2008.12.14. 09:51 – frostdemon

Klipmegosztás (Terror, Northern Kings, Mushroomhead, Fall Out Boy, Combichrist)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Terror kemény, a Northern Kings nagyon rossz, a Mushroomhead egy csúnya Nickelback, a Fall Out Boy slágeres, de régebben jobban az volt, a Combichrist pedig apokaliptikus. Heti klipválogatásunk:

Terror – Betrayer

Foglalkozzunk először a „kőkeménységgel”, mint jelenséggel. Tudvalevő, hogy hasonló címmel sokan készítik a szakdolgozatukat vagy éppen a doktori disszertációjukat, így nagy segítség nekik a Terror új klipje. Itt mindenki megfigyelheti, hogy például, mitől lesz valakiből állat és, hogy mi ebben a nők szerepe. Az okok és az okozatok nem túl vidám egyvelege a videó, ami amúgy sem valami boldog. Hiszen annyira semmilyen, hogy akár bármelyik másik zenekarnak is lehetne a klipje…

Northern Kings – Kiss from a Rose

Míg felocsúdunk a kegyetlen világból, addig látogassunk el északra, ahol királyok is élnek, igaz, csúnyábbak és hosszabb a hajuk, mint azt az ember egy királyról gondolná, de a lírázásban nagyon otthonosan mozognak. Persze így könnyű, hogy csak vettek egy Seal-számot, és Northern Kingsre változtatták az előadót. A videó meg valami fertelmesen gagyi, vagy nem is, totál érthetetlen. Mit keres benne a meztelenül csellózó asszony miközben a zenészek vidáman nevetgélnek a stúdióban?! Aztán húz egyet sejtelmes maszkjában hangszerén a ruhátlan szűz, és hirtelen váltással a csapat tagjai integetve üdvözlik egymást a kompnál. Vannak tehát fehér foltok, de a szám is szar.

Mushroomhead – Save Us

Ezeknek a fickóknak sikerült a legkellemetlenebb imázst összerakniuk, amit csak ember kitalálhat. Nem mondom, vizuálisan nagyok a lehetőségek, mint azt Manson óta tudjuk, de ez nem megoldás. Itt egy totálisan érdektelen dal ötvöződik egy totál érdektelen videóval. Az örökké kárhoztatott multik legnagyobb erénye a „szarból várat” építés képessége, mert ők rájöttek, ha a termék nem ér semmit, akkor egy fasza klippel még el lehet sózni. A Mushroomhead még nem tart itt, de majdcsak. Addig is mentsetek meg minket…

Fall Out Boy – I Don’t Care

Szóval az előbb említettekre hozok is egy példát. Ha a zene egy kazal fos, akkor egy nagyon vicces és kimagasló szakmai hozzáértéssel elkészített videóval bármi eladható. Mindenki tegye a szívére a kezét, végignézve ezt a művet, ki emlékszik a refrénre? Szerintem a fanatikusokat leszámítva senki, de az tuti mindenkinek rémlik, mikor az énekes megfogja a csaj seggét. Valahogy mégis úgy érzem, hogy ezt a fajta klipet már láttam valahol (mondjuk mostanában bármelyik Pink-videóban). Viszont Gilby és Sarah Palin nagyon nagyot alakít!

Combichrist – Sent to Destroy

Végül és tényleg utolsó sorban valami kellemesen pozitívat, hogy aztán jó okod legyen menekülni az apokalipszis elől. Combichristék szerint nem vagyunk még eléggé felkészülve a végítéletre, így megírták ezt a „slágert”, ami amellett, hogy fülbemászó, nagyon vizuális is. Mindig odavoltam az olyan gonosz jövőképekért, amikben az apokalipszist követő időszakban csak jó nők rohangálnak és persze mindenki a keményebb cuccokra vadul. Képileg jól hozzák a megidézni kívánt hangulatot, de a klisékkel megint sikerült kikergetniük a világból. Házibulik kedvence lehet!


pop rock metál terror combichrist fall out boy mushroomhead northern kings klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása