2008.12.07. 09:00 – lánggitár

A pénzügyi válság miatt késik az ausztrál Metallica-turné?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az elmúlt napokban annyira bedőlt az ausztrál dollár az amerikaival szemben, hogy az ottani koncertpromóterek erősen elkezdtek aggódni a most induló nyári koncert-, és fesztiválszezon miatt. Csak példaként: ha az ottani turnészervező megvett egy zenekart mondjuk 9 millió amerikai dollárért hónapokkal ezelőtt, kifizette rendben a 4,5 milliós előleget, akkor elvileg a maradékot majd most kéne. Ez a jelen állás szerint 7 millió ausztrál dollárt jelentene, míg júliusban mindez csak 4,6 millió volt.

Tehát jelen állás szerint az ausztrálok várnak, amíg valamelyes rendbe jön a pénzügyi helyzet. Ilyen megfontolásból késik Paul McCartney, Neil Diamond, a Green Day, Madonna, és a Metallica ottani körútja is. A Bid Day Out fesztivált (ez egy több állomásos utazó cirkusz Ausztráliában és Új-Zélandon) ennek ellenére megtartják, mert a szervezők szerint a büdzsé csak egy elhanyagolható részét fizetik amerikai dollárban a fellépőknek.


metál ausztrália hír metallica világválság big day out



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása