2012.02.12. 06:00 – [Index]

Meghalt Whitney Houston

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Negyvennyolc éves korában elhunyt Whitney Houston. Az énekesnő halálhírét képviselője, Kristen Foster jelentette be szombat este, halálának okáról egyelőre nem közöltek részleteket. Az amerikai bulvárportál, a TMZ.com információi szerint Houston egy Los Angeles-i hotelszobában halt meg, ahol a szálloda személyzetének riasztása után kiérkező mentők még ugyan megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Az énekesnő halálát helyi idő szerint szombat délután 15 óra 55 perckor mondták ki. A rendőrség eddigi tájékoztatása szerint nem találtak idegenkezűségre utaló jeleket, de még vizsgálják a körülményeket.

Whitney Houston pályájának csúcsidőszaka a nyolcvanas évek második fele és a kilencvenes évek eleje volt, ekkor filmekben is szerepelt, leghíresebb dalai közé tartozik az énekesnő főszereplésével 1992-ben forgatott Több mint testőr című film betétdala, az I Will Always Love You is. A film zenéje 1994-ben az év albuma lett a Grammy-átadón, a betétdal kislemeze pedig minden idők legtöbb példányban elkelt női dala lett az évek alatt.

Az énekesnő évekig küzdött kábítószer-függőségével, a Bobby Brownnal kötött viharos házassága alatt szokott rá a kokainra. A férfitól végül 14 év házasság után, 2006-ban vált el, ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy Houstont férje többször is megverte házasságuk alatt.

Bár még 2000-ben is kapott Grammy-díjat, az új évezredben már leginkább botrányai és elvonókúrái kapcsán lehetett hallani róla.

Hosszú kihagyás után 2009-ben jelentkezett I Look To You című új albumával, ami elnyerte ugyan a kritikusok elismerését, 2010-es világkörüli turnéját azonban ismét botrányok övezték, rossz állapota miatt több koncertjét is például félbe kellett szakítania.

Legutoljára tavaly vett részt rehabilitációs kezelésen alkohol- és drogproblémái miatt.

Tavaly jelentették be, hogy az ő főszereplésével forgatják az 1976-os The Sparkle című film remake-jét, aminek munkálataiban Houston producerként is részt vett. A film forgatása már véget ért, az énekes-színésznő utolsó filmszerepének bemutatóját augusztusra tervezték az Egyesült Államokban.

Whitney Houston első szólólemeze 1985-ben jelent meg, a nevét viselő lemez minden idők legsikeresebb debütáló női lemeze lett, a Rolling Stone Magazin 1986 legjobb albumának választotta, és a lap minden idők ötszáz legjobb lemezét felsoroló listáján a 254. helyet kapta meg.

A Guiness Rekordok könyve szerint ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy, 6 Grammy, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

Ma este, vasárnap tartják az 54. Grammy-gálát Los Angelesben, ahol a CNN információi szerint megemlékeznek majd Whitney Houstonról. Halála várhatóan erősen rányomja majd a bélyegét a ceremónia hangulatára.

További információk az Indexen olvashatók.


pop whitney houston hír gyász



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása