2009.02.01. 18:37 – Juhász Edina

Mi történt a jövő héten? – Február 2 - február 8.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Banális megállapítás, de minden nap valaminek az évfordulója van. Nézzük meg kik születtek, kik haltak meg, illetve milyen kis, és nagy jelentőségű dolgok történtek a jövő héten. (Aki tud még a hétre vonatkozó eseményt a zenei világból, kommenteljen!)

Február 2.

Ma születtek:
Alan Mckay (Earth Wind and Fire) (1948), Robert Deleo (Stone Temple Pilots) (1966), Shakira Isabel Mebarak Ripoll (Shakira) (1977)

Ma történt:
1969: Yoko Ono elvállt férjétől Tony Coxtól, majd alig egy hónappal később hozzáment John Lennonhoz.
1973: Keith Emerson az Emerson Lake and Palmer billentyűse megsérült, amikor egy pirotechnikai látványelem túl hamar robbant fel a zongoráján.
1979: Sid Vicioust holtan találták a buli után, amit akkor tartottak, mikor a Sex Pistols basszusgitárosát kiengedték az előzetes letartóztatásból, ahova barátnője meggyilkolásának vádjával került. A bulin részt vevő vendégek elmondása szerint Sid éjfél körül heroint vett magához.
2001: A Bad Manners énekese, Buster Bloodvessel, összeesett a színpadon, egy olasz koncert alatt. Sürgős orvosi ellátásra volt szüksége, viszont a súlya miatt lehetetlen volt megoperálni.
2004: A CBS csatorna elnézést kért minden nézőtől, amiért a Super Bowl közvetítése alatt a félidőben Janet Jackson és Justim Timberlake közös produkciója közben Timberlakenek „véletlenül” sikerült pont úgy letépnie Jackson felsőjét, hogy gyakorlatilag kiessen a melle.

Február 3.

Ma születtek:
Arthur “Killer” Kane (The New York Dolls) (1949), Lee Ranaldo (Sonic Youth) (1956), Lol Tolhurst (Cure) (1959)

Ma történt:
1959: Buddy Holly 22 éves korában meghalt repülőgép-szerencsétlenségben. Egyik turnéjukon bérelték a repülőt, mivel a turnébuszukban meghibásodott a fűtés. A kisgép a felszállás után nem sokkal zuhant le.
2003: Bemutatták azt az exkluzív dokumentumfilmet, melyben Michel Jackson életébe nyerhettek a nézők betekintést. A film készítője, Martin Bashir 8 hónapot töltött együtt Jacksonnal, és állítása szerint a nézők nem hisznek majd a szemüknek, ha megnézik a filmet.
2004: R. Kellyt felmentették a 21 rendbeli gyermek pornográfia vádja alól. Mint ismeretes, chicagói otthonában találtak erre utaló jeleket és felvételeket, többek között egy olyan házivideót is, amin egy 14 éves lánnyal volt látható félre nem érthető helyzetekben.

Február 4.

Ma születtek:
Alice Cooper (1948), Wasserman (Offspring) (1963), Natalie Imbruglia (1975)

Ma történt:
1970: John Lennon, és Yoko Ono jótékonysági célokra ajánlották fel levágott hajtincseiket, és a bevételekből a feketék jogaiért harcoló mozgalmakat támogatták.
1996: Rob Pilatust, a Milli Vanilli egykori tagját kórházba kellett szállítani mikor egy férfi (akinek egyébként Pilatus éppen el akarta lopni az autóját) baseballütővel fejbe vágta.
2004: Az Oasis éppen Cornwallban vette fel legújabb lemezét, mikor Noel Gallaghernek kedve szottyant sétálni egyet, ám mindezt a síneken tette, és valaki még le is fényképezte, és szét is küldte a helyi lapoknak. Nem sokkal később a rendőrség emiatt jól leszidta Gallaghert, mondván rossz példát mutat viselkedésével.
2007: A Razorlight lyoni koncertje félbe maradt, mert az énekes, Johnny Borrell összeveszett a basszusgitáros Carl Dalemoval. Állítólag már jóval koncert előtt balhéztak, aztán Borell levonult a színpadról, a francia közönség meg csak lesett, hogy mi történik.

Február 5.

Ma születtek:
Duff McKagan (Velvet Revolver) (1964), Adam Carson (AFI) (1975)

Ma történt:
1991: Bill Drummond és Jimmy Cauty, a KLF tagjai összefirkálták a Sunday Times óriásplakátját, csak éppen rossz időben, és tetten érték őket.

Február 6.

Ma születtek:
Bob Marley (1945), Axl Rose (1962)

Ma történt:
1958: George Harrison beszállt egy liverpooli bandába, a Quarrymenbe. A banda többi tagja John Lennon, Paul McCartney, Len Garry, Eric Griffiths és John Lowe.
1990:Billy Idolt kórházba szállították, miután elmulasztott megállni egy stoptáblánál, és Harley Davidsonával egy autóba szállt.
1990: Több száz nő nyújtott be keresetet Chuck Berry ellen, miután kiderült, hogy a zenész titokban kamerát szereltetetett éttermének összes női WC-jébe.
1998: Az osztrák énekes, Falco autóbalesetben meghalt. Ő volt az első osztrák énekes, aki az angol, és amerikai slágerlistákon is az első helyig jutott.

Február 7.

Ma születtek:
Alan Lancaster (Status Quo) (1949), Mark St. John (Kiss) (1956), Wes Borland (Limp Bizkit) (1975)

Ma történt:
1964: PanAm 101-es járatát több mint 5000-en várták a New York-i JFK repülőtéren, hiszen fedélzetén a Beatles tagjai utaztak, akik ekkor látogattak el először Amerikába.
2000: A rapper, Big Punisher 28 éves korában, szívrohamban meghalt. Ekkor 318 kg-ot nyomott.

2003: Courtney Love egy jótékonysági koncerten Donald Kacsának öltözve énekelte el a Bitch Is Back című számot Elton Johnnal.
2008: Amy Winehouse lemondani kényszerült a fellépését a Grammy-díj átadón, ahol egyébként hat jelölést is kapott, mivel amerikai vízumát a drogügyletei miatt visszavonták.

Február 8.

Ma születtek:
Vince Neil (Motley Crue) (1961), Mika Karpinen (HIM) (1971), De Homem Christo (Daft Punk) (1974), Dave Ferrel (Linkin Park) (1977)

Ma történt:
1994: Az Oasisnak el kellett halasztania az első külföldi turnéját, mivel kitoloncolták őket, mikor már a Hollandiába vezető komp úton verekedésbe keveredtek.
2005: Az angol Háziasszonyok magazin Kylie Minogue-ot választotta a legszexisebb 30-as éveiben járó nőnek. Sharon Osbourne a harmadik lett az 50 év felettiek szekcióban.


mi történt a jövő héten?



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása