2016.01.21. 14:00 – Lángoló

Új dallal vágtat át az emberen a Satelles

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

satelles_twyf_1.jpg

A Satelles egy melodikus hardcore zenekar. Eddig egy EP-jük jelent meg, amin még a volt newbornos, Bridge To Solace-es Fellegi Ádám dobolt, de azóta lett állandó ütősük Hornyák Kristóf személyében. A zenekarnak február 22-én jelenik meg az új anyaga, aminek a premierje itt lesz a Lángolón, de most, egy hónappal előtte bemutatnak egy dalt róla. Alább a dal, illetve Bali Dávid basszusgitáros mesélt röviden a közelmúlt történéseiről.

Az elmúlt másfél-két évet turnézással és dalszerzéssel töltöttük, a Faminehill oldalán igyekeztünk eljutni az ország különböző pontjaira, a nyarat pedig már az új album összeállításának szenteltük, mert a Storyteller után megírt dalainkat finomítottuk, és rendeztük össze. Emiatt kevesebb koncertet is vállaltunk, de az mindig élmény volt számunkra - játszhattunk a Triallel, a Comeback Kiddel, a Polar énekese a mi pólónkban állt színpadra, és a Bane búcsúkoncertjén is mi nyithattunk.

Decemberben, a nagymarosi Zengőkertben rögzítettünk nyolc dalt Bánházi Gábor (Apey & The Pea, Óperentzia) felügyelete mellett, ahol egyben játszottuk fel a lemezt - szerettük volna, hogy élőben szólalhasson meg, és minden, az albumon lévő hang igazi és természetes lehessen, így mi is leköltöztünk a stúdióba, együtt keltünk és feküdtünk a körbejátszásokkal, és a végtelenül inspiráló környezettel. A The Wolf You Feed egy cseroki-példázatból ered, a lényege az, hogy az ember mindig maga választja meg a saját útját az általa hozott döntések formájában - ő dönti el, a jó vagy a rossz farkast eteti. Ennélfogva a lemeznek is személyes, természetközeli tartalma van, a dalszövegekben is egy, a saját helyét kereső, bolyongó embert követünk végig az album dalain keresztül.

A The Wolf You Feed viszont nem egy konceptalbum, és nem is így tekintünk rá, hanem a leginkább letisztult, legösszeszokottabb dalcsokrunkként, ami az elmúlt két évünket foglalja össze, azt a folyamatot, ahogy Hornyák Kristóf (ex-Subliminal Merger) belépésével összekovácsolódtunk barátokként a mindennapi életben. Ezért is vagyunk büszkék az új lemezünkre, mert úgy éreztük, közelebb kerültünk a saját hangunk megtalálásához, mint valaha, és olyan zenét játszunk, amiben minden benne van, amit a saját magánéletünkben szeretünk hallgatni.

Itt a dal:

A Satelles következő koncertje január 28-án lesz az Ignite előtt, később pedig turnéra indulnak majd a Faminehill-lel is. Cseh, román és szlovák dátumokon is lehet rájuk számítani a turnén. Tavasszal pedig két lemezbemutató koncertjük lesz, egy Budapesten, egy pedig Szegeden, minden más koncert és fesztivál ezt követően jön majd szóba. Ősszel pedig lesz még valami, de ez egyelőre titok.


premier punk metál hardcore hír satelles



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása