2017.03.29. 14:13 – Nihil_AK

The Arson Project és Fredag Den 13:e a Dürer Pincében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tap.jpg

Április 21-én, pénteken két kitűnő svéd zajbrigád teszi tiszteletét a Dürer Pincében. A The Arson Project nemrég jelentkezett egy kitűnő, 23 perces debütalbummal, amelyen a grindcore mellett bátran kísérleteznek punk és hardcore elemekkel, illetve turnépartnereik sem akárkik, hiszen az egyik legjobb svéd crust/d-beat horda, a Fredag Den 13:e társaságában érkeznek hozzánk. Emellett három magyar zenekar is fellép, a jegyár pedig nevetséges. Olvass tovább a részletekért!  

Immár ötödik alkalommal látogat el hozzánk Svédországból a The Arson Project, méghozzá nem is akármilyen aprobóból, hiszen közel több, mint 10 éves fennállásuk során most adták ki első hivatalos lemezüket, ami "Disgust" néven került napvilágra. Ennyi idő alatt a zenéjük is kisebb változásokon esett át. Korábban a svéd "hm-2 orientált" grind vonal egyik legjobb bandája voltak, de erre a lemezre egy nyersebb, punkosabb hangzású anyagot raktak össze, ahol mertek kísérletezni, aminek egy egy óriási album lett az eredménye. Ha szimpatizálsz az olyan zenekarokkal, mint a Dead In The Dirt, a Masakari, vagy a Cursed jó sok blastbeattel, sludge résszel megspékelve, akkor a The Arson Project a te zenekarod, pláne hogy élőben még kíméletlenebbek, mint lemezen.

Nem érkeznek egyedül a svéd grinderek, hiszen turnépartnerük a szintén svéd Fredag Den 13:e lesz, akik néhány éve jártak már Budapesten. Akik ott voltak azon az estén, emlékezhetnek, hogy mekkora bulit csaptak a crust / d-beatben otthonosan mozgó svéd arcok. A legutóbbi "Domedagar" névre hallgató lemezükön is hibátlanul adagolják nekünk a dallamosabb crust / hc egyvelegüket, viszont az ő esetükben nem epikus, lovaglós témákra kell gondolni, hanem kőkemény riffekre és d-beatre. Egy biztos: ha csak megközelítik a múltkori koncertjük intenzitását, akkor mindenki mosollyal az arcán fog távozni a buli után.

Szerencsére hazai részről sem lesz mellényúlás, hiszen három remek zenekar fogja bemelegíteni az estét a két svéd bandának: az este folyamán fellép a skandináv hangzásban jártas crust/grind Freedom is a Lie, a noisegrind itthoni helytartó Chappa'ai, és a Nadir / Dawncore / Fallen Into Ashes tagokat számláló sludge / metal Enter the Void.

További információk az esemény Facebook-oldalán! 


punk programajánló crust grindcore d-beat dürer pince the arson project tukker booking fredag den 13:e



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása