2014.11.18. 10:14 – dankógábor

Így játszanak autentikus, mocskos mississippi bluest magyarok - White Feet Boogie-premier

Blues kacsaetetéshez? Boogie a trágyásvillával? Ez blues?!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt mondja magáról a White Feet Boogie, hogy ők Magyarország első agrárblues és parasztboogie duója. Az alább hallható két dalt viszont nem ők írták.

Észak-Mississippi dombos vidékéről kölcsönöztük ezt a két dalt, amiből az egyveleg született. Az innen származó zene a popiparba a korábban a műfaj talán legnagyobb alakja, Mississippi Fred McDowell, később, a kilencenes években pedig Fat Possum Recordsos előadók, például Junior Kimbrough vagy R.L. Burnside  munkássága révén kúszott be. Az egyveleg első fele McDowell egy 1966-os felvételéből fakad, a második rész eredetije pedig R. L. Burnside-tól, aki tanítómesterétől, Ranie Burnette-től tanulta. Csodás kis egyakkordos számok ezek, amik nem ritkák ezen a tájékon. Akik a Born To Be Wilddal vagy a Hey Joe-val azonosítják a bluest, jobb, ha elsomfordál innen. Ez nem fog nekik bejönni.

A White Feet Boogie duóban nem csak a rockabilly színtérről ismert Tom White és Gál Csaba Boogie a fontos hozzávaló, hanem a Feet is, mert egy-egy úgynevezett stompboxon dobognak. Szóval nagyon autentikus az egész. Az első koncert november 29-én Tom White másik zenekarával, a Tom White Mad Circusszal lesz a Dürerben. Itt pedig a dal:


premier hír blues white feet boogie



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása