2008.11.15. 16:00 – frostdemon

Klipmegosztás (Grace Jones, Satyricon, Tremor, Volbeat, Edguy)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Heti klipválogatásunkban Grace Jones, és Satyr rondán néz, a Tremor klasszikusan thrash-el, a Volbeat nőiénekel, az Edguy meg giccseskedik. Nézzük:

Kezdésnek valami könnyűre gondoltam, de a klipnézés után rájöttem, ez nem az. Grace Jones a 70-es években lett nagyon ismert, amikor a New York-i disco szcéna éppen felfutott. Akkor az extravagáns megjelenésű jamaicai hölgy (modell amúgy) sokakat kikészített az általa hozott figurával. Körülbelül olyan megosztó személyiség volt, mint manapság Björk. Idén azonban van új lemez, amihez megjött az első videó, és láss csodát, nem is rossz. A klip nem egy nagy ügy, mégis betalál. Grace Jones már a nézésével is belém fojtja a szart, így nem is kell semmi más az alkotásba:

Grace Jones - Corporate Cannibal

Ha már ijesztgetős cuccal kezdtem, akkor nem is jöhet más utána, mint a szintén rémisztő(nek gondolt) Satyricon. Persze nem a kliptől fostam össze magam, mert az csak kemény, de biztosan akad pár trve arc, aki a zenétől kihánnya a pacalt. Bizony sokak nagy szomorúságára az új lemez sem lesz olyan már mint amilyet szerettünk volna. Sajnos a zenekar, vagyis Satyr végérvényesen úgy döntött, hogy szarik mindenki fejére, és azt csinál amit akar. Cö-cö. Azért a klip rendben van, nem túldíszített, de ez csak előnyére válik, és nagyon jók a fények, ami szinte hátán viszi az egészet. Öröm nézni Frost mester szerkóját, és ha én dobos lennék, akkor biztosan elmorzsolnék pár könnyet a látványa hatására. Eszembe jut róla a régi kultis 1349 koncert, ahol nem fért fel a cucca a színpadra. Szóval itt az új lemez és itt az első videó, a Black Crow On A Tombstone:

Satyricon- Black Crow On A Tombstone

Magyarok közül most legyen thrash metal! Szerencsére a budapesti Tremor a segítségemre sietett és elkészítette ezt a gyöngyszemet. „Vadászat indul. Üldözött lesz, az aki szelíd.” A klip viszont jó. Nem akartak többet adni, mint amennyit módukban állt, de mégsem féltek belenyúlni a klisékbe, és ezzel egy eleddig ismeretlen megközelítést produkáltak. Taps! Ez a munka egyértelműen a klasszikus thrash videókat koppintja, de jól. Mellesleg nekem valamiért a Sepultura klipek jutottak eszembe róla. Faszák a képek és a fények is rendben vannak. Öröm azt látni, hogy a zenekar nem eröltette a tipikus gyárban zenélős koncepciót:

Tremor - Falakon Belül

Aztán Volbeat, akik lényegében Dánia Tankcsapdája és már nálunk is egyre jobban mennek, ezért nem baj, ha megnézzük az új videót, ami nekem csalódás. Szerintem ilyen klipet ma már szinte bárki tud készíteni, és egy kis hozzáértéssel a világítás is élvezetesebb. Most direkt nem kezdem el megfejteni, hogy miért annyira gázok a szereplős részek, mert akkor reggelig itt ülnénk. Ez a zene simán érdemelne valami kreatívabbat. Valahogy az említett rossz fények miatt olyan életszerű az egész, mint amennyire a Szomszédok monológjai voltak annak idején.

Volbeat - Mary Ann's Place

Végül egy tipikusan túlspilázott Nuclear Blastos klip. Németországban nagyon megy az Edguy, nálunk is szépen szoktak vonulni a népek a koncertjeikre. Hiperdallamos és trendi rock/metal, ez a dal meg egyenesen szirupos. Miért mondtam, hogy tipikus? Mert annyira teletosszák mindenféle csini dologgal, és olyan hülyén festenek ezek a rokkerek sztájlisztolva, hogy ez csak az egy istállóban (Nuclear Blast) megengedett. A videó persze profi, de totálisan lélektelen iparosmunka. A dal meg...

Edguy - Ministry Of Saints

pop metál satyricon volbeat edguy grace jones tremor klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása