2020.09.14. 12:00 – Lángoló

Live session videóval melegít be az őszi koncertek előtt a The Pontiac zenekar

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

todoroff_la_za_r.jpg

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac 2017 óta aktív részese a haza könnyűzenei életnek. 2019-es Are You Ready Now? nagylemezük megjelenése óta kihozták Tyler című daluk videós anyagát, és tavaly decemberben megjelentették a Bob Dylan-Jimi Hendrix-féle All Along The Watctower című klasszikus újragondolását. Idén tavasszal új EP-jük felvételére, valamint közös turnéra készültek a Margaret Island zenekarral, amikor a világjárvány újraírta a terveiket. (Fotó: Todoroff Lázár)

Nagy Barnabás, dalszerző-frontember:

Az első nagylemez elkészülte és a tavaly nyári szezon eltelte után azonnal elkezdtük írni az újabb dalokat, amiket szerettünk volna minél hamarabb meg is jelentetni. Kiválasztottuk a három legerősebbet, felvettük a kapcsolatot a stúdióval is, amikor aztán sztornózni kellett a következő pár hónapunkat a vírus miatt. Mindenki hazaköltözött vidékre, a próbafolyamatok leálltak, így viszont volt egy kis időnk befelé tekinteni. Ennek köszönhetően újabb dalok készültek, és egyúttal megváltoztak a prioritások is a tekintetben, hogy mit mikor tárjunk a nyilvánosság elé.

A zenekar végül a karantén alatt született dalokkal vonul stúdióba szeptember elején, a korábban megírt szerzemények pedig ebben a live session videóban látnak napvilágot, amelyet a Hangfoglaló Program rendkívüli pályázata tett lehetővé. A közönség nélküli koncertfelvételt a győri Dongó Music Hallban forgatták (ahova október 3-án koncert keretében visszatérnek az ék és a helyi Eszkimó zenekar társaságában), a hangfelvételért és utómunkáért a zenekar hangtechnikusa, Tajti Tibold felelt, a videót pedig az IDEGEN zenekar stábja készítette, akik egy éve indították be videós projektjüket közösen. A két zenekar egyébként is jó barátságot ápol, és már korábban is dolgoztak együtt ilyen felállásban, így készült az All Along The Watchtower animált egysnittes videója is.

Dencs Dominik, az IDEGEN forgatócsoport tagja:

Mindig nagyon örülünk, ha a részesei lehetünk annak, amit a „Ponti” csinál főleg akkor, ha közös alkotásról van szó. A forgatáson a zene hangulatát, dinamikáját, és a srácok mozgását próbáltuk lekövetni, együtt lépni velük, mozgóképpel eljátszani a dalokat. Ez annyiból volt nagyon izgalmas, hogy hárman kellettünk a kamera mögé, így egyként kellett mozognunk, de a dalokra bíztuk magunkat, azok pedig egy irányba vittek minket.

A négy dalból, ami felvételre került, három új, még nem publikált, de koncerteken már bejáratott track, a negyedik pedig még a zenekar legelső EP-jén szerepelt.

Nagy Barnabás:

Keretes szerkezetben gondolkodtunk – a felvétel egy balladával kezdődik és egy másikkal zárul, ezek fogják közre a középső két keményebb rockdalt. Az If című balladát Petivel (Kiss Péter, gitáros) ketten írtuk a tavalyi száraz novemberünk kellős közepén, 1-1 liter gyümölcslé társaságában. Az egyik legjobb dalszerzési folyamat volt, amiben valaha részt vettem, röpködtek a sorok meg az ötletek. Az Inside Out riffjét Peti hozta le próbára, és majdhogynem azonnal meg is született a teljes dal. A Save Me zenéje egy jammelés eredménye, szövege pedig elég mély periódusomban íródott – az elengedésről szól, és egy kicsit arról, amikor minden kilátástalannak tűnik, és legszívesebben segítségért kiáltanál, hogy valaki mentsen meg. A koncertvideót a Still Haven't Made My Bed című méltatlanul elhanyagolt dalunk zárja, ami az egyik első The Pontiac szerzemény volt.

A zenekar ezzel a videóval búcsút int egy időre az angol daloknak, lezárva egy korszakot. Ősszel két magyar számmal, év végén pedig egy teljes egészében magyar nyelvű EP-vel jelentkeznek majd. Legközelebb élőben Budapesten október 15-én, a Trip Hajón lehet velük találkozni.


premier the pontiac



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása