2015.08.21. 19:06 – lánggitár

Elindult a Ki Mit Tube

Jelentkezési infók bónusz szubjektív ajánlóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kovacs_krisztian_1.jpg

Három nap alatt már vagy félszáz nevezővel büszkélkedhet az idén másodszor megrendezett internetes tehetségkutató, a Ki Mit Tube, és még bőven nem vagyunk a végén. Szeptember 5.-ig indulhat bárki, aki tehetséget érez magában, és ezt meg is meri mutatni a világnak, zene, tánc, slam poetry, humor, videóblog és egyéb kategóriában. Ha Helsinkibe nem is utaznak, a legjobb produkciók egy rakás díjat nyernek a sorozat végén, de egyébként is kitűnő kiugrási lehetőség ez bárkinek, hiszen a verseny első szakasza már most több mint kétmillió megtekintést hozott. Hajrá fiatalok!

 Zenész fronton Saiid, Pixa és kedvenc Fish! Krisztiánunk vesz részt a zsűrizésben, itt lesz Mondik Noémi, Tamás Bence Gáspár, László Viki, Szirmai Gergely, Unfield, a szókimondó értékeléseiről hírhedt Puzsér Róbert, és a hét elején a nézők szavazataival zsűritaggá avanzsált Dancsó Péter, akitől biztosan szakszerű elemzéseket várhatunk. (Elnézést, megjöttek Olcsó Poénék.) Rajtuk kívül Kiss Ádám is humorista erősíti a kritikusok csapatát, aki a héten csatlakozott a versenyhez meglepetés zsűritagként.

Természetesen mi is megnéztük az eddigi videókat, hiszen a versenyzők több mint fele zenei kategóriában indul. A felhozatal szigorúan szubjektív véleményünk szerint elég vegyes, hiszen meglehetősen felülreprezentált a mostanában elképesztően trendivé vált, megaszondom a frankót jellegű lakossági hiphop, amitől egy idő után bármilyen egészséges lelkületű ember is képes baltásgyilkossá változni.

Ugyanakkor van néhány kifejezetten szerethető, ötletes dal és videóklip. Mivel szeretnénk megcáfolni azt az egyes körökben közkeletű vélekedést, hogy kizárólag fikázni tudunk, most következő válogatásunkban ezekre koncentrálunk.

A Blues Willis már a neve miatt is megérdemel egy szavazatot. Produkciójukat akciódús akusztikus örömzeneként aposztrofálják. A dal maga egy jó kis blues rock, némi country áthallással, abból a fajtából, amelynek hallatán azonnal eszünkbe ötlik a ZZ Top, meg az, amikor a cowboykalapos Bobby Pamelával táncol szombat este a kocsmában, hogy a következő jelenetben Ray közreműködésével jól megruházzák a kellemetlenkedő Jockeyt. A sztorizós klip is szórakoztató és vicces, hiszen ha valaki egy kukoricaföldön nyomja a slideot egy Squier Telecasteren, az már eleve jó kiindulási alap. Ráadásul mertek egy majdnem öt perces dallal nevezni, ami a zenei gyorsbüfék uralta időkben tökösségre utal. Ajánljuk.

A Pán Péter Projekt igazán pozitív meglepetés, bár a Lángoló olvasóinak egy része biztosan kifut majd a világból, ha meghallgatja a saját elmondásuk szerint pop-rockot játszó zenekart. A dal kicsit olyan, mintha a Bikini és a Kispál egyéjszakás kalandjából született szerelemgyereket próbálnánk elképzelni, a gitártémára gond nélkül rá lehet énekelni, hogy egész nap fagyizok. Ettől függetlenül kellemes hallgatnivaló, jó a szöveg, a videó pedig ötletes, profi munka, amelyből levonhatjuk a tanulságot, miszerint nem kell ötmilliárd dollár egy jó kliphez, ha valakinek vannak ötletei és gondolatai.

Debrecenből érkezett a The Orange Sofa zenekar, akik ilyen joviális fiúk a szomszédból. Hallhatóan slágert akartak írni, a vicc az, hogy ez a maguk módján még sikerült is, bár a vélhetően tábortűz mellett született gitártéma biztosan kiveri majd a biztosítékot az elvakult blastbeatfüggőknél. Szerencsére nem is akarnak az indokoltnál többet markolni, a dal pont azt adja, amire vállalkozik. Négy kellemes percet, fülbe ragadó refrént, meg az érzést, amikor lelkes huszonéves srácok láthatóan őszintén szeretnek együtt zenélni. Az azért meg nem olyan rossz.  

A székesfehérvári punk gyerekekben a Palackozott Disznósajt és a Robbantott Csirkék típusú zenekarok névválasztási hagyományait véljük felfedezni. Daluk egy nagyjából két perc hosszú punk tiráda párkapcsolati témájú dalszöveggel, ami hisztérikus üvöltözéssel előadva akár Terveet Kädet is lehetne, azt meg szeretjük. Nem vádolhatók zenei túlképzettségel, vagy nagyfokú eredetiséggel, ugyanakkor energikus, nyers, lendületes a téma, ami még a néha hamiskás ének és a szöveg prozódiai hibái ellenére is élvezhetővé teszi a produkciót. A Rockmaraton délutáni műsorsávjában ilyen zenekarokra nagyon jól el tudnak pogózni az emberek három-négy pálinka után, ennél többet meg nem kell nyújtania egy magára valamit is adó punkegyüttesnek.    

A tömbselejtezőkben minden tehetségkutató során találkozhatunk zavarbaejtő, és természetesen megjelenésük pillanatában legendává váló produkciókkal. Naná, hogy most is vannak ilyenek. Thunderbolt Tom klipjéről a kultikus debreceni Doktor Kondor és Dolly Rambo zenekarok, valamint John LaJoie egyaránt eszünkbe jutottak. A Montázs című dal akkora adag szürrealitást hordoz magában, hogy annak hallatán maga Salvador Dalí is visszadta volna az ipart. Az elfolyó órák, lángoló zsiráfok szánalmas próbálkozások Tamás művészetéhez képest. Bár idegenkedünk az annyira rossz, hogy az már jó, és hasonló frázisok puffogtatásától, a diszkó pop-rock stílusban íródott dalra, és különösen a benne elhelyezett gitárszólóra egyszerűen nincsenek szavak, ledobta az agyunk az ékszíjat.  

Francy Godhy ha lehet, még ezt is túl tudja dobni. A Rock and roll sztárja vagyok című dal nem egész négy perc alatt zárójelbe teszi a megboldogult Budapest, illetve a Muzsika TV komplett felhozatalát, Házibuli Attilástól, Bunyós Pityustól, Kadlott Karcsistól. Ha lenne még a Szigeten táncdalfesztivál színpad, a sajnálatosan korán távozott Uhrin Benedek után keletkezett űrt gond nélkül betöltené a művész, és ismét lenne mire mulatniuk a fejlett humorérzékkel megáldott fesztiválozóknak. A kultikus státusz már most garantált, nem egy házibuli hajnali csúcspontja lesz a videó takonyrészegen történő visítva megtekintése két Sugera Bugera sláger eléneklése között. Csak így tovább! 

Aki úgy érzi, hogy meg tudja ugrani a szintet, az szeptember 5-ig nevezhet a Ki Mit Tube-ra a verseny weboldalán. Az első forduló szeptember 7-én ér véget, a beérkezett produkciókra aznap éjfélig szavazhatnak a nézők. A középdöntő feladatait már ezt megelőzően, szeptember 1-jén kihirdetik a szervezők.

Szeptember 8-án reggel kezdetét veszi a középdöntő, amelybe a 99 legtöbb szavazatot szerzett produkció kerül. Itt három kategória mentén zajlik majd a szavazás, amelynek eredményeképp kialakul a legnépszerűbb produkciók (kategóriánként 9-9-9) mezőnye. Szeptember 15-én a kategóriánként 9-9-9 produkciós videóból a három zsűri-csapat 3-3-3, azaz összesen 9 versenyzőt juttat tovább a döntőbe. Közvetlenül a zsűri döntésének ismertetése után, a szervezők kihirdetik a döntő feladatát. A szeptember 20-i finálén a verseny honlapjára felkerülnek a döntős produkciók, és megindul a végső hajrá a szavazatok begyűjtéséért. A döntés kizárólag az internet népének kezében van: a legtöbb szavazatot gyűjtő produkció megnyeri a Ki Mit Tube-ot, és elviszi a főnyereményt.

Az első fordulójának indulását egy újabb nyereménnyel is megfejelték a szervezők: a verseny végső győztese egy SEAT Ibiza személygépkocsi használati jogát is megkapja egy évre a Porsche Hungaria felajánlásának köszönhetően. Az autó mellett a Ki Mit Tube nyertese a következő nyereményekben is részesül: 1 millió forint értékű médiatámogatás, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetés, illetve egy hordozható WiFi hotspot a Vodafone felajánlásában, egy utazás a Google New York-i Space Studio-jába és egy promóciós videó elkészítésének támogatása a Google Magyarország felajánlásában, illetve egy Android 3D Smart LED TV és egy HDR-PJ410 videokamera a Media Markt jóvoltából. A friss produkciókról mi is beszámolunk majd.

A Ki Mit Tube weboldala: www.kimittube.hu

Youtube-csatorna itt!


youtube vodafone infó tehetségkutató értékelés ki mit tube



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása