2016.11.16. 11:00 – Lángoló Gitárok

Ez csak egy Shima projekt - Itt a Nils frontemberének új dala

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

shima_01.jpg

A Nils zenekar közel tíz év után döntött úgy, hogy ebben a formában nem folytatják a közös munkát, de ez korántsem azt jelenti a tagok teljesen visszavonultak. Az együttes frontembere, Pogány János most Shima fedőnevű, a Petőfi Rádióban nyáron már bemutatott projektjével tér vissza a vérkeringésbe. A Kirajzanak című friss dalt a hajtás után máris meghallgathatjátok! 

A dal mellé egy bemutatkozó miniinterjút is kaptunk, melyben János a projekttel kapcsolatos motivációiról és céljairól is beszélt. 

Miről szól ez a projekt?

A saját szerzeményű dalaim elektronikus hangszerelésben, egyelőre egyszemélyes, tehát a hangszerelést is én csinálom. Gyakorlatilag a kreatív energiáim levezetése próbák, koncertek, és zenekar nélkül. 

Honnan jött a Shima ötlete?

Eredetileg a Nils zenekar folytatásaként indult, de túl sok dolog változott meg, kevés kapcsolódási pont maradt. Sokat változott a stílus, a hangulat, a hangszerelés, szóló projekt lett, és megváltozott a név is.

Mik az elképzelések a Shimával kapcsolatban?

Ahogy pillanatnyilag működik, az engem teljesen kielégít, amíg nincs rá kifejezetten igény addig nem szeretnék zenekart építeni köré. Közben beszálltam az Indigó utcába basszusgitározni úgyhogy színpadhiányom nincs. Ezen kívül sok zenésszel dolgozom együtt, mint hangmérnök, producer. Most jön ki az első dal, igazából még kicsit azon agyalok, hogy merre haladjon ez az egész tovább. Az elmúlt egy évben igyekeztem egy csomó számot nagyon rádióbarátra formálni, tök kevés sikerrel, viszont mivel nem játsszák agyon, nem kötelező megjelentetni, magamtól pedig cikinek érzem annyira, hogy elgondolkodjak azon, hogy milyen stílus irányt vegyen is ez az egész történet. Ez lehet, hogy végre most ráébresztett arra, hogy szarjak az egészre, és olyan dolgokat próbáljak ki, amiket tényleg szeretnék. Szerencsére technikailag szinte már semmi akadálya, gyakorlatilag bármilyen zenei hangulatot, hangzást, megoldást  össze tudok rakni csak, a dalszerzői és énekesi képességeim határolnak be. A Kirajzanak most pont félig pop, félig mély, szóval még gurulhat ez a történet bármerre.

Egy ilyen projekt esetében milyen hosszú távú célok lehetnek?

Szerintem most már az, hogy csináljak valamit, amire visszanézve én tudom azt mondani, hogy értékes minden külső siker vagy sikertelenségtől függetlenül."

Érdemes odafigyelni tehát erre a kibontakozó félben lévő Shima projektre, hiszen a Kirajzanak egy remek kezdőlöket lehet valami egészen izgalmas megszületéséhez.

További infók a projekt Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján

(Fotó: Dancs Enikő Bianka)

A poszt megjelenését a Nemzeti Kulturális alap és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


pop nils dalpremier shima ocean productions



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása