2013.04.02. 17:00 – Lángoló Gitárok

Itt az új Óriás-nagylemez, a Tűz, víz, repülő (premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy éves előkészítő munka után április 2-án megjelent az Óriás harmadik nagylemeze a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában. A Tűz, víz, repülő című albumon tíz új dal, köztük a rádiókból már ismerős Helyet tudni kapott helyet, amelyhez a közelmúltban videóklip is készült, aminek a premierje, ahogy most a nagylemezé is, itt volt a Lángoló Gitárokon. „Maguktól kiguruló dalok alkotják az új lemezt, ezért a Tűz, víz, repülő kiforrottabb, kompaktabb, szervesebb, egységesebb lett a korábbi munkáinkhoz képest, a dalok mégis tovább tágítják az Óriás univerzumát"– mondta Egyedi Péter, az Óriás frontembere.

Hasonló véleményen van Varga Ádám (30Y, Audiota), aki zenei producerként közreműködött az új anyagon. A 30Y basszusgitárosa már a Gondalapos EP-n is együtt dolgozott a csapattal. „A célom ezúttal az volt, hogy az új albumon nyitogassuk kicsit az Óriás zenei határait, de közben megtartsuk a rájuk jellemző odalépős, mégis fülbemászó gitárzenét. Üresjáratok nélküli lemezt szerettem volna készíteni, ahol minden dal a saját hangulatához illő megszólalást kap, Takács „Jappán" Zoltán hangmérnök pedig bravúrosan valósította meg az elképzeléseinket a keverésnél" – mondta Varga Ádám.

A Tűz, víz, repülő című album fizikai formátumban várhatóan április 15-én kerül forgalomba a jelentősebb alternatív lemezboltokban. A különleges CD-borítókat kézzel készítik, és a zenekar ígérete szerint nem lesz két egyforma példány.

Az Óriás április 20-án a budapesti Corvintetőn tartja lemezbemutató koncertjét, de természetesen a fesztiválokon is lehet majd hallani az új dalokat.


premier rock hír exkluzív óriás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása