2016.05.31. 16:45 – Nihil_AK

Ahol a RockPart szakad, első fejezet

Videós kedvcsináló a fesztivál külföldi fellépőiről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vader.jpg

Idén már harmadik alkalommal látogathattok el egy strandolással egybekötött metál nyaralásra Balatonszemesre, a Borsodi RockPart fesztiválra. Tavaly és tavalyelőtt is igen erős volt a felhozatal, hiszen olyan húzóneveket sikerült csatasorba állítani, mint a Behemoth, az Ensiferum, illetve a Marduk és a My Dying Bride. Szerencsére idén sem panaszkodhatunk, itt az ideje tehát, hogy sorra vegyük, kik érkeznek június utolsó hétvégéjén a festői Plattensee déli partjára. Szubjektív videós ajánlónk a hajtás után következik. 

Gamma Ray - Június 25., szombat, 22:30 - Monster Nagyszínpad

Azt még a legfeledékenyebb metálosok is tudják, hogy a Gamma Ray főnöke, a gitáros-énekes Kai Hansen a legnagyobb germán metál emlékmű, a Helloween frontembere is volt a kezdetekkor. A kiszállása utáni szerényebb albumok idején sokan vissza is sírták őt, de hát tökéletesen jól elvolt már akkor és azóta is saját csapatával, amellyel azóta tizenegy albumot készített a fecskefarkú gitárok vörös hajú matadora. Társaival együtt biztosan nem fukarkodnak majd a kétlábgépes alapokra eregetett speed / power metállal szombaton este fél tizenegytől.  

Vader - Június 23., csütörtök, 23:45 - Borsodi Színpad

Polak, wenger, dwa bratanki, csaphatnánk fel a közhelyszótárat, hiszen egy lengyel zenekar, pláne ha death metált játszik, csak a barátunk lehet. Szinte hihetetlen, de a Piotr Wiwczarek által vezetett Vader már harminchárom éve tevékenykedik, és bár az idők folyamán több tagot fogyasztottak el, mint a Veresegyházi Asszonykórus, a főnök jelenléte mindig is garancia volt a minőségre, ha régisulis - értsd, amikor a zenészek az esetlegesen technikás játék mellett dalokat is írnak - death metálról van szó. Az újabb kori lemezeik is jók, ugyanakkor ajánlónkban most kifejezetten egy régi dalt szerepeltetünk, amit maga Trey Azagthoth, Florida örökös Quake 3 Arena-bajnoka is jó szívvel ajánlott egy szép emlékű tévéműsorban. A klipben minden van, amire az ilyesmihez szükség lehet: magasfeszültségű vezeték, fejrázás, blastbeat, indokolatlanul hosszú, vélhetően megbuherált tremolókar. Egyedül a tüllszoknyában balettozó hölgyet nem tudjuk mire vélni idestova húsz éve, de ha csak ezt az egy számot eljátsszák csütörtök éjjel, már boldog lehet az extrém zenére kiéhezett elkötelezett.

Lost Society - Június 25., szombat, 21:15 - Borsodi Színpad

Mindig jó érzés olyan retro ízekkel elővezetett thrash metált hallgatni, melynek hallatán az ember máris kiszaladna egy hatos karton sörért a sarki közértbe, hogy aztán megszaggatott ujjú farmermellényt húzva alaposan megcipőzze a büdös pózereket lenn a téren. Ennek a műfajnak a legnagyobb ászai általában északról érkeznek, elég, ha csak az Aura Noir, a Gehennah, vagy épp az Infernö együttesek munkásságát említjük meg itt edukatív jelleggel. A finn Lost Society az előbbieknél kissé nagyobb hangsúlyt helyez a produkcióra, vélhetően nem kapatos állapotban játsszák fel a lemezeiket, ugyanakkor a fentebb említett hangulatot több mint kiválóan idézik meg. Szombaton este negyed tíztől a Borsodi Színpadon mindenkinek érdemes megnéznie őket, akik vannak olyan maradiak, hogy egy metálzenei koncerten pogózni, hovatovább különféle szeszesitalokat lóbálva léggitározni, orbákolni támad kedvük az úgynevezett "tika-tika", illetve "d-beat" tempókra.

A három táblára került zenekar mellett olyanok jönnek még a nemzetközi mezőnyből, mint az Apocalyptica, az Eluveitie, a Tessaract, vagy a Caliban, bő választási lehetőséget kínálva a fesztivál közönségének. A hamarosan következő második részben hazánk fiaival folytatjuk a programajánlatot.

További információk a fesztivál Facebook-eseményén, valamint a honlapon!


programajánló metál fesztivál vader gamma ray lost society rockpart borsodi rockpart



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása