2011.12.26. 12:00 – Kovács M. Norbert

A Mikulást pofán vágják – karácsonyi klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Miután tegnap punkszámokkal ünnepeltünk, ma délelőtt pedig karácsonyi bluesdalok voltak terítéken, most itt a soron következő klipmegosztás csupa idei karácsonyi számmal és videóval, hogy ha valakinek még épp nem lenne túladagolása, akkor majd most. Michael Bublé az utcán táncol, Justin Bieberért ketten is küzdenek, Tom Smith és Andy Burrows egy zongorát tologatnak, Emmy The Great és Tim Wheeler klipjében mindenki egymásra talál, Skrillex száma alatt pedig a Mikulás keveredik egy szó szerint durva balhéba. De még Scott Weiland is ünnepi dalt énekel, pedig bár ne tenné, valamint itt van a hazai Carbovaris legfrissebb videója, amiben egy kisfiú látja el a szívtelen zenekar baját.

Michael Bublé – Santa Claus Is Coming To Town

Ez a huszonegyedik századi, erősen felvizezett Frank Sinatra-epigon női olvasóinknál nyilván már pusztán mosolyával eladja magát, amivel természetesen semmi gond nincs, mint ahogy legtöbbször hangjába és dalaiba is nehéz igazán belekötni, most aztán meg pláne, amikor egy ilyen all time classciot énekel. Talán csak azt róhatjuk fel neki, hogy nem túl sokat tett hozzá az eredetihez, vagyis igazából semmit, ezt pedig a hozzá készült klip is jól bizonyítja, amiben az "boldog férfi bohókásan táncol az utcán" című ezerszer látott jelenetet adja elő a maga módján, az összes ilyenkor kötelező elemmel felvértezve. Viszont az egész alig több mint másfél perc, ennyi idő alatt pedig igazán nem tesz kárt senkiben, jövő karácsonykor meg már nem is fogunk rá emlékezni.

Scott Weiland – I'll Be Home For Christmas

Scott Weiland az idei ünnepekre készített egy The Most Wonderful Time Of The Year című lemezt, amin csupa karácsonyi dalt énekel. A végeredmény pedig pontosan olyan, mint ahogyan ez az egész hangzik, tehát ijesztő, nevetséges, és persze teljesen hiteltelen. Szóval pocsék, nem éri meg a sávszélességet. Aki nem hiszi, járjon utána, itt az I'll Be Home For Christmas videoklipje, amire az előbbi jelzők mind igazak lehetnének, ha nem nyomná el őket, hogy sikerült ezt a borzalmas számot még egy rettentő unalmas és erőltetett klippel is megfejelni, úgyhogy a végeredmény igazi kínkeserves szenvedés. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk, és azoknak, akik mára valamiért végképp elkönyvelték magukban, hogy a karácsony valójában maga a pokol.

Justin Bieber – Mistletoe

Ez a klip már októberben (!) felkerült Justin Bieber Vevo-csatornájára, akkor jelent meg első kislemezként a tinédzsersztár teljes egészében a karácsonynak szentelt Under The Mistletoe című albumáról. A videóban Bieber egy úttesten tárogatja a karjait egy fehér autó előtt, aminek később még egyéb szerepe is lesz, a klip többi részében pedig csinos szőke és barna lányok szerepelnek. Az egyik szende, a másik nyomulós, de mindkettő Biebert akarja (természetesen), míg valaki végül sikerrel is jár, sosem fogja a drága olvasó kitalálni, hogy kicsoda. Ha azt akartuk volna, hogy az első videó után minden jóérzésű olvasónk bezárja ezt a lapot, tuti ezt rakjuk a válogatás legelejére. Ez a kis nyálgép még talán soha életében nem volt ennyire irritáló.

Smith & Burrows – When The Thames Froze

Na, még mielőtt azt hinné itt mindenki, hogy nem kaptuk meg a remélt karácsonyi ajándékainkat és ezért most ezeken az ártatlan klipeken állunk bosszút, van itt olyan is, amit nem kell lehúzni. Tom Smith (Editors) és Andy Burrows (Razorlight, We Are Scientists) száma és klipje például ilyen, bár minden megvan benne, amitől giccses, klisés, csöpögős szarnak lehetne minősíteni, mégsem az. Hogy miért, azt most nem fejtegetném ki hosszan, legyen elég annyi, hogy természetesen az arányok lettek jó eltalálva, aminek köszönhetően ez a zongoratologatós, "fogjunk összes és szeressük egymást gyerekek"-téma nem ébreszti fel a bicskanyitogató hatásvadászat ösztönös reflexeit az emberben, hanem megmarad egy kellemes, teljesen vállalható dalnak és klipnek, ami üde színfolt a mezőnyben.

Emmy The Great & Tim Wheeler – Home For The Holidays

Ha valaki kíváncsi rá, milyen egy őrülten romantikus karácsonyi hipszterbuli, akkor nem is kell tovább keresgélnie. A magánéletben is egy párt alkotó Emmy The Great és Tim Wheeler (Ash) klipjében tombolnak a kötött pulóverek és a rénszarvas-minták, meg persze az egyre fokozódó vibrálás a szereplők között, akik a szám három és fél perce alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A klip végén pedig már csak a két főhős az, akik még nem fonódtak egymás karjaiba, de hát gondolom senkinek nincsenek kétségei afelől, hogy ez is bekövetkezik, még ha végül nem is derül ki egyértelműen. Nyilván rendkívül szentimentális ez az egész, de hát karácsonykor alkalmából ez még egy teljesen elfogadható szintje az ilyesminek. Egyébként a dal is teljesen rendben van, sikeresen kerülik el benne az igazán eltúlzott megoldásokat, úgyhogy az előbbi után ez ismét egy jónak nevezhető karácsonyi dal és klip az idei termésből.

Skrillex – Ruffneck

Ez az idén abszolút szupersztár státuszba emelkedett suhanc hamarosan akár egy történelmi Grammy-díjat is bezsebelhet, jövő nyáron pedig a Volt Fesztiválon fogja legyalulni az emberek arcát. Pénteken jelent meg legújabb klipje, természetesen karácsonyi tematikával, de azért kissé más hangulatban, mint az eddigi videók a posztban. A klipben a Mikulás és egy segítője keveredik összetűzésbe rosszarcú férfiakkal, majd az öreg szakállas torzult arccal gyerekeket ijesztget, vagy éppen azok őt, ez nem teljesen világos. Minden esetre a klip második felében olyat látunk, amit egyébként ritkán: az említett rosszarcúak jól elverik az öreget, aki a végén azért kivágja magát és falhoz csapkodja a bitangokat. Hogy segítője, a törpe közben hová tűnik, az rejtély, úgyhogy ez finoman szólva sem egy átgondolt klip, az ok-okozati összefüggések is kissé homályosak. Minden esetre a végére kiderül, hogy ha pofán vágják, a Mikulásnak is eleredhet az orra vére. A klip közben hallható szám semennyire sem karácsonyi hangulatú, pedig a nemrég a Kornnal is együttműködő Skillextől akár a Silent Night prosztódubstep feldolgozásán sem lepődnénk meg.

Carbovaris – Árva láng

A Carbovaris nemrég mutatta be teljes egészében az első nagylemezét itt a Lángolón, most pedig itt van vadonatúj karácsonyi klipjük, ami december 24-én került fel a YouTube-ra. A kisköltségvetésű videóban a zenekar tagjai vállalták magukra a rosszfiúk szerepét, akik gonosz módon egy szegény sorsú kisfiút szekíroznak az utcán, aki ezek után bosszút esküszik és egyenként ellátja a bajukat, míg végül egy kupacba gyűjtve kötözi össze őket karácsonyi égőkkel. Mint írtam, kisköltségvetésű, meglehetősen amatőr, de végül is bájos klipről van szó, amit a zenekar tagjai pár év múlva nyilván a fejüket fogva, harminc év múlva pedig már nosztalgiától meghatódva fognak visszanézni. Mások meg sehogy.


karácsony klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása