2012.04.11. 08:00 – Lángoló Gitárok

Albarn szerint a Gorillaznak és a Blurnek is vége

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Interjút adott a brit Guardian című lapnak Damon Albarn a Blur és a Gorillaz zenei agya, amiben viszonylag meglepő dolgokat is mondott. Az még nem igazán tartozik ezek közé, hogy korábban, a kilencvenes években voltak drogproblémái, ami akkoriban született lemezeikre nagy hatást gyakorolt, az viszont már igen, hogy a zenész szerint nem igazán valószínű, hogy készülni fog újabb Gorillaz album, valamint szerinte nagyon rövid időn belül a nemrég visszatért Blurnek is vége.

Albarn a Gorillazzal kapcsolatban elmondta, hogy a formáció másik tagja, a rajzolt figurákért és a produkció látványvilágáért (a klipekért stb.) felelős Jamie Hewlett és közte az elmúlt időszakban jelentősen megromlott a munkakapcsolat, aminek eredményeképpen Hewlett már úgy gondolja, vége a Gorillaznak, amivel ő, mármint Albarn is teljesen egyetért. A rajongók számára reménykedésre adhat okot, hogy mindehhez azért hozzátette, azt hogy vége, úgy érti, hogy addig mindenképp, ameddig újra meg nem találják a közös hangot és a közös érdekeket a produkcióban. Nézeteltéréseik egyébként abból gyökereznek, hogy a legutóbbi turnén jóval kisebb hangsúlyt kapott a látvány, mint korábban.

Az már jó ideje nyilvános, hogy az idei londoni olimpia a Hyde Parkban tartott záróeseményének főattrakciója Albarn másik fontos zenekarának, a Blurnek a fellépése lesz augusztus 12-én, a Guardiannak adott mostani interjúban a zenész azonban arról is beszélt, hogy ez egyben a zenekar utolsó koncertje is lesz. A zenész egyéb fontos információt ezzel kapcsolatban nem közölt, úgyhogy a rajongók ez esetben is reménykedhetnek, hogy esetleg csak egy újabb hosszabb szünetről vagy hasonlóról lesz szó. Mint azt korábban írtuk, a Blur két év szünet után az idei BRIT Awardson tért vissza újra a koncertezéshez és idén nyáron több fellépésük is lesz.


pop rock hír damon albarn blur gorillaz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása