2014.08.23. 15:23 – Magyar Ádám

A szabadidőmben vadászok a szerelemre – Miles Kane-interjú

a Szigeten történt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_MG_4621.jpg

Idén nem sok brit gitárzenét játszó előadó volt a Szigeten, de pár azért igen, és Miles Kane-nel sikerült is interjút is készítenünk szerdai A38 színpados koncertje előtt. Nem volt túl bőbeszédű, de azért egy két dolgot így is megtudtunk tőle. (Fotók: Martin Wanda)

Először vagy a Szigeten. Hogy tetszik a fesztivál és a város?

A Szigetre tegnap este értem ki, és megnéztem a Queens of the Stone Age koncertjét, ami nagyon jó volt. Mielőtt kijöttem volna a fesztiválra, volt időm arra is, hogy tegyek egy hosszú sétát a városban, végig a folyóparton, ahol a szállodám is van. Budapest nagyon szép.

Eltelt egy év a legutóbbi albumod megjelenése óta. Milyennek látod most ezt a lemezt? Úgy gondolod, hogy változott, fejlődött vele a zenéd?

Most is tök jónak tartom, és egy csomó olyan szám van rajta, amit nagyon szeretek élőben játszani. Így önmagában mást nem is nagyon tudok róla mondani, de az biztos, hogy ez némileg más, mint a korábbi munkáim. Gyorsabb és kicsit keményebb dalok vannak rajta, mint amilyeneket korábban írtam.

Ki volt a legnagyobb hatással a zenédre?

Nagyon sokan. Rengeteg Motown zenészt szeretek, például ott van a Four Tops, vagy Diana Ross, és a többiek. De a Queens of the Stone Age és a Kasabian is komoly hatással volt rám. Kedvenc lemezt nem nagyon tudok mondani, de az új Queens of the Stone Age-et pont nagyon sokat hallgattam ma.

Mit gondolsz a gitárzene mai helyzetéről? Kihalófélben van, vagy minden rendben van vele?

Nem igazán van véleményem erről, de az emberek úgy érzik, hogy a gitárzene most nem része a mainstreamnek. A rádiók inkább tánczenét játszanak.

_MG_4572.jpg

Szerinted lehet újra olyan népszerű a gitárzene, mint a kétezres évek elején?

Remélem, hogy egyszer igen. Most kicsit fura a helyzet, ha megnézzük az angol kislemezlistákat, nem is tudom, van-e valamilyen gitáros banda a top4-ben, de nem nagyon. Még a legnagyobb bandák, mint az Arctic Monkeys és a Kasabian is csak a top20-ba vagy top10-be férnek be egy-egy kislemezzel.

Ennek a hatása ezen a fesztiválon is megfigyelhető. A tegnapi headliner Deadmau5 volt, a mai Skrillex, te pedig nem is a nagyszínpadon játszol.

Igen, ez így van. Azt hiszem, hogy ez csak egy átmeneti dolog, és azon múlik főleg, hogy mit szeretnek a fiatalok. Ők pedig már nem igazán találkoznak a rock and rollal, hanem inkább elektronikus zenéket ismernek meg elsőként.

Mit csinálsz a szabadidődben, amikor nem a zenével foglalkozol?

Igyekszem nem mindig a kocsmában lenni, hanem azért írni is valamit, ha van sok időm. És vadászok a szerelemre. Igen, leginkább ezzel foglalkozom a szabadidőmben. Meg szeretem a focit is.

Mik a terveid a következő időszakra?

Pár hét múlva befejezzük a turnét, aztán csak vissza akarok rázódni a szokásos kerékvágásba, dalokat akarok írni, és lassan talán elgondolkozom egy új albumon.


interjú sziget miles kane



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása