2012.09.17. 09:00 – Lángoló Gitárok

Nr. 4: Songs Exhaled - Itt az új Angertea-lemez (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

angertea_nr4.jpgMa jelenik meg Nr. 4: Songs Exhaled címmel a negyedik Angertea-nagylemez, amit már nem magyar kiadó, hanem a norvég Smash Fabric Records gondoz. A Lángoló Gitárokon a lemez nyitódalát már bemutattuk korábban, most viszont itt a teljes lemez, amit szintén meg lehet hallgatni az elejétől a végéig, plusz minden dalhoz kapunk egy kis kommentárt Mihály Gergely gitáros-énekestől. Mindez a hajtás után természetesen.

No Computation (feat. Bill Gould)

A dal egy olyan állapotról szól, amikor az eszeddel tudod, hogy nem illesz össze valakivel, de egy ideig mégsem vagy képes lépni. Aztán persze lépsz, de nehéz elszakadni az illetőtől. A dalszöveg egy része egy az egyben egy sms-em szövege, amit a hölgynek írtam. Poénból sokszor angolul sms-ezgettünk, aztán ez már annyira nem volt poén. Zeneileg egy egészen gyors, pörgős és slágeres téma, bár mondjuk ezt a slágerességet szépen szét is vágjuk a refrénnél, ahogy kell. A dal végén a Faith No More bőgőse, Bill Gould gitározik egy kicsit.

Demons Surfaced

Az első klipes dal lesz a lemezhez, egyben Vári Gábor producerünk kedvence. A nóta a túlzott bulizásról szól. Az elején mókás és menő a dolog, de egy idő után alul maradsz. Szóval mindent csak ésszel és mértékkel! Nekem jó tanulság volt.

V.

Egy lányról szól, akivel a lehető legrosszabbkor ismerkedtem meg, és jöttem össze. Egyikünk sem volt kész még egy új kapcsolatra, talán egy másik alkalommal működött volna. Életemben először itt éneklek el egy női nevet, és a poén az, hogy a feléneklés során ezzel szenvedtem a legtöbbet, pedig csak egy szó. Talán azért, mert a hangomhoz képest mélyen éneklem, és állandóan alá, vagy föléintonáltam a stúdióban. Szóval kb. az ötvenedik alkalommal sikerült elcsípni. Zeneileg Migi bőgőfutamára épül végig, és nekem olyan törzsies, indiános zene.

In Light Air

Ez egy aranyos kis gitárátvezető, beteg samplerekkel, tök elszállós. Évek óta megvolt ez a témám, csak dalban nem tudtuk felhasználni. Van egy nagyon távoli, űrbéli hangulata számomra.

Decay

A lemez legbetegebb és legújabb dala. És a legönironikusabb is egyben. Tavasszal volt egy csúnya gyulladás, úgynevezett jégárpa az egyik szemhéjamon, és meg kellett műteni. Persze ez egy fullos rutinműtét, már aznap haza is mehettem, semmi komoly, de én annyira be voltam szarva, hogy az hihetetlen. El lehet képzelni azt az utólag már vicces helyzetet, hogy 31 évesen anyukám vitt át az orosházi kórházba, és kb. végig úgy vigasztalgatott, mint egy szaros kisgyereket. Betegesen félek a tűtől, kerülöm az orvosokat, és előtte nem is műtöttek még. Én egy béna kis anyámosszony katonája vagyok egy ilyen helyzetben. Az elcseszett tört ütemet, amire az egész dal épül, Ottó hozta.

Lions' Region

Akusztikus darab, végig nyugis és slágeres is. Szövegileg arról szól, hogy a korom, és a tapasztalataim miatt sokkal kevésbé vagyok sebezhető, mint mondjuk pár évvel ezelőtt. A cím amúgy egy busz márkaneve. Lion's Regio eredetileg, na és ezen a buszon történt, ami történt.

A For Afrodita

Életem eddigi legkomolyabb-leghosszabb kapcsolata ihlette. Afrodita egy tényleges személy, akitől a vallás választott el végül. Nem vagyok hit-ellenes, mert az nagyon is fontos, hogy legyen. Mindenkinek nyilván más, nem feltétlen Isten, de jó, ha hisznek az emberek valamiben. Viszont az egyházak előíró mivoltától felfordul a gyomrom. Zeneileg egy egyszerűbb, hagyományosabb dalszerkezet, és ez készült el legkorábban. Talán van benne egy kicsi a Rushing Towards... lemezes korszakunkból.

Akråm

Migi bőgőátvezetője. Egy rövid hangulatkeltő darab, amiben Vári Gabi zongorázik kicsit. Nagyon nyugalmas hangulata van, ami kell is az Afrodita dal után.

Meeting Satan On The Way To Personal Desertification (feat. Tibor Rákos)

Ez a dal a mai politikai és emberi viszonyokról szól. A tömeg halad az agyi elsivatagosodás felé. Mindenféle barmokat, hamis prófétákat kezdenek el isteníteni. Egyéniségeket szinte már sehol nem látni, a legtöbben mások majmolásából élnek. Tibi, az Eclipse énekese üvöltözik egy kicsit a dal elején velem. Ez nagy megtiszteltetés, mert iszonyat szeretjük a bandáját, és számunkra ők élő legendák, aztán idővel úgy alakult, hogy ők is megszerették az Angertea-t, ami nagyon jó érzés. Migi alaptémájára épül a dal, és van benne egy ormótlan Black Sabbath-szerű nyújtott riff, ami az én gyermekem. A dal végén próbáljuk megidézni a teljes apokalipszist.

Distance Of You

Egy hölgyről szól, aki külföldi, és a nagy távolság választ el bennünket egymástól, emiatt nem maradtunk együtt végül. Van egyfajta naiv szerelmes dal feelingje. Úgy gondolom, hogy nagyon is indokolt volt a lemez végére tenni. Valahogy reményt ad a sok durvulás után, és meghozza a kedvet a lemez újraindításához.

AngerteaPromo6.jpg


premier rock metál hír exkluzív grunge angertea



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása