2016.05.22. 22:51 – dankógábor

Presser Gábor is megszólalt a Kanye West-es ügyben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár napja derült ki, hogy Presser Gábor 2.5 millió dollárra perelte Kanye Westet az Omega általa szerzett Gyöngyhajú lány című dalának jogtalan felhasználásáért.  A dalért informálisan West ugyan kért engedélyt, Presser pedig azzal a feltétellel egyezett bele, hogy rendes szerződést is kötnek, ami azonban máig nem jött létre. Megkerestük a TMZ-s hír felbukkanásakor Presser Gábort is, aki most kiadott egy közleményt az ügyről:

A Gyöngyhajú lány használata körül már három éve folyik az áldatlan és nagyon bántó huzavona. Kanye West cégeinek ügyvédei és a minket képviselő jogi iroda között mindmáig nem sikerült szerződést létrehozni. Három éven át csak vártam, néztem, hogy mi történik a dallal, de mostanra be kellett lássam, hogy nem maradt más, mint bírósághoz fordulni. Ez lehet, hogy újabb éveket emészt majd fel. A perérték maga nyilvánvalóan az amerikai zenepiaci viszonyokat tükrözi, és persze köszönő viszonyban sincs a magyar dalszerzők jövedelmével. Gondolom, azt is hivatott jelezni, hogy ez már egy „világpiaci” történet, és talán azt is, hogy ebben a Világsztár – kelet-európai szerzőviszonylatban mégsem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz. Lehet, hogy nyerünk, lehet, hogy elbukunk, de legalább nem fogok egész életemben arra gondolni, hogy meg sem próbáltam megvédeni magam.

A TMZ szerint Kanye West amúgy három éve küldött tízezer dollár előleget a dalért, de Presser a csekket soha nem váltotta be. 2014-ben egyébként maga az Omega zenekar elégedett volt az összeggel, amit kaptak a rappertől.


rock hiphop hír omega rap kanye west presser gábor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása