2014.11.12. 15:44 – m.adi

Itt a harmadik 30Y-EP is, összeállt a nagylemez

Pénteken lemezbemutató az Akváriumban!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

30y_1.jpg

Úgy néz ki, ez az ősz a hazai alternatívnak nevezett zenekarok körében is elég eseménydúsra sikerül, nem sokkal azután ugyanis, hogy megjelent a hiperkarma új albuma, új lemezzel jelentkezik a 30Y is. Közös a két zenekarban az, hogy a 2014-es év előtt szünetet tartottak, bár a 30Y inkább csak félretette eredeti számait a Szentimentálé projekt és a Beck-testvérek saját zenekara javára. Idén februárban aztán új Ep-vel jelentkeztek a srácok, de már a több mint tíz évig velük zenélő Gradvolt Endre gitáros nélkül. Júliusban aztán jött a következő kislemez, most pedig itt van a trilógia utolsó darabja, amit alább meg is hallgathattok, és amin a korábbiakhoz hasonlóan Ligeti Gyurival dolgozott együtt a zenekar.

Érdekességként Beck Zoli azt mondta a felvételekről, hogy valószínűleg ez a zenetörténelem első olyan lemeze, amelynek elkészítéséhez lopni kellett az áramot valahonnan, merthogy elment. Az EP három dala egyébként a zenekar szentimentálés szerzeményeire hajazó Huszonöt, a pörgős és a Gyerünk gitárriffjét megidéző Ringbeszálló, és a Neked Szurkolok, ami talán a kettő közti átmenet.

Ezzel a kislemezzel összeállt a 2014-es dalokat összegyűjtő új 30Y-album, amihez lemezbemutató koncertet is ad a zenekar 14-én pénteken az Akváriumban. Aki pedig elmegy rá, az a jegy mellé ingyen megkapja magát a nagylemezt is.


hír 30Y



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása