2008.12.23. 07:56 – Dankó Gábor

Nem perel többet a RIAA

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Recording Industry Association of America (RIAA) (a világ legbefolyásosabb zenei szervezete, ami a zeneipari kalózok kergetéséről volt híres) bejelentette, hogy nem pereli többet az illegális letöltőket/megosztókat. Most ezt nem azt jelenti, hogy feladta volna a küzdelmet, hanem inkább új eszközökhöz nyúl: az internetszolgáltatókkal való együttműködéshez.

Állítólag ezentúl az lesz, hogy ha valaki vígan töltöget le, esetleg azt még meg is osztja, hirtelen kap majd egy levelet, amiben, amolyan futárként, a szolgáltatója figyelmezteti, hogy a RIAA figyeli őt. Ugyanis a szervezet először az adott céghez fordul, hogy márpedig az ő hálózatán ez és ez az ember illegális tartalmat tölt le/fel. Ezt a levelet vagy továbbküldik, esetleg kreálnak egyet külön (ki milyen kreatív), aztán pár figyelmeztetés után büntetésképpen belassíthatják, végső esetben meg is szüntethetik az egyén internetelőfizetését.

Állítólag, ugyanis eddig még semmi sem kristálytiszta, illetve nagy titok övezi ezt a hadműveletet, de előbb-utóbb úgyis megtudjuk, nem kell aggódni. (Amúgy tudomásunk szerint Magyarországon a megosztás nélküli letöltés még mindig legális…)


letöltés per hír büntetés riaa



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása