2012.03.26. 15:30 – Lángoló Gitárok

Bobby Womack súlyos beteg

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vastagbéldaganatot diagnosztizáltak Bobby Womacknél – a hírt a legendás soulénekes közeli barátja, Bootsy Collins osztotta meg a világgal a Twitteren, akinek egy baráti beszélgetés során maga az énekes beszélt állapotáról, és hogy már meg is kezdte a kezeléseket. A nem kevésbé neves basszusgitáros-dalszerző-énekes Collins híradása szerint Womack kezdetben tüdőgyulladással került kórházba, majd a vizsgálatok során diagnosztizálták a daganatot, amit szerencsére viszonylag hamar, még a kezdeti stádiumban észrevettek, így bizakodóan tekinthet a jövőre. A zenészlegenda az eddigi tervek szerint 18 év elteltével idén júniusban adja ki következő nagylemezét, az 1994-ben megjelent Resurrection című lemezt követő The Bravest Man In The Universe című albumot, amiről már egy dal is hallható.

"Most beszéltem barátunkkal, Bobby Womackkel. Azt akarja, hogy mind tudjátok, nagyon szeret titeket és köszöni az érte mondott imákat. Az orvos szerint az első stádiumában jár, így nagyon optimista a jövőt illetően, nevettünk és viccelődtünk is a beszélgetés közben." – írta Collins a Twitteren.

Womack júniusra tervezett visszatérő albumát a Blur- és Gorillaz-főnök Damon Albarn, valamint Richard Russell produceri közreműködésével rögzítette Albarn saját stúdiójában Londonban, valamint New Yorkban még a tavalyi évben. A lemezt az XL Recordings adja majd ki.

A 68 éves Womacket 2009-ben iktatták be Rock And Roll Hall Of Fame-be. Legnagyobb slágereit a hetvenes években énekelte, kevesen tudják azonban, hogy The Valentinos nevű zenekarával (amiben testvéreivel játszott) eredetileg ő szerezte és elsőként ő rögzítette a később a Rolling Stones első Angliai listavezető slágereként világhírűvé vált It's All Over Now című slágert is. A legtöbben talán manapság Across 110th Street című dalát ismerik, ami az azonos című, 1972-es krimi mellett a kilencvenes években Quentin Tarantino talán legjobb filmje, a Jackie Brown főcímzenéje is volt.

Az Across 110th Street Tarantino nagyszerű filmjében:

Itt pedig a közelgő új lemez első hivatalosan nyilvánosságra hozott dala, a Please Forgive My Heart:


funk hír soul damon albarn bootsy collins bobby womack



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása