítanak be, időnként pedig egy példányt ijesztő közelségből látunk, csak hogy a lehető legkevésbé szimpatizáljunk a kis rohadékokkal. Mindeközben a zenekar zúz rendületlenül, de csak addig, míg klip a végén már őket is felemészti a végeláthatatlan rovarsereg. Mike Sloat már sokszor dolgozott együtt a zenekarral, állítása szerint ez eddigi pályafutása legnagyobb szabású munkája. Ennek megfelelően láthatóan nagy hatást akart gyakorolni a nézőre, a hat és fél perces játékidő viszont kifogott rajta, hiába a horror jól adagolt fokozása, a klip végére egyszerűen elunja magát a néző.

Stonedirt - Hellectric Steel

Ennek magyar zenekarnak a tagjai saját weboldalukon azt írják magukról, hogy "a Thrash Metal-tól kezdve a Doom-on keresztül szinte minden előfordul a Stonedirt zenéjében, ami a keményebb fémzenékhez köthető, így nem lehet egyszerűen beszorítani a manapság divatossá vált "stoner" skatulyába", és ha ők mondják, akkor ez biztosan így is van. Nemrég készültek el második, Inherited Fever című albumukkal, amihez úgy érezték, fontos, hogy videoklipet is készítsenek. Ez idáig rendben is van, hiszen így bekerülhetnek olyan remek rovatokba, mint ez itt, amivel pedig egész jelentős publicitás jár. A gond csak az, hogy egy jó videoklip elkészítéséhez alapvetően két dolog szükséges: egy jó ötlet, valamint tehetség a megvalósításhoz, márpedig jelen esetben az alkotók láthatóan ezek közül egyikkel sem rendelkeztek. A végeredmény így csak arra jó, hogy megüzenjük általa a zenekarnak, hogy ha legközelebb csak ennyire futja, akkor inkább hagyják a fenébe az egészet. Ha nincs klipjük, az sokkal kevésbé ciki, mint ha csak ilyen van.


konyha klip machine head supernem kasabian stonedirt klipmegosztás duck sauce katy b



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása