2015.05.07. 11:38 – dankógábor

Hobo szerint Nagy Feró egy nagy kamu

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hobo.jpg

Poós Zoltán interjút készített az idén hetvenéves Hobóval a Nullahategyre. Olyan hosszút, hogy két részletben jön le az oldalon. Az első rész már olvasható is, és már ez tele van olyan kijelentésekkel, amiket Hobo kortársai nem nagyon fognak megköszönni. Idézünk:

A Trabant zenekarról:

Klaniczay Gábortól megkaptam az ellenkultúráról szóló könyvét és a legmeglepőbb az volt, hogy a Trabant együttest állította a magyar underground legfényesebb csillagának. Annak idején azt sem tudtuk, kik ők. Tudomásom szerint a koncertjeiket nem verte szét a rendőrség, nem tiltották ki őket 11 megyéből, nem tiltották be a lemezüket… Akkor mi a kategóriája az ellenkultúrának? Nem lehettek különösebb ütközeteik a hatalommal szemben. De a mítosz megszületett és…

Nagy Feróról:

A legnagyobb kamu azonban Nagy Feró. Diszkókirályból üldözött lett, majd egy röpsasszéval becsusszant a Hal a tortán című műsorba, korcsolyázni is szokott a tévében, és zsűritag, sőt mások mentora lett. Ez az igazi bravúr! De hagyjuk is ezt!

A HBB-s munkáról:

Voltak, akik megértették, hogy mit akarok, voltak, akik nem. Hármas tagozódás jellemzi a HBB 33 évét. Voltak társak, voltak útitársak, és voltak, akik csak dolgozni jártak a HBB-be, csak ezt nem tudták magukról. Egon és Tibusz azért jöttek a HBB-be, mert szerették ezt a zenét, mások a siker miatt jöttek. Voltak, akik a koncerten bedugták a gitárjukat, felvették a pénzt, aztán hazamentek tévét nézni. Töredéknyi befektetéssel ugyanolyan jogokat élveztek, mint azok, akik az életüket beletették. Róluk kiderült – Deák Bill Gyulától Hárs Viktorig – hogy nem tudták, milyen zenekarban játszanak. Mert az, amit a HBB-ből a kikerülésük után csináltak, abban nyoma sincs a blues-nak…

Deák Bill Gyuláról:

Deák Bill amióta nem a HBB-ben játszik, és nem mi írjuk a számait, nem játszik blues-okat… Ő eredeti egyéniség, de mivel nem alkotó típus, ezért el kellett fogadnia azt, amit írtak neki. Nem buktak meg a lemezei, mert hitelesíteni tudta azokat a gyenge dalokat, amiket kapott.

Még Deák Billről:

Egonnak igaza lett, Bill megváltozott, mert a környezete elkezdte mondogatni neki, hogy te el vagy nyomva a HBB-ben, és mi majd igazi sztárt csinálunk belőled. El is jutott a kommunista ifjúsági világtalálkozóra Moszkvába. Tovább nem. Később azt nyilatkozta, hogy azért került a HBB-be, mert én nem tudok énekelni… Ez azért elég mulatságos. Beveszel egy féllábú, félszemű cigányembert, segítesz rajta, dalokat írsz neki, megosztod vele a pénzed, és ez lesz belőle. De hát a hála a pisztolynál is bizotosabban öl. Az igazi probléma az, hogy nem folytatta a bluest, miközben a műfaj a testére volt szabva. Káprázatosan csinálta.

Tessék elolvasni a teljes interjút, van még benne bőven érdekesség!


hír hobo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása