2009.01.24. 12:59 – ziggy_pop

No More Shall We Part

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szomorú hír a Bad Seeds-fanatikusoknak: Blixa Bargeld 2003-as távozása után újabb alaptag hagyja ott Nick Cave zenekarát. A több mint 30 éve Nick Cave mellett zenélő multiinstrumentalista Mick Harvey személyes és szakmai okokra hivatkozott a hivatalos közleményben.Nick Cave és Harvey gyakorlatilag együtt kezdték zenei karrierjüket: 1973-ban már közösen játszottak egy iskolai zenekarban, amiből aztán a Boys Next Door, később pedig a Birthday Party lett.

Mick Harvey aztán a Bad Seeds meghatározó embere lett művészi és üzleti szempontból is - nemcsak mindenféle hangszeren játszott a gitártól kezdve a hegedűn keresztül a zongoráig, de ő intézte a menedzseri ügyeket is. A "búcsúkoncert" már meg is volt - január 20-án az All Tomorrow's Parties fesztiválsorozat ausztrál állomásán.

Mick Harvey még folytatja a munkát a korai Bad Seeds-lemezek újrakiadásán - az első 4 album (From Her to Eternity, The Firstborn Is Dead, Kicking Against The Pricks, Your Funeral... My Trial) 2009 márciusában jelenik meg újra feltunningolt hangzással, 5.1-es hangzással). Eddig négy szólólemeze jelent meg, legutóbb 2007-ben Two Of Diamonds címmel.


rock hír nick cave and the bad seeds mick harvey



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása